• bir amerikan icadı sanırım, ülkemizin yeni amerikanvari üniversiteleri de özenmiş buna. üniversite kataloglarında böyle tiplerin fotoğraflarını gösterirler, okulumuz teknolojiyle doğayı nasıl birleştiriyor, nasıl çağdaş evlatlar yetiştiriyor hesabı.
  • nitekim sabanci universitesi çimlerinde laptop ile ders çalı$ılmamaktadır. orda en çok muhabbet veya spor döner. laptop odadaki internet baglantısı ve elektrik prizi ile yerindedir.

    ders namına yapılmı$-yapılacak $ey olarak ise: çok ki$ili toplantılar yapıldıgı görülmü$tür (min 15 ki$i) bu da final zamanı reader'daki okumaların tartı$ması sırasında gerçekle$mi$tir.
    (bkz: sps)
  • yurt odasinda laptop ile ders calisan universiteli genc, wireless teknolojinin kampuse tesrifiyle hizla buna evrilmis olsa da, cimlerde laptop ile ders calisan universiteli gencin ortaya cikmasiyla neslinin tukenmesi bir olmustur. universiteli genc cimlerde yuvarlanir tavla oynar sevisir (laptopiyla ve/veya sevgilisiyle) senlikte sarki soyler notre dame de paris izler* (ardindan servisini kacirir taksimde kalakalir pearl jam gosterimini kacirir ama olsun) piyasa yapar voleybol oynar, laptopiyla ders calistigi zaman butun bunlara ayirdigi zamanin yaninda ihmal edilebilirdir. universitede cimlerde renkli bir hayati olmus kisi hayatina universite bunyesinde devam ederse * o zaman cimlerde laptop ile calisan universiteli genc sifatini yandan da olsa kazanacak, evin arka bahcesinde, parkta, starbucks yesili cim sayilirsa starbucksta laptop ile ders calisma isini gorecektir.

    kissadan hisse: universite yillarinizda cimleri ders calismak icin kullanmayin. savasmayin sevisin. yoda konustu.
    [yasim ilerledikce yoda'nin nickini daha da kiskanmaya basladim]
  • (bkz: wireless)
  • odtu'nun kutuphanesinin civarlarinda hakim olan kablosuz baglanti dalgalari ile desteklenen boyle bir populasyon oldugu soylenmektedir. simdilik sadece tuhaf demekten ileri gidilemedi.
  • varligi imkansiz olan genctir.

    hadi her canim turkiyemin universiteli gencinin laptopu var diyelim. hava da cok guzel, oyle guzel ki damda yatabiliriz diyelim, ve hatta mina koyim etrafta wireless olayi var diyelim. boyle besiktas'ta anitin altinda, her universitede, ve hatta itu'de, sonra kadikoy carsisi'nin onundeki banklarda falan.

    o durumda bile, canim turkiyemin universiteli gencine ati 9700 pro ekran kartli p4 3.2 mhz laptop versem, ertesi gunku sinava mi hazirlanir, yoksa lan uzerinden counterstrike mi oynar butun gun?

    "ooo abi bogaz manzarasinda bi counter da yaptik ya, artik olsem de gam yemem abi" der. demez mi?
  • gayet de gerceklestirilidigini dusundugunuz olaydir. zira bu kimseler, saginda cantalar, solunda kitaplar ile cimlerin uzerine bagdas kurmus, kucaginda laptop ile vizir vizir birseyler yapiyorlardir.

    iyice bir yakindan izlersiniz, tespit etmeye calisirsiniz. bir de bakmissinizdir ki, kiz (genelde kiz olurlar evet) aslinda aim (aol instant messenger) denen dunya otesi gerzek program ile mars'daki arkadasi ile konusuyor, font boyutu 18 olan mavi yazilar yazip smileyleri de eksik etmiyordur.

    simdi, bu cimlerde laptop ile olmanin birkac zarari vardir;

    1. gunes monitorden parlar, lcd ekrandan hicbirsey goremezsiniz.
    2. cimlere koydugunuz andan itibaren fan'ina cicek, bocek, kum, cakil, frizbi oynayan arkadasiniz ve benzeri yabanci maddeler kacacaktir.
    3. gunese dogrudan ekspoze olan laptop, fazla isinacaktir.
    4. etrafta havada ucan frizbiyi kovalarken kosan hiyarin teki, size takilip yere kapaklanacaktir.
    5. birinin serbest birakip dolastirdigi kopegi, sizinle sirnasmaya baslayacak, kolunuzla cinsel munasebete girecek, ustunuze iseyecektir.

    ne anladim bundan ben simdi?
  • en büyük problem civardaki börtü böcektir. dikkat etmek gerekir. ben bir kere yarım saat dalmışım, saçımdan ayaklarıma kadar her tarafım karınca kaplanmıştı.
  • devlet üniversitelerindeki öğrencilerin deli imrendiği bir şekildir...
    evet itiraf edin hepimiz imreniyoruz..*
  • kim, önyargılı davranılıyor, aslında çok yararlı bir çalışma dese de, özentilik ve hava atmaktan başka bir şey değildir. zaten bu tip gençlerin ekrandan çok etrafına bakınmalarından durumu anlarsınız. bir de bunların kalabalık arkadaş grubunda, birden laptop çıkaranları vardır ki, çok fena. sırf laptop kullanmak için gereksiz işler yaratmaya çalışırlar.

    - hoca notları sitesine koymuş, hadi internet cafe den bakalım.
    - bende laptop var ordan bakalım.
    - iyi de çimlerin üzerinde nerden sokucaz intenete
    - internet cafe ye gidelim oradan bağlanalım benim oğlanla...
hesabın var mı? giriş yap