• itibar törpüsüdür.
  • maalesef türk halkının en büyük problemidir
  • yazı dilinde comic sans ms ile ifade edilir.

    *
  • akp'nin ve erdoğan'ın temel sorunu.
    pırt diye telefondan çıkıyor, belirsiz ve gereksiz yere sela okutuyor, twitter takip edip gözaltı yapıyor, her şey onun ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir keyfiyet içinde gerçekleşiyor. bireyin aldırışsızlık dahil her türlü bariyerini ihlal ediyor, susmuyor, susmaya izin vermiyor, zorla konuşturuyor.

    önemli gördüğü ve 250 insanın hayatını kaybettiği önemli bir yıl dönümünde ego şımarması yaşıyor. konuşmasında sürekli ana muhalefet partisinin genel başkanından bahsetti, partiden, yaklaşımından falan bile değil, başka bir insandan.

    sakallı celal olsaydı, "biraz da ciddiyet" derdi. ama erdoğan yapamaz, çünkü ciddiyet hakikate sadakat gerektirir. kendi yarattığı hakikati bile esnetmek zorunda olan, gerçekliği yeniden yeniden kurmak zorunda olan, ve hasbelkader bunu becerecek bir gücü de bulunan şizofrenik bir egonun ciddiyetle hareket etmesi çok zor.
  • eksisözlük'ün en büyük güncel sorunlarindan biri. ciddiye almama hali.

    bir konuda ilgisi, bilgisi olmayan primatlarin o konuya/ortama dahil olmak icin ekseriyetle basvurdugu "sakalar-komiklikler" söylem ve davranislari. bir katkisi zaten olmamakla beraber amaci olan güldürüyü/ironiyi dahi saglamaktan uzak zeka ürünü olmayan basmakalip sözler ve davranislar bütünü.

    sus ? illa birsey diyeceksin ama degil mi ? ayni boktan saka 100 defa yapilmis. sen 101nci defa yapmayiver degil mi ? sorun bu egosentrikligin mi yoksa simarikligin mi yoksa zekasizligin mi bilemiyorum. ciddiyetin fazlasi zarar. ama ciddiyetsizligin mevcut boyutu da bir tür karakter/zeka sorunu.

    not: güldürse yada zeka ürünü falan olsa zaten adi o "espri" olur "ironi" olur, ciddiyetsizlik olmaz. ama nerede ? milenyum neslinin cogunlugu düsük zekali simarik primat.... sadece ciddiyetsizler. ötesi yok. bir üstteki yazar arkadas cok güzel tespit etmis*.
  • insana onun da diğer insanlar gibi olduğunu görmekten daha çok acı veren hiçbir şey yoktur.
    insan diğerlerinden farklı olmadığını anlayınca, kendisinin ilahi bir varlık olduğu inancından vazgeçer. uçarılık itibarın tam tersidir. ağırbaşlı insanlar uçarılardan daha çok el üstünde tutulurlar. hiçbir başarısızlık saygının kaybedilmesine eşdeğer değildir. çünkü ciddiyetsizlik şöhretin tam zıddıdır. ciddiyetsiz bir adam yaşlandığında bile ağırbaşlı olamaz. aslında yaşlandıkça akıllanması gerekir. bu kusur çok genel bir şey olmasına rağmen, hoş karşılanmaz.

    baltasar gracian
  • ciddi olunması gereken yerlerde bile ciddiyetsiz bir tavır takınılıyor ise bu bir sorundur. onun haricinde ciddiyetsiz olmak, fütursuzca eğlenebilmenin kilit noktasıdır. dozunu iyi ayarlamak gerekir.
  • insan bulunduğu yolu ciddiye almazsa, bulunduğu yoldan çıkar. birisi hem dünyadan hem ahiretten olamaz. ikisinden birinin yolunu seçip ciddiyetle o yola göre yaşaması gerekir...
  • şu anda türk televizyonlarında sıklıkla rastlanan şey. hepimizin sinirleri bozuk, belki benimkisi biraz fazlaca bozuk olabilir bilmiyorum, ülkece korkunç günler geçiriyoruz açıp televizyonu gelişmeleri öğrenmek haberdar olmak için takip ediyoruz bütün gün iş yerinde evde canlı yayın açık gece gündüz ama bir bakıyorsun bir bağırış çağırış gürültü.

    insanlar işlerini ciddiyetle yapmıyorlar normalde isim vermeyi sevmiyorum birilerini direkt olarak söylemeyi sevmiyorum ama fulya öztürk diye bir spiker var bugün yani bir zil takıp oynamadığı kaldı enkazların başında. arkadaşım orada başka insanlar da var o enkazlardan ölüsünü çıkaranlar da var en azından onlara saygınız olsun ya diğerine bu kadar sevinirken üzüntüsü olanın halinden de anlayın, birini çıkarıyorlar tekbir getirmeler bir bağırış çağırış gürültü patırtı bu nedir ya biz de çok seviniyoruz her çıkana kendi akrabam gibi kendi canım gibi seviniyorum ama evde oley diye bağırmıyorum, milli takım gol atmış gibi sevinç gösterileri yapmıyoruz. sevinin elbette ama biraz ciddiyetli usturuplu sevinin ya bir gürültü patırtı şamata oldu olacak bir de oynayın.
hesabın var mı? giriş yap