*

  • deneyimlerini youtube'a aktaran bir ekonomist.

    nasıl para biriktirip, ilk evimizi alırız, nasıl pasif gelir sahibi oluruz bunların pratik detaylarını anlatıyor.

    örneğin, ne kadar kredi borcumuz olmalı? kiracım kira vermiyor, kirayı nasıl garanti altına alırız? emlak seçerken nasıl hareket etmeliyiz? türkiye'deki emlak endeksi hesabı yapan özel kuruluşlar kimler?...

    yani pratik bilgiler veriyor, diğer medyatik abiler gibi makro yorumları pek ön planda tutmuyor. bu sebeple de benim gibi 30'larında olan, birikimiyle neler yapabilirim diye düşünenler için faydalı bir kanal oluşturmuş.
  • her yorumuna cevap veren, mümkün olduğu şartlar dahilinde cevap veren ekonomist.
  • buralar değerlenir. tavsiyeleri aklıma yatan youtuber kişisi.

    edit: bazı arkadaşlar pinti vb. demiş. ben öyle düşünmüyorum. gereksiz her harcamadan kaçının diyor. arabaya yürüyen ötv diyor ki buna karşı çıkacak 1 kişi yoktur. evet herkes araba sahibi olabilmeli ama bunun suçlusu % bilmem kaç ötv alan devlet.

    youtube'dan gelir de elde etmiyor artık. rahat rahat corona demeye devam ediyor. telefon ve kamera almasına da gerek yok. ben şahsen kendisini podcast havasında sadece dinliyorum. mikrofonu güzel olduğu sürece hiçbir ekstraya ihtiyacı yok. verilen taktiklerle şu anda almak istediğim evin peşinatını neredeyse tamamladım. siz dinlemeyin. iphone 15 pro max inize 30k para verip en fazla 3-5 yıl kullanmaya devam
  • gerçekten tecrübelerinden istifade ettiğim,ilgi ile izlediğim bir kişi. tavsiye ediyorum
  • samimi buluyorum. kumara karşı. risk sevmez. hayatı görmüş tüm hilelerden haberdir belki de.
  • kedisi frida ile birlikte yaptığı youtube kanalındaki yayınlarını izleyin, ufkunuzu genişletecek bilgi birikimine sahip bir insan.
  • anlattigi konularda kesinlikle hakli. gencler can kulagi ile dinlesin ve tavsiyelerini dikkate alsin. bir suru ekonomist gecinen youtuber gibi zirva yapmayip hayat deneyimleri uzerinden uzun vadeli tavsiyelerde bulunuyor size. kendisi 60'larini gecmis ve belli bir refah seviyesinde yasiyor. yasliligina hangi mantik ve yatirim planlari ile geldigini genclere boyle detayli anlatmasi cok kiymetli.
    ben de 20 yasindan beri yatirim yapan 40 yasina yaklasmis biri olarak bu adamin onerilerinin altina imzami atarim. calisan herkesin disinden tirnagindan artirip bir yatirim plani olmali. belli konforlari da belli fedakarliktan sonra elde edilmesi gerekiyor.
    ya iki gunluk dunya bu pintiyi mi kaale alicam. hayatimi yasarim ben diyorsaniz o baska bir felsefe. hic bir uzun vadeli birikim plani yapmayip yasliliginizda onun bunun eline bakip surununce soylenmeyin o zaman.
  • ortalama türk insanı için çok basit şekilde para nasıl yönetiliri anlatan adam.
    şiddetle tavsiye ederim.
  • takip etmeyen çok şey kaybeder
  • transilvanya tarafından ekönömi hikayeleri anlatan ponçik dayı. piyasada tonla finansçı/ekönömist dinliyorum, aynı ezberleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp takipçisine itelemeye çalışıyor alayı. azıcık finans okuryazarlığına aşina tipler için işe yarar tespit yok, osur osur ipe diz.

    işte bu yaşlı kurdu ayırıyorum, ince ince oya gibi işleyerek kırk dakika makara yapıyor. eğer söylediklerini anlıyorsan mesele yok, idrak edemiyorsan da telefonuna takılıp cimri diye kodlamaya devam et, müstehak.

    her gün kırk dakikamı işgal ediyor. son anlatımında harikalar yarattığı ramazan özel yayınını şuraya bırakayım.
hesabın var mı? giriş yap