• genelde tırnak şekline daha uygun diye kırmızı gül goncasının yaprakları tercih edilen çocukluk uğraşı.
  • ellerine ojeli görünümü verdikten sonra, havaya girip elini havada sallaya sallaya emirler yağdıran, canımlı cicimli konuşan, finosuyla gezen zengin kadın taklidi yapılarak eğlenilirdi.
  • buna benzer başka bir uğraş ise (bkz: çam ağacı iğnesinden taç yapmak)
  • nur cintay anin bugunku yazisinda bir sekilde bahsi gectiginde, "aa hakikaten öyle seyler yapilirdi çocukken" diyerek tatli tatli gülümseten; hemen üzerine sözlükte de basligini görünce "demek ki sardunyalarin mevsimi olmasi itibariyla herkesin bugun gündeminde bu konu varmis" diyerek sasirtan çocukluk eglencesi.
  • çocukluk günlerinin en meşgul işlerinden. anne ve başka kadınların ojeli tırnaklarına öykünerek, evdeki ojeleri ziyan etmeden minik tırnaklara renk ve hareket kazandırmak. kız işi eğlence. büyüme çalışmaları, bölüm 2/1a...
    (bkz: sactan bir tutam alip biyik susu vermek)
  • kozmetik malzemelerine ulaşamayan kız çocuklarının ikameci politikalarının sonucudur. bu tip uygulamaların bir de tehlikeli olanları vardır, ben 7-8 yaşlarında iken karşı apartmanda yaşayan, ailesi tarafından sokağa bile zor çıkartılan, okuldan alınmış ergenlik çağında (15-16) bir kız vardı ki cam parçalarını topuklu terliğiyle ezip gözkapaklarına sürerdi. ben küçük olduğum halde bunun tehlikeli olduğunu düşünürdüm ama o kız etrafındaki küçük kızlara da aynısını yaptırırdı. sonra evden kaçtı bu kız;abileri falan peşine düştüler ve bir zaman sonra porno filmlerde oynadığı yayıldı, ne kadar doğruysa artık, sonra zengin oldu, ailesiyle barıştı ve mahalleden taşındılar. demek ki göz kapaklarımıza cam kırığı sürmemeliyiz, kötü şeyler olabilir.
  • önce bir sardunya alınır. her bir tırnağa uyabilecek, ayrı ayrı irilikte yapraklar seçilir. mesela baş parmağınıza yapıştırdığınız yaprak, küçük tırnağınıza büyük gelir. bu nedenle, farklı ebatlar seçilir.
    soonracıımaa hepsi tek tek tükürüklenmek suretiyle tırnaklarınızın üzerine yapıştırılır.
    tabii kurudukları zaman düşerler ve de sizi üzerler. ömrü kısa tırnaklardır velakin...
hesabın var mı? giriş yap