• çiğdem talu ve ortağı

    ağladık..güldük..
    ölüyü örttük..
    büyük gürültülerele..

    sesi kaldı,
    sessiz kalmış evlerde..

    ölü yaşıyor,
    biz öldük..
    düşüncelerin inceldiği yerde..

    ilhan irem
  • gelmiş geçmiş en iyi türkçe söz yazarlarından...
  • ne zaman lafı geçse erol evgin'le melih kibar'ın ağlamaklı olduğu şahıs. önemli birisi olsa gerek.
  • işte öyle bir şey'in ve birçok güzel türkçe şarkının söz yazarı. 1970'ler ve 80'lerin başı boyunca çok sık ismini duyardım trt'deki müzik programlarında, gazetelerde. o yıllardan "beste: melih kibar, söz: çiğdem talu" anonsu zihnime kazınmış. zaten o zamanlardan bir sevgi besler olmuştum çiğdem talu'ya. ve öldüğünü öğrendiğimde (1983) çok üzülmüştüm. sonra tabii ergen olduk, ağırlıklı olarak dış kaynaklı müzik dinlemeye başladık, hala da öyleyim. neyse bu çocukluk aşkımla yıllar, çok uzun yıllar sonra cnn türk'teki yüzyılın aşkları belgeselinde karşılaşma imkanı buldum. belgesel derken melih kibar bir kameraya yaşadıkları o yoğun 8 yılı anlatıyor, tanışmalarını, beraber çalışmaya başlamalarını, birbirlerine aşık olmalarını, o çok iyi bildiğimiz şarkıların nasıl ortaya çıktığını. büyük bir merakla ve iç burukluğuyla izledim belgeseli. (belgesel daha iyi de olabilirmiş, biraz baştan savma geldi ama neyse, konumuz bu değil) çiğdem talu benim için küçüklüğümden kalma bir imaj olmaktan çıktı ve daha ete kemiğe büründü, o zamanki hayranlığımı biraz daha bilgi de içeren bir çerçeveye oturttum. ve "boşuna sevmemişim" dedim kendi kendime. melih kibar'ın ilişkileri hakkında söylediği çok güzel şeyler de vardı, boğazıma bir yumruk takıldı. çiğdem talu çocukluğuma ait bir fotoğraftı, karakterdi, sadece o yüzden mi seviyorum diye sormuştum kendi kendime, ama değilmiş. şimdi türkçeyi kullanmaktaki ustalığını, şarkı sözlerinde başı sonu belli bir anlam bütünlüğüne dikkat edişini bir kez daha farkediyorum. ve çok geç ve dangalakça bir teşhis yüzünden öldüğünü anlıyorum. çok hissi bir yazı oldu, biliyorum ama iyi ki yaşamış, iyi ki işte öyle bir şey'i, ah bu hayat çekilmez'i yazmış.
  • hisseli harikalar kumpanyası'nın müziklerini melih kibar'a zorla yaptırarak türk müzikal tarihinin en güzel inadını sergilemiş insan..ayrıca melih kibarla yaşadıkları aşk da inanılmaz..
  • 1975'te calismaya basladigi melih kibar ile birlikte 7 yıl gibi bir surede 160'tan fazla eser yapan essiz insan. 28 mayıs 1983'te hayata gozlerini yummustur.
  • melih kibar 'a o tarafta kavuşmuştur seneler sonra ama vakitsiz. beraber güzel besteleri orada yaparlar artık. zaten orası daha mı kalabalık ve eğlenceli oldu nedir.
  • 1983'de yani 22 yıl önce ölümsüz olduğu için;
    melih kibarın ölümsüz olması ile;
    iyi ki yeniden anılan;
    memleketin en iyi şarkı sözü yazarlarından biri.

    imkansız aşkı yaşayarak;
    bunu en iyi şekilde şarkı sözü olarak ifade ederek;
    ölümsüz olmuş kişi.
    (bkz: melih kibar)
  • türk popu'nun en önemli söz yazarlarından biri çiğdem talu. 1939 yılında istanbul'da doğdu. 1972 yılında "ağlıyorum yine" adlı ilk şarkı sözünü yazdı ve bu şarkı, nilüfer'in "kalbim bir pusula" adlı ilk plağının arka yüzünde yer aldı. bu plağın başarısı üzerine, başta yeliz ve füsun önal olmak üzere herkese söz yazmaya başladı. 1975 yılında ilk defa yapılmakta olan eurovision türkiye elemelerine; füsün önal ('minik kuş'), yeliz ('hayalimdeki adam') ve uğur akdora ('anılar') için yazdığı şarkılarla katıldı. yine aynı yıl melih kibar ile tanıştı ve bir ekip olarak çalışmaya başladılar. ilk olarak erol evgin için "işte öyle bir şey" i yazdılar ve bu şarkının görülmemiş ölçüde ilgi görmesi üzerine erol evgin ile sürekli olarak çalışmaya başladılar.

    yine 70 ortalarında, müziğini timur selçuk'un yaptığı ve ast tarafından sahnelen "nereye payidar" adlı oyunun şarkı sözlerini yazdı ve bu yazdıkları ile herkese 'aydınlık yüz' ünü gösterdi. hem bu dönem, hem daha sonra; çiğdem talu, erol evgin dışında; aralarında nükhet duru, coşkun demir ve zerrin özer'in de bulunduğu epeyce sanatçıya, tamamı da ses getiren şarkılar yazdı. çiğdem talu'yu, 28 mayıs 1983 yılında çok genç yaşta kaybettik.

    yazı, artık yayında olmayan yepnew.com sitesinden alıntıdır..
  • küçüklüğümün trt dışında izleyecek kanal olmayan cumartesi akşamlarında, müzik programlarında geçen şu cümle "söz rahmetli çiğdem talu, müzik melih kibar" içerisinde adını öğrendiğim,kime ait olduğunu bilmeden sevdiğim sözlerin yazarı.

    dün itibarı ile söz çiğdem talu adındaki albümü piyasada
    http://static.ideefixe.com/resim.asp?uid=233685
hesabın var mı? giriş yap