• "hindistan m.ö. 3000'li yıllarda hijyene tepki olarak ortaya çıkmış kadim bir medeniyettir."
  • şu hindistandaki bok mevzusuna detaylıca bir açıklama getirelim.
    hindistan anayasası kast sistemini kesin olarak yasaklamış olmasına rağmen hindistanın %80'inin inandığı din olan hinduizmin emrettiği kast sistemi ülkede hala yaşatılmaktadır.bu sistemde eğer dünyaya geldiğiniz kastın görevlerini iyi yerine getirirseniz, dünyaya bir sonraki gelişinizde bir üstteki kastta gelirsiniz.yok eğer yanlış yapar ve kastınız gereklerini yeterince uygulamazsanız bir sonraki hayatınızda alt kasta düşersiniz.en üst kasttaysaniz ve görevleri iyi yerine getirip ölürseniz ise artık ulaşılabilecek en iyi yer bir nevi hinduizmin cenneti olan nirvanaya ulaşmış olursunuz. bu kast yukardan aşağıya 4 basamaktır.

    1.brahman (din adamı)
    2.ksatriyanlar ( askerler, savaşçı prensler)
    3.vaisyalar ( esnaf ve çiftçiler)
    4.sudralar (köleler)
    -paryalar (kasta dahil değildir kölenin bile aşağısında)

    şimdi bu bok mevzusunda namı olan hint arkadaşlarımız bu kasttaki parya dediğimiz insanlardır.bunların parya olmayan bir insana dokunmaları yasaktır.öyleki gölgeleri parya olmayan birine değerse bile ceza alabilirler. köpek ve eşek dışında bir şeye sahip olma hakları yoktur.dolayısıyla evleri asla olmaz.sokakta yaşarlar.sokakta uyur,sokakta yemek yer,sokakta çamaşırlarını yıkar ve evet sokağa sıçarlar.en kara tenli hintler ve hindistan'da en ezelden beri yaşayan yani asıl yerlileri de bu paryalardır.nüfusları yaklaşık 250 milyondur.sizin o youtubede gördüğünüz "pis hindistan" temalı videolardaki görüntülerin çoğu paryaların yaşadığı bölgelerde çekilmiştir.

    "öz yurdunda garipsin,öz vatanında parya" sözü de buradan gelmektedir ;)

    edit:imla
  • çin'in, özellikle beslenme konusunda iğrenç olduğu bir gerçek lakin mevzu pislikse hindistan'ın eline kimse su dökemez. ülkede hijyen diye bir olgu yok resmen.
  • bir aya yakın hindistan'ı baştan aşağı dolaştım. öyle şeylere şahit oldum ki daha dibi olabileceğini düşünemiyorum. o yüzden çin'i görmesem bile hindistan diyorum.

    edit: birçok mesaj aldım “detay verir misin?” minvalinde, buyrun :)
  • çin hadi neyse yedikleri garip ama hindistan bildiğin kendi bokunun suyuyla yemek yapan ülke. kolera olmak istesem hiç düşünmeden hindistanı seçerim.
  • çin iğrençliliği seçimdir, hindistan iğrençliliği zorunluluk. çinli her türlü imkanı varken yarasayı, köpeği, böcekleri, yılanları canlı canlı haşlar yer. hindistan'ın ise muazzam yemekleri vardır. beyaz yakalı çinli bile metroda, gözünün içine baka baka burun karıştırır, sümüğünü yer, hintli ülkesinde tuvalet bulamadığından mecburen yola sıçar. hintli başka ülkeye giderse uyum sağlar, çinliler ise kanser hücresi gibidir. istila eder, kendi kültürünü yaymaya çalışır. mevzu bahis iğrençlik ise, bu versusu çinliler açık ara kazanır.
  • yazılanları okurken dizanteri olduğum başlık.
  • çin'deki bakteriler hindistan'daki mikropların getir götürünü yapar.
  • bunu tartışanın hindistan hakkında hiçbir bilgisi yoktur.
  • halkımızın çin'i ve çinlileri tanımadığı için sokağa sıçmadıklarını zannetmeleri gayet doğal. çünkü tanısalar keşke sadece sokağa sıçsalardı derlerdi. zira tuvalette yemek pişirmeyi hintliler dahi tahayyül edemezler.

    kafanızda çin'in ışıl ışıl şehir merkezleri varsa hindistan'ın da kurtarılmış bölge gibi olan bir sürü şehir merkezi mevcut. hatta kuzey ve güney arasında öyle büyük fark var ki ikisi aynı ülke mi inanamazsınız.

