• (bkz: hassiktir)

    ülkemiz yaygın inancı islamiyete göre, insanlarla teması yasaklanmış görünmez varlık,
    buna göre de:

    ne eşyanı çalabilir,
    ne tecavüz edebilir..
  • karl marx bir cinnidir.
  • dostlar cinlerin varlığını inkar etmek allah muhafaza küfre girer. çünkü cenab-ı mevla kitabında defalarca cinnilerden (insanlarla birlikte) bahsetmiştir. cinniler aynı insanlar gibi nefs sahibi yaratılmışlardır. dolayısı ile kin, nefret, sevgi, kıskançlık, açlık vs bilimum insanoğlunun yaşadığı duyguları ve hissi yaşarlar. onların da kendi içlerinde peygamberleri olduğu gibi insanoğlundan bazı peygamberlere cinnilere de peygamberlik yapma vazifesi verilmiştir. bu sebeple içlerinde şu an müslümanı, hristiyanı, yahudisi ve insanoğlunun olduğu gibi çeşitli inançlarda olanları vardır. cinnilerin insanlardan farkı onların enerji boyutunda olmasıdır. insan madde boyutunda olmasına rağmen aslında insanın da enerji boyutu vardır ve o da ruhtur. cinnilerin kendilerine verilen bazı özelliklerini insan ruhunun sağlığını bozmak için kullanabildiği de malumdur. halk arasında "cin çarpması" "cin musallat olması" vs tarzı ifadelerle açıklanan bu durumun reçetesi de basittir. beden bağışıklığının gücüne göre hastalıkları atlatma süreleri insandan insana değiştiği gibi ruh bağışıklığının gücüne göre de hastalıkları atlatma süreleri insandan insana değişir. ruh sağlığı çok kuvvetli insanlara ise cinniler bulaşamazlar. teşbihi caiz ise bazı mikropların birini yatağa düşürebilmesi ama diğerine etki edememesi gibi. beden bağışıklığını kuvvetli tutmak için insanoğluna sağlıklı ve düzenli beslenme tavsiye edilir. bağışıklığı güçlendirici besinler tükettirilir. ruh bağışıklığı için ise salih amel ve düzenli ibadet tavsiye edilir. ibadetlerinizi eksiksiz ve salih bir şekilde yaparsanız cin musallat olması gibi bir durum olamaz. açık ve net. ama ahir zaman içinde hangimiz düzenli ibadet yapabiliyoruz ve hatta yapsak bile ne kadar salih oluyor bu ibadetler. dolayısı ile bu durum çoğumuzun başına gelebilir. asla korkmayın. demin de dediğim gibi reçetesi çok basit. muavazatyn adı verilen iki sure; felak ve nas sureleridir. ayrıca bir çok hikmeti olan ayet-el kürsi adı verilen ayetler de sık sık okunmalıdır. sadece cinnilerin musallat olması değil, nazar, büyü, vesvese, korku (ölüm korkusu dahil), sıkıntı, stres falan her türlü derdin ilacıdırlar. tek şart şifanın (sadece) allah'tan olduğuna gönülden inanmak ve her anın bir imtihan olduğunun bilincinde olmak.

    ya şafi, ya şafi, ya şafi*

    edit: cinniler hakkındaki bilgilerin çoğu tevatürdür.`:öncelikle peygamberimizden olmak üzere diğer allah dostlarından.`kur'an-ı kerim'de de bazı ayetlerden cinniler hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz. hz süleyman peygamberin cinnileri bazı işlerinde çalıştırdığı ayetlerde buyrulmuştur. cinniler çok uzun süre yaşayabilmektedir ve hafızaları insanlar kıyaslanmayacak kadar güçlüdürler. dolayısı ile bir cinni çok çok eski tarihlerde yaşanmışları bilebilir. çok gizli olaylara da şahitlik etmiş olabilir. insanoğlundan allah dostu veli zatlara zaman zaman gelecekten verilen haberler, allah dostu cinnilere de verilmiş olabilir. herhangi bir insanın cinlerle irtibat kurması, onu kendi işlerinde çalıştırması gayet mümkün olmakla birlikte aşırı risklidir. maneviyatı çok yüksek insanların yapabileceği bir iştir. irtibat kurduğu cinni yalan söylemeyen salih müslüman bir cinni ise başka cinnilerin kimlere nasıl musallat olduğunun haberini emrindeki kişiye iletebilir. bu kısma kadar inanmayanların "yok artık" diyeceği bir bilgiyi de yazmış olayım madem. cinnilerin de erkeği dişisi vardır ve cinniler ile evlenmek de mümkündür. cinsellik farklı boyutlarda da olsa cinnilerde de vardır ve aynı insanoğlu gibi onların da en büyük imtihanlarından biridir.

    hadi oha demeye devam edelim; yahudilerin büyük bir kısmı cinnilerden olan şeytanı lanetlenmiş saymaz. iblisin adı onlara göre nur-i ziya'dır. hz havva ile iblisin cinsi münasebetlerinden türeyenlerin yahudiler olduğunu, hz havva ile hz adem'in münasebetinden türeyenlerin insanoğlu olduğuna inanırlar. hz adem ile hz havva'nın soyuna "(bkz: goyim)" derler. kendileri iblisin soyundan oldukları için iblis ateşten yaratıldığı için kendilerinin goyim'den üstün olduklarına inanırlar.
  • sene olmuş 2017, adam cinlerle ilgili hikaye anlatıyor. korkak insanlar ve doğaüstü duyguları gelişmiş, allahın sürekli dünyaya müdahale ettiğini düşünen ve bu yüzden 24 saat sürekli dua eden insanlar bu cinlerle çok içli dışlı olur.

    allah senin duandan etkilense tüm islam dünyası refah içinde ve zengin, gavurlar da bombok durumda olmalıydı. teknolojiye islam dünyası yön verirdi, dış güçler de biz olurduk.

    kısacası sığırlığın gereği yok, yalnızlık herkese hüzün ve korku verir ama git bir şeyle uğraş, emek ver, arkadaş bul, eş bul ve hayatını paylaşarak güzelleştir hiçbir şeyden korkmana ve kimseden bir şey istemene gerek kalmaz. cinlerin musallatından değil de cin fikirli şerefsiz insanların musallatından korkmak ve sakınmak çok daha makul duruyor.
  • ülkede her şey güllük gülistanlık anladığım kadarıyla. milletin başka derdi işi gücü yok herhalde. rahat bırakın lan şu cinleri. sonra yok efendim musallat oldu. benle de o kadar uğraşsan bende musallat olurum.
  • (bkz: psikiyatr)
  • koskoca doğaüstü varlık madde evrene gelecek, insana musallat da olacak. ama ne yapacak? masa oynatacak, ışık kapatıp açacak, kapı sallayıp anormal sesler çıkaracak... öncelikle senin doğaüstülüğüne sokayım. loto sonucu vermezsin, insanı sevdiğine kavuşturmazsın, en ufak bir faydan yok. bi de neymiş musallat oluyomuş... anca itlik serserilik.

    belirtileri : böle bişeyler varmışçasına başlık filan açmak
    alınacak önlem : acil pskiyatrik destek, olmadı itlaf, o da olumlu...

    edit : haah arada din alimleri de damlamış tam olmuş.
  • (bkz: tonik)
  • geçen okuduğum bir cin gazetesinde komşusuna felak ve nas okuyup evini soyan bir cinden bahsediyordu. uzak durunuz efenim bunlar değişik yaratıklar. yani birbirini çarpan size ne yapmaz.
hesabın var mı? giriş yap