• nice neslin gerek akşam sefasını gerek geceden kalmalığını sabahlamaya dönüştürdüğü mekan. istanbulun sokakta içmek yahut eğlenmek yahut vakit geçirmek için ideal mekanlarından olan bu merdivenlerin sol cenahında aslen kılıç ali paşa camii lojmanı olan iki katlı ahşap ev bulunur ki artık cihangirin ve şatafatın bitip sola doğru ilerlemeye devam ederseniz eski ve köhne ve handiyse yoksul bir mahallenin başlangıcına yahut tümseği atladığınız-aştığınız an tophane'de bulunuşunuza işaret eder. arada gürültü abartılınca bu evden bir baş uzanır da size had bildirir..
  • istanbul manasina gelen yer.
  • yazin icmek icin muthis bir mekandir. icerek sokakta sabahlamak isteyenler icin musaittir.. karsinizda 16:9 gorunen boğaz, saginizda solunuzda senin gibi ucuz sarabini ya da birasini kapip gelen genclik. ama cok enterasan bir genclik. modacisi, fotografcisi, sinemacisi, reklamcisi, yazari.. her turlu konu hakkinda sohbet edebilecegin, ortalamanin uzerinde bir genclik kisacasi.
    hemen yaninizda ise torbacilar vardir, ot sararlar icerler. kimseye zararları yoktur. hatta tasa oturmayin diye altiniza gazete bile verirler. sadece menapoza girmis bir teyze var, kopegi doroti ile aranizdan gecer ve surekli olay cikartir.

    son zamanlarda polis kontrolleri de artmistir...
  • istanbul'un en güzel manzaralarından birisine sahip açık hava meyhanesidir, yumruk mezesi ünlüdür. köpek öldüreni alıp gider oturursunuz. güneşin batışını ve doğuşunu izlemek için en ideal yerlerden birisidir istanbul'da. fiyatı da oldukça caziptir, sadece ara sıra gelen tinerci vb gençlere birer sigara verin yeter. mobese gelmeden önce kuru tüketimi için de ideal bir mekandı, artık eskisi kadar takılan olmuyor. gün gelir, oturmuş muhabbet ederken bir dayı gelir, "gençler çarşaf var mı?" der, "buyur abi" deyip uzatırsınız, "eyvallah" der, bir kendine sarar bir de size. yanınızdaki ev arkadaşı da alır neyini üfler dumanla birlikte.
  • oldukça hoş ve sıcak bir yerdir, izmir'in kordonunda içmeye,insanlarla muhabbet etmeye alışık bünyelere aynı tadı verebilitesi yüksektir.
  • kızdan ayrılan buraya geliyor yazısının önünde akşam üstü demlenip boğazı seyrederken bambaşka alemlere gidilebilen merdivenler. insanın sabaha kadar orada oturası geliyor. en rahat bardan daha rahat, en samimi ortamdan daha samimi bir yer.
  • recycler bir abiyle memleketin sorunlarını konuştuğumuz yer.
hesabın var mı? giriş yap