• başlığı açan yazarın ilk entryde belirttiğine bakıldığında çift katlı otobüslerin türkiye'de tutmama sebebi demek istemiş olabileceğini düşündürmüştür. ki zaten tutmamıştır. ayrıca o de eki orada ayrı durdukça konu ciddiyetini kaybetmiştir.
  • performans ve konfor sorunları nedeniyle olan nedendir.

    türkiye'de önce bunlar şehirlerarası yollarda kullanıldılar ama konfor sorunları nedeniyle yavaşça terkedildiler. zaten alt katta 6 kişi mi ne oluyordu, gerisi yukarıda ve çift kat diye bir şey söz konusu değildi. daha konforlu ve az masraflı tek katlılar gelince bunları şehiriçinde kullanmaya başladılar.

    o zaman da performans sorunları başgösterdi çünkü bu araçlar uzun yol için tasarlanmış ve halk ağzıyla "devirli" araçlar. şehiriçinin dur-kalkına gelemeyip kısa sürede darmadağın oldular. buna bir de biyo dizel ve sorunları eklenince hepten döküldüler.

    karavan için idealdirler ama cüsse ve yakıt nedeniyle caydırıcıdırlar. yoksa çok ucuza kasa (plakasız) bulmak mümkün ama hem dağılmıştır hem de habire teknik sorun çıkarırlar.
  • en ufak bir kasiste bile o kadar sarsıyor ki, inanın şehirler arası yolda çift katlı bir otobüsün üst katında olmak istemezsiniz. metro turizm'in özellikle batum ve tiflis'e giden araçlarının bir bölümü böyleydi.

    allah'tan çok kalmadı. istanbul'da bazı iett otobüsleri hala çift katlı. mesafe kısa ve yol akıcı olmadığı için hissedilmiyor ama ordu-tiflis arası 15 saat gözümü kırpmamışlığım var.

    lanet gelsin.
  • türkiye'de tutmama sebebi olabilir mi? sadece soruyorum.
    tutmadığı için tutma sebebi de yoktur.
  • paylaşılan bilgiler neredeyse tamamen sallama .

    kullanılan motorlar standart 12mt modeller ile birebir aynı,(gelen motorlar sırası ile üretim hattından hangi model çıkarsa ona takılır hiç bir farkı yoktur ) , hatta bütün mekanik aksamı aynıdır normal şehiriçi otobüs modelleri ile bunun yanında maliyet neredeyse aynı( sadee trim maliyeti var ekstra olarak çift katlıların ve göz ardı edilebilir rakamlar bunlar).

    uzun yol için tasarlanma diye birşey de yok otobüs sonuçta uzun süre çalışacağı varsayılarak tasarlanıyor uzun yol diye normal tek katlı ile bir farkı bulunmamakta.

    tek mantıklı cevap fiyat, maliyet neredeyse aynı olsa da satış fiyatları ortalama 1,5 -1,7 kat pahalıdır ve yolcu kapasitesi bir miktar artsa da ve yolcu konforu düşmektedir, dolayısı ile genellikle citysight denilen şehiriçi turist taşımacılığı amacı ile kullanılırlar.

    ha çok çok eski artık antika sayılabilecek model ve markalardan bahsediliyor ise bilemiyorum ama son bildiğim rakamlara göre istanbul'da güncel olarak 100 civarı çift katlı otobüs bulunmakta idi ve bunların çoğu bahsettiğim şekilde üretilen görece yeni modeller )

    bu konuda dünyanın en iyisi ise ingiliz firması olan alexander dennis firmasıdır.
  • çok yolcu taşıyabilme kapasitesi olabilir mi ?
  • mecbur kalmaktır.

    tüm bahçeşehir halkı 3 tane çift katlıya mahkum, başka da doğru düzgün gelen giden otobüs yok.

    (bkz: e-57)(bkz: e-58)(bkz: 76-e)
  • özellikle şehirler arası yollarda şu güne kadar hiç karışma gelmeyen otobüs türü sebebi neydi ki?
    edit: çift katlı otobüslerin türkiye’de tutmama sebebi olacaktı. işin daha da ilginci ise modlar başlığı düzeltmemişler fakat alttaki suserlerden birinin entrisi https://seyler.eksisozluk.com/…de-neden-pek-tutmadi böyle paylaşılmış. gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
  • çünkü yolcuya ayrılan yükseklik 2x olacakmış gibi gelyor kulağa ancak öyle değil, normal otobüslere çok yakın yükseklikte olduğu için bu sefer yolcuya ayrılan alandan basıklık başlıyor. çok sıkış tepiş hayvan taşır gibi taşındığınızı hissediyorsunuz.

    şahsen hiç sevmem 2 katlıları
  • çok fazla midemi bulandıran ve yaklaşık 20 yıl önce ankarada bulunan otobüslerdi.

    muhtemel ortadan kalkma nedeni kaza anındaki taşıdığı risktir.
hesabın var mı? giriş yap