• hafif pahali da olsa divan'dan yemenizi tavsiye ettigim, cok yenilince afrodizyak niyetine gecen tapilasi yiyecek. ama cok para harcamam bir lokum icin diyen varsa haci bekir'de de alasini bulabilirsiniz.
  • ilk defa sert kesim, yumusak kesim diye cesitlerini duydugum fistikli olan guzel lokum..
  • lokumların şahı.
  • kısaca çifte kavrulmuşda denir.
    kim 500 milyar ister yarışmasında üç sayfalık cvsini kasılarak veren ve "en azından 125 milyarı hedefliyom ben" diyen bir kariyer adamını şebeğe döndüren 2. soruda sorulmuştu.
    sonra ne mi olmuştu? adam tabi ki 0 çekmişti...

    (bkz: hay allah)
  • bir geleneksel edirne tadı olarak biliyorum.*
  • cifte kavrulmus iki petibor arasina konup yendiginde muhtesem bir tat yaratan, nemli bir ortamda bekledigin de ise birbirine yapisan lezzetli lokum.
  • 100 ya da 150 gram alirsaniz beyaz kese kagidi icinde verirler. bu saheser lokum bitene kadar kesinlikle ara verilmez. dudaklar, eller, kazak, mont, giysiler yer yer kar beyazi olur. arkadas, akraba, es dost taninmaz bitene kadar. aman allahim ya da aman tanrim lokum diye seslenenlere itibar edilmez. ama lokum degil cifte kavrulmus diye sessizce mirildanilir.

    cocukluk yillarimizda kuruyemiscilerde kus lokumu adiyla satilan kucuk kup seklindeki lokumla ayni tad ve sertlikteki bu lokum icerisinde genellikle antep fistigi vardir. zamaninda dis sagligina dikkat etmis kisiler tarafindan afiyetle yenilir yutulur. testi kirilmadan uyaralim, bu lokum tarafindan eskiyen dis dolgulari itina ile yerinden sokulur.

    ozellikle bayramlarda ziyaret amaci ile gittiginiz bir evde, sehpa uzerinde sekerlik diye tabir edilen kesme cam bir kapta bahsedilen bu lokumlardan olmasi halinde ziyaret uzar, diger ziyaretciler tarafindan kinayan bakislara maruz kalinir.

    yurt disindaki tanidiklar geldiklerinde paket yaptirirlar giderken goturmek icin ama daha bavullar hazirlanmadan paketler acilarak islem tamamlanir.

    demem o ki guzel kelimesi taze cifte kavrulmus lokumunu nitelemeye yetmez. benim de birinci tercihim ali muhiddin hacı bekirdir.
  • bu da tipki cay ve raki icerken soylenebilecek "ohhh ne mutlu turkum diyene" lafini hak eden endemik yiyeceklerden. ona yiyecek diyen diller kopsun bu arada!
  • safranbolu'ya gitme sebebidir.
hesabın var mı? giriş yap