• trt'nin ilk yayınında da görev yapmış efsanevi spiker. 77 yaşında, şiir aşığı, güzel türkçe, muhteşem bir insan. tabii ses tonu ve mütevazı tavırları çok ayrı bir konu..
  • aynı ortamda yarım saat bulunmak bile aklınızı başınızdan çıkarır. o nasıl konuşma, o nasıl beden dili, o nasıl tonlama. yaşayan, yürüyen, konuşan bir hazinedir. kendisinden sadece diksiyon, spikerlik ya da seslendirme değil her alanda ders almak gereklidir. kalitenin vücut bulmuş halidir.
  • vefat etmiş cihangir hocam. tanıyan, karşılaşan herkesin saygı duyduğu düzgün bir insandı. sevenlerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. bu dünyaya iyi bir isim, hoş bir iz bıraktı.
  • hocamızı kaybetmişiz. kattığı tüm değerler için kendisine minnettarız.
  • kendisinden diksiyon dersi alma şerefine nail oldum. çok ağırbaşlı, istanbul beyfendisi derler ya, giyimiyle konuşmasıyla insanlara yaklaşımıyla gerçekten bende iz bıraktı. telefon numarası var cep telefonumda hatta. allah rahmet eylesin avukat eşi vardı rahmetli olmuştu hatta.
  • yıl 2008 olsa gerek. bülent ersoy, ankara'da trt'nin çok meşhur bir müzik-eğlence programına konuk olarak katılacaktır. format gereği programı sanatçılar sunmaktadır. bülent ersoy, kendisini bir sanatçının sunmasını istemez ve o dönem başspiker olan cihangir göker sunsun beni der. akşam olmuş yayın yaklaşmıştır. cihangir göker aranır. evinden kalkar gelir, hazırlanır ve bu eski dost tarafından hatırlanmanın mutluluğunu, profesyonelliği ile bütünleştirerek mükemmel bir program sunar ve hem ekrandakiler hem de yayındakiler çok mutludur.

    bu küçük anıyı paylaşmak istedim. çünkü böylesi değerler sadece hafızalarda kalmamalı ve herkes bilmeli. eşsiz dostluğu, davudi sesi, mükemmel türkçe kullanımı ve profesyonelliği hiç unutulmayacak.
  • 77 yaşında ankara’da vefat eden, trt'nin emekli başspikerlerinden.

    trt’nin 31 ocak 1968'de gerçekleştirdiği ilk yayınında spikerlik yapmış.

    uyduruk bir yığın zibidi için bile wikipedia’da madde açılmışken, cihangir göker için kimse bir madde açıp iki satırlık bir bilgi yazmamış. yakışır türkiye’ye! değerli olan birçok şey gibi cihangir göker de unutturulma/değersizleştirilme politikasından nasibini almış.

    cihangir göker, 41 yıllık meslek hayatında birçok önemli olayı kamuoyuna aktaran kişidir.
  • sesine hayran olduğum meslek büyüğüm. harikulade giyinen, çok zevkli bir insandı. aynı zamanda köfteci süleyman usta müdavimi ve burak biraderim ile üçlü sohbetlerimizin büyük ağbisiydi. kendisiyle nice güzel zamanlar paylaşmış olmaktan mutluyum. yazmakta geciktim ama o beni bağışlar engin hoşgörüsüyle: mekanınız cennet olsun cihangir ağbi! sizi hiç unutmayız.
hesabın var mı? giriş yap