• bence sakıncası olmayan davranış herkes istediğine oy verebilir
    (bkz: herkesin hayatına kimse karışamaz)
  • bu ülkeye en fazla zararı vermiş partinin akp olduğunu düşündüğümü not düşeyim öncelikle.

    ikincisi, ülkede günahsız bir partinin olmadığını belirteyim.

    üçüncüsü, bu ülkedeki askerlerin ölmesinin en önemli nedenini, sol siyasetin (ve bu siyaset aracılığı ile geçmişte yaşadıklarını düşündükleri sorunların önünün kesildiğini düşünen kürtlerin) önünün kesilmesidir.

    bu şiddeti haklı çıkarmaz, ama kürt hareketinin içinde siyasi yolla mücadele eden herkesin önü, ne söylemiş olursa olsun, bizzat şiddete bulaşmadı veya şiddet eylemlerinde yol oynamadıysa açılmalıdır.

    kişisel olarak sol siyasetin içinde en yakın bulduğum parti değil hdp, ama tbmm'de bulunması gerektiğini düşündüğüm için, oy verebilseydim bu partiye verirdim.
  • en az 6 milyon insanin 24 haziran’da yapacağı eylemdir.
  • öncelikle dibine kadar muhalefetim yanlış anlaşılmasın. hdpnin vizyonu belli savunduğu ideoloji belli hdp pkkdır. meclise girmiş takım elbiseli teröristlerdir. aponun heykelini dikeceğiz diyen adamları savunan insan teröristtir bunu açıkça söyleyemeyenler de terörist destekçisidir. akpye gelince bunların mecliste olması ortalıkta terörü destekleyici sözleri rahatlıkla kullanmaları de akpnin suçudur. çözüm süreci bahanesiyle teröristle aynı masaya oturup şehitlerimizin kemiklerini sızlatan partidir. atatürk'ün yüzüne bile tükürmeyeceği adamların partilerinden biri ülkeyi yönetiyor diğeri de türkiye cumhuriyetinde açıkça teröristleri kolluyor. utanç. başka bir şey değil.
  • ben inş başkalarının da azıcık kafasına dank eder onlar da verir diye veriyorum, içim aşırı rahat yani doğru parti bu. herkes pkk diye bok atıyor da biraz doğrusunu öğrenmeye çalışın, birkaç kişinin lafına bakarak bok atıcaksak türkiye’de bir tane parti kalmaz geçin bunları. barışı savunan, yolu insandan geçen bir parti o yüzden ciddi ciddi de oy verebilirsiniz güle güle de.
  • hdp'nin baraj altinda kalmasinin akp'nin meclisteki cogunlugunu garantileyecegi, baraji gecmesininse akp'nin cogunlugunu olabildigince zorlayacagi icin akp'nin secilmesini istemeyenlerin yapacagi stratejik hareketlerin en mantiklisidir.
    hdp'nin baraj altinda kalmasini istemek buyuk olasilikla akp'nin mecliste cogunluk kazanmasini istemek demek diye de dusunulebilir. hdp = pkk son yillarda hukumetin bilincli yaydigi bir propoganda. bir miktar dogruluk payi olabilir, ama ote yandan cercevelemeyi sizi ahmet sik mi temsil istersiniz berat albayrak mi diye yaparsak cevabi cogu kisi icin acik olacaktir bunun.
    aksener-ince arasindaki cekisme ittifakin icinde oy transferi yoksa, orada yapilmasi gereken ikinci turda tatava yapma bas gec demek.
  • "aşırı görüşe sahip olup, eylemsel olarak teröre bulaşmamış insanları terörist olarak ilan etmek tehlikelidir."

    temel karamollaoğlu
    edit: kusura bakmayın da çoğunluk kendi işine gelmediği için terörist ilan ediyor. bugün akp ile hdp iş birliği içinde olsa şu an akp'ye oy veren zatların hiç birisi rahatsız olmazdı üstelik çözüm süreci vs geveleyip dururlardı. çözüm sürecinin patlamasının sebebi de akp'nin al gülüm ver gülüm yaptığı illerde artık hdp'nin baskın gelmesiydi. 7 haziran - 1 kasım arası yaşanan olayları hdp'ye mal edenler hdp'nin 7 haziran seçimlerinde istediğini elde ettiğini göremiyorlar mı? işin arkasında pkk varsa bile bu hdp'ye bana rağmen güçlü olamazsın mesajıdır. hdp ve pkk arasında bağlantı yoktur demiyorum, tabiki bu bağlantınn içeriğini tamamen bilemeyiz hdp=pkk demek sığlık gibi geliyor bana. ancak siz insanların mecliste temsil edilme hakkını elinden alırsanız bu mücadele farklı alanlara sıçrar. 6 milyon oy alan bir parti var. siz buna terörererörö deyince sizden olmayanı terörist ilan etmekten başka bi sike yaramıyor. terörist tanımının içi 16 yılda öyle boşaltıldı ki genelkurmay başkanına bile terörist deme cüretini gösteren orospu çocukları vardı bu ülkede. gezi olaylarında meydanlardaydım. o dönem havuz medyasının gerçekleri yansıtmadığını üstelik çarpıttığına şahit oldum. orada bize de terörist denildi, milyonlarca insana. artık medyanın terörist dedikleri gerçekten terörist de olsa inandırıcılığını kaybetti. başkanlık seçiminde oyum yüksek ihtimalle sayın meral akşener'e. bu tarz başlıklarla tahrik ettiğiniz müddetçe de milletvekili seçimlerinde barajı aşması için oyumu hdp'ye emaneten verebilirim. sizin terörist demenizle de terörist olmayacağım için sikimde değilsiniz. bir oyum var altı üstü. devletim bana seçim hakkı verdiğine göre seçebilirim. demek ki suç işlemiyorum.
  • evet yillarca chp’ye oy verdim hatta hayatimin hatasi da olsa sirf chp diyor diye ekmek icin ekmeleddin’e bile oy verdim.

    ha karalamayayim senin oy verdigin partinin adini oyle mi? yahu adamlar bize ekmeleddin’e oy verdirdi ya sen neyden bahsediyosun.

    bugun o akli basinda insanlar hdp’ye oy vermezse ve hdp baraji gecemezse sen bekle bakalim bir daha secim icin sandik koyuyorlar mi karsina.

    ha ben baraji gecireyim 2.turda ince olur ,aksener olur, temel olur bana farketmez. hayalimde demirtas vardir ama bu ulkede mumkun degil biliyoruz.
  • chp'li arkadaşların hdp güzellemesini azaltmasını tavsiye edebileceğim başlıktır. geçmişten hiç ders almaz mısınız?

    edit: 1 kasımda 40'a düşmüş akp'yi 49'la iktidara taşıyan chp'nin hdp ile yakınlaşmasıydı. bir halt değişmemiş. aynı kafa.
hesabın var mı? giriş yap