• ön bilgi notu:
    aşağıda bkz verdiğim yazıyı okumanızı tavsiye ederim. kısaca kızımız elif ve kendi hikayemizi yazmaya çalıştık. size yol gösterici veya fikir sahibi olmanıza yardımcı olacağına inanıyorum. yok, hayır ben illa seninle görüşmek istiyorum derseniz lütfen ekşi sözlüğe üye olup bana mesaj atın. mesaj alımım herkese açıktır.
    (bkz: #86574273)

    elimizden geldiği veya bildiğimiz kadarıyla bilgi paylaşımını eşimle birlikte memnuniyetle yapıyoruz.
    bu tanı size yeni konulduysa sakin olun ve lütfen bebeğinizde vazgeçmeyin, çok çok ileri boyutta değilseniz bu rahatsızlığın çözümü var. zira bizim kız iyi bir örnek, şu an 5 yaşında ve çiçek gibi:)
    ilk şok dalgası altındasınız, eşimle sizi çok iyi anladığımızı bilmenizi istiyoruz.

    *****************************
    3.5 yaşında kızımında aralarında bulunduğu doğumsal kalp rahatsızlığı durumu.
    gebeliğin ortalama olarak 16. hafta ve sonraki haftalarında yapılan detaylı ultrasonda gözlemlenebilen bir oluşumsal bozukluktur.
    detaylı ultrasonu yapan perinatoloji uzmanı tanıyı gözlemledikten sonra emin olmak adına pediatrik kardiyoloji bölümüne yönlendirir ve tanının konulmasını sağlar.

    tanım:
    "çift çıkımlı sağ ventrikül konjenital kalp hastalıkları içinde oldukça nadir görülen bir anomalidir. her iki büyük arterin morfolojik sağ ventrikülden köken alması olarak tanımlanan çift çıkımlı sağ ventrikül, bir ventiküloarteriyel bağlantı anomalisi tipidir. patolojiye eşlik eden ventriküler septal defekt tipine ve ek kardiyak anomali olup olmamasına göre farklı klinik bulgular vermektedir. anomalinin çok sayıda farklı tipi olması nedeniyle tanımlandığı günden bugüne kadar bir çok palyatif ve tam düzeltme operasyonları geliştirilmiştir. anomali klinik olarak genellikle doğumdan sonraki ilk iki ay içinde siyanoz veya konjestif kalp yetmezliği bulguları ile kendini göstermektedir. "

    kaynak

    ayrıca aşağıda bkz verdiğim yazıyı okumanızı tavsiye ederim. kısaca kendi hikayemi yazmaya çalıştık. size yol gösterici veya fikir sahibi olmanıza yardımcı olacağına inanıyorum. yok, hayır ben illa seninle görüşmek istiyorum derseniz lütfen ekşi sözlüğe üye olup nana mesaj atın. mesaj alımın herkese açıktır.
    (bkz: #86574273)

    elimden geldiği veya bildiğim kadarıyla bilgi paylaşımını eşimle birlikte memnuniyetle yapıyoruz.
    bu tanı size yeni konulduysa sakin olun ve lütfen bebeğinizde vazgeçmeyin, çok çok ileri boyutta değilseniz bu rahatsızlığın çözümü var. zira bizim kız iyi bir örnek, şu an 5 yaşında ve çiçek gibi:)
    ilk şok dalgası altındasınız, sizi çok iyi anladığımı bilmenizi istiyorum.
  • 10 kasım da eşim 21 haftalık hamileyken, varlığından haberdar olduğum hastalık. detaylı ultrasonda, doktor bu teşhisi koyunca dünyamız sanki başımıza yıkıldı.

    bir çocuk sahibi olabilmek için zorlu yollardan geçtik ve 3. tüp bebek denemesinde başarı sağlayabildik. artık bunu da kaybetmek istemiyorduk.

    çok araştırdık, çok doktor gezdik, nelerle karşılaşacağımız konusunda en ufak bilgimiz yoktu. neyseki sözlükten (bkz: sallamakahve) abimizle tanıştık. bizlere evinin kapılarını açtı, sevgili eşiyle ve dünyalar güzeli kızıyla tanıştık.

    artık, gelecek olan bebeğimizle ilgili çok fazla kaygılarımız kalmadı. doğumdan sonra, çaresi var olduğunu bildiğimiz bir hastalık bizi bekliyor ve bunu da atlatacağız inşallah.
hesabın var mı? giriş yap