• cidade de deus filminden 10 sene sonra, filmde yer alan oyuncuların düştüğü halleri gözler önüne seren belgesel. ayıla bayıla izlediğimiz tanrı kent filminin başrolünden yan rollerine kadar, çoğu oyuncusunun trajik hallerini görüp etkilenmemek mümkün değil.

    anladığım kadarıyla filmden köşeyi dönen iki isim var. biri rocket'in sevgilisi rolündeki alice braga. bunu, filmin afişine borçlu olduğunu belirtmiş. malum, afişte rocket'i öperken görülür. diğeri de knockout ned rolündeki seu jorge.

    diğer oyuncuların akıbetlerine gelirsek;

    • başrol oyuncusu rocket, film çekildikten sonra büyük bir oyuncu olacağını düşünmüş ama yüzüne bakmamışlar. cannes film festivali'nde gördükleri muamelenin rüya gibi olduğundan bahsediyor garibim.

    • ze dana gibi olmuş, götü göbeği salmış. filmdeki jimi hendrix halinden eser yok, kör topal yaşıyor.

    • filmde ayağından vurulan, döktüğü göz yaşlarıyla aklımıza kazınan küçük çocuk büyümüş ve oyunculuğa veda etmiş. sebebi de filmden kazandığı parayı, babasının iç etmesi.

    bunların dışında kalan çoğu oyuncunun da durumu pek farklı değil ama aralarında halen bir umut taşıyanlar, bir gün tekrar keşfedileceğini düşünenler var. umut fakirin ekmeği işte.

    rocket'inden ze'sine, oyuncuların aldığı paraları söylemek dahi istemiyorum. bildiğiniz yevmiye ücretine filmde oynamışlar.

    toparlamak gerekirse özellikle tanrı kent filmini sevenlerin izlemesini öneririm. yer yer filmde yaşananlardan daha trajik anlara tanıklık ediyorsunuz. belgeselden aklımda kalan ve zihnime kazınan şu tespitle entry'mi noktalamak istiyorum.

    "aklın unutmaya çalıştığına ruh sahip çıkar."
hesabın var mı? giriş yap