• taksimde sıraselviler civarında tüm yeşilçam ve medya piyasasının döndüğü her gece tüm işlerin esas olarak kotarıldığı ilişkilerin kurulduğu bar
  • sezen aksu'nun "deliveren" albümündeki "yine mi çiçek" adli parcayı, meral okay'ın bu mekan için yazdığı söylenir.bir başka söylentiye göre de bu barın ortaklarından arif keskiner'e yazılmıştır bu parça.sonuçta bu çiçek o çiçektir yani.

    (bkz: sinema severler derneği)
  • yazar çizer oyuncu gazeteci eski solcu tayfasını uzun yıllardır bünyesinde barındırabilen taksimdeki ünlü bar
    (bkz: çiçek bar solculuğu)
    (bkz: çiçek bar belagati)
  • neredeyse her gidişimde* mutlaka en az 4-5 ünlü oyuncuyu gördüğüm,sevdiğim simaları görebildiğim için her gidişimde mutlu olduğum yer.
  • barın sahibi arif keskiner ve abdurrahman keskineradlı adanalı iki kardeştir.
    adanalı kardeşler istanbul'un her bir yanına ortak bar açabilir. ama böyle yıllardır buranın ünlü, hele ki yeşilçam yıldızı kaynamasının sebebi hikmeti nedir? denirse cevabı ilgili başlıklarda da var.
    bu iki kardeş yeşilçam'ın altın dönemini yaşadığı yıllarda çekirdekten yetişme yapımcı, yönetmen, ışıkçı, çaycı, senarist, dublör, oyuncu ve hatta dekor olarak yer bulmuşlardır. yılmaz güney bisikletiyle adana sokaklarında sinema salonlarına magazin taşırken, yanlış hatırlamıyorsam kardeşlerden büyük olanı* abidin dino, yaşar kemal gibi diğer adanalılarla markizde kahve içiyordu.
  • eskinin solcusu bugunun reklamcisi yahut eskinin solcusu bugunun sinemacisi yahut eskinin solcusu bugunun mali musaviri, vb. kimselerin (ki erkek cinsinden olanlari muhakkak eski gunlerin anisina solcu biyigi tasimaktadirlar) siklikla gittigi, barlarda icilmesi alisilagelmis bira, viski, vb. ickiler yerine raki icilen, tarik akan'in mudavimi oldugu mekan. 1980'lerin sosyal icerikli turk filmlerinin en az bir sahnesi cicek bar'da cekilmezse, o film sosyal icerige sahip sayilmazdi. sosyal-siyasal icerik nerede, cicek bar orada. bu anlamda cicek bar icin yakin siyasi tarihin temellerinin atildigi mekan diyebiliriz sanki...
  • çiçek, çiçek bar, arif, çiçek arif, sinema sevenler derneği gibisinden bir sürü ismi bulunan, senelerdir süregelen geleneği ile pazartesi geceleri sık ziyaret edilen*, servisi üst düzey mekan.
  • rakının yanında kuru kayısı kemirirken* şener şen, tarık akan gibi starlara bakılarak günlük politika konuşulan arifin yeri..
  • topragi bol olsun, savas dincel'in en sevdigi bar imis. anisina "masasına yarım bardak viski, yanan sigarası ve bir tabak soyulmuş elma" birakilmasi ve mujdat gezen, tarik akan gibi arkadaslarinin o esnada orada bulunmus olmasi, hatta konusma yapmis olmasi anlamli olmus.

    http://www.hurriyet.com.tr/…sayfa/7917353.asp?top=1
  • ağır abiler, sinema camiası ve gediklileri dışında doğumgünü gençleriyle şıkır ablalara da kucak açan; eğlenceli, ızgaraları, tulumbası ve sarması enfes; "çiçek gibi" yer...
hesabın var mı? giriş yap