    ha, hindistan kendi bokunda boğulmuyor mu? tabi ki evet. gel gelelim çin bir nevi paralel evren gibi. çeşitli mide bulandırıcı mevzuları vaktiyle yazmıştım. (bkz: #97736615)

    çin'deki sorun zihniyet ile ilgili. devletin tanrı olduğu bu kadar büyük nüfuslu bir ülkede en ufak değişimler deprem etkisi yaratabiliyor. çinlilerin mahremiyet ve aile yapılarını altı üstü 20 senede öyle bir değiştirdiler ki artık geri dönüşü yok. bunu kendi başlığına ayrıca yazacağım.

    iğrençlik derken iki tarafın da öne geçtiği mevzular var. örneğin çin'de toplu tecavüz vakası pek yaşanmaz zira kanunlar çok serttir. suçluların yakalanmaları ve idam edilmeleri çok kısa sürelerde cereyan eder. bu konuda hindistan artık adı çıkmış bir ülke. hintli ustalarımız ise gıda ve mutfak hijyeni konusunda ne kadar yetenekli olsalar da çinlilerin eline su dökemezler. insanların şehir efsanesi zannettiği cenin yeme konusu aslında temeli olan bir konudur. tek çocuk dönemi istatistiklerine bakarak dahi kolayca anlayabilirsiniz.

    milyonlarca kadına zorla kürtaj yapıldı. erken dönemde kürtaj kaçırıldıysa zorla erken doğuma mecbur bırakıldılar. hatta normal doğum yaptıktan bir kaç gün sonra yakalanan kadınların da bebekleri ellerinden alındı. o çocukların da başıboş hayvan gibi uyutulduğunu, cesetlerinin ne şekilde yok edildiğini küçük bir aramayla kolayca bulabilirsiniz. bundan öte iğrençlik, kötülük, vicdansızlık olamaz. o nedenle bu versusun kazananı açık ara çin'dir.

    --- ekleme ---

    arkadaşlar, bir çok suser hindistan'da temiz şehir mi var? minvalinde yarı serzeniş yarı inanmamışlık kokulu mesajlar attı. cevap evet. örnek bir kaç şehri şuraya bırakıyorum.

    indore
    surat
    bhopal
    mysore

    yanlış anlaşılmasın bu şehirler de aslında sütten çıkmış ak kaşık değiller. bi nevi pilot şehir olarak kurgulanmışlar ve başarılı olmuşlar. örneğin meşhur bhopal şehri, büyük bhopal felaketi sonrası nüfus azaldığı için yeniden yapılandırılmış. bizim şehrimizin insanları sokağa sıçmıyor şeklinde övünüyorlar. bir yandan komik ama hindistan için büyük hamleler bunlar.

    bir de çok garip bir paradoks var. örneğin bu şehirlerin bazıları turist gelmediği için daha temiz olduklarını iddia ediyorlar. turisti bol şehire dilencisi, hırsızı, dolandırıcısı vs. doluşuyor. haliyle şehirin kirlenmesine yol açıyor demişler. aksi gibi goa en çok deniz kum güneş turizmi alan şehirlerden birisi olmasına rağmen bölgedeki diğer tüm şehirlerden daha temiz. hangisi doğru bilemedim.

    kuzey güney derken bahsettiğim şu ki; delhi ve nagercoil iki farklı dünya. birisi ülkenin nüfus yoğunluğu en yüksek ve yeşillik oranı en düşük şehiri. diğeri nüfus yoğunluğu geniş bölgeye yayılmış ve sık ormanlarla kaplı. haliyle kontrolü ve temizliği daha kolay bir şehir. delhi de mecidiyeköy ikilemi adını verdiğim durum mevcut. gültepe'nin bok götüren gecekondu görüntüsünden kafanızı yukarı kaldırırsanız yükselen gökdelenleri fark eder, hayrete düşersiniz. lan 500 metre ötesinde insanlar can çekişirken az ötede ortam plazadan, ülkenin en büyük şirketlerinin lüks ofislerinden geçilmiyor. o yüzden delhi kocaman bir mecidiyeköy'dür benim gözümde.

    çin konusuna hiç girmiyorum. ilk paragraftaki videoyu baştan sona bir izleyin sonra konuşalım.

    --- ekleme ---
hesabın var mı? giriş yap