• izmirin çeşme ilçesine bağlı bir tatil beldesi
  • çeşme merkezden yaklaşık 4.5 km uzaklıkta, özellikle domates ve kavunu ile ünlü, muhteşem sahil kenarları olan, halkının % 90'ı boşnak olan, geçimlerinin çoğunu pansiyon, balıkçılık ve az tarım ürünü ile sağlayan, bundan 3-5 sene öncesine göre kendi çapında daha gelişmiş ve yazlıkçıların biraz daha tercih ettikleri şirin yer.
  • çitflikköy civarından geçerken sakız adasına en yakın olunan yerden geçilir. koskoca ada karşınızda heybetli bir şekilde dikilir, eğer gece geçerseniz görürsünüz ki bir an içinizden sanki istanbul'daymışsınız da, bir yakadan karşı tarafa bakıyormuşsunuz gibi bir his geçer. öyle yakındır komşu medeniyet...
  • güneş çok geç batar çiftlikköyde. batınca da yerini mis gibi bir ay'a bırakır. yakamozları maalesef anlatılmaz yaşanır, durmayın kalkın gidin yaz olunca.
  • yalova`ya 5 dakika uzaklıkta harika bir ilçe. her kış gider, kendime gelirim.
  • aziz nesin'in vefat ettiği babaylon oteli buradadır.
  • bodrum'un bir köyü.gokova korfezi tarafinda yer alir.¢ok guzel koylari olmasina ragmen ula$im ya toprak yolla yada denizdendir. alman koyu buradadir.halki tarim ve halicilik ile ugra$ir.
  • o kuvvetli rüzgar, yazın insanın hayatını kurtarır. sıcaklık tavana da fırlasa püfür püfür rüzgar estiginden ve istanbul gibi ortalık nemden yapış yapış olmadıgından çiftlikköy'de yazları hayat bayram gibidir.
  • mersin universitesi'nin ana kampusunun kuruldugu köy. mersin merkezine çok yakın olmasına ve sınırlarında üniversite kurulmasına rağmen, gelenekçi bir tutum izleyerek köy dokusunu koruyan yobaz insanlar burda yaşar. üniversiteyi ve üniversiteliyi pek sevmeyen çiftlikköy ahalisi kiraları olabildiğince yüksek tutarak köylerini yabancılardan korumaya çalışırlar. burda yaşayan veya yaşamak zorunda kalan öğrenci arkadaşlar şehrin bir çok nimetinden yoksun yaşarlar. tek avantajları hormonsuz sebze - meyve tüketmek, yeni sağılmış süt içmek ve tandir ekmegi yemektir.
  • yalova'nin merkezine yuruyerek 30-45 dk uzaklikta bulunan sirin bir ilce. kiyi boyunca nadir plaj sitesi, tuncalp deniz sitesi, baskent 1 sahil sitesi, yasama sitesi, merhum sema sitesi gibi bir cok site ve iclere dogru bagimsiz binalardan ve kucuk bahceli evlerden olusan bir yerlesim plani vardir. denizi guney yorelerinin denizi ile kiyaslanamasa da neredeyse butun sahil boyunca uzanan plajlari vardir, yaz aylarinda guneslenmek mumkundur. bir kac sene once yapilan ve nadir sitesinin civarlarindan baslayip yasama sitesine kadar uzanan yaya ve bisiklet yolunda yuruyus yapmasi son derece zevklidir, hele hele iyi bir zamanlamayla yurumeye aksam gunesinin batisi eslik eder ki son derece guzel bir manzaradir. ilcede gezerken sik sik karsilasilan yuksek binalarin arasinda kimisinin uzerinde satilik ilani bulunan bos arsalar cogunlukla 99 depreminde yikilan binalarin yerleridir, bu ilceden oldukca fazla kayip cikmistir. ozellikle sonbaharda cok rahat ve huzunlu olur.
hesabın var mı? giriş yap