• her turlu mutfagi sevdigim gibi, chin mutfagini da cogunlukla severim. sevmedigim tek yemekleri, buharda pi$mi$ pilav. yag yok, tuz yok, hic bi$ii yok. sadece bembeyaz pirinç. haliyle tadi da pek yok. ot gibi yiyosunuz. eger yemegin yaninda pilav da yiycekseniz, quang usulu olanini tercih edin. o sebzeli felan, guzel bi$ii...
  • dünya mutfağından en sevdiğim bi italyan bir bu

    az yağlı, bol sebzeli, tatlı ekşi filan gibi garip kombinasyonların olduğu hoş mutfak
  • woklarda daha cok kızartma ve buharda pişirme yontemiyle pişirilir. yemek çabuk pişirildiği için besin değerleri ölmez ve sebzeler taze kalır. bol baharat, sos ve soya kullanıldıgından ve sebze agırlıklı oldugundan saglığa en faydalı mutfaklardan biridir..ekmek kullanmazlar onun yerine yemeklere buharda pişmiş pirinç eşlik eder..
  • yemeklerindeki sir, tamamiylen zencefil, soya sosu, mantar, susam yagi (ve benzeri ogutulmus kuruyemis yaglari), cok yuksek isi ve taze sogan'da yatmaktadir.
  • her çinli ailenin evinde bulunur bunlardan bi tane.. genelde yanlarında 2 oda 1 salonla beraber dolaşırlar..
  • yuzyillar boyunca kah kitlik ve savasin yokluguna, kah refahin ve kulturel ilerlemenin varligina alismis bir toplumun mutfaigidir. yokluk donemlerinde yenebilecek herseyi denemistir, varlik donemlerinde de sirf zevk icin yemekler icat etmistir bu mutfak.
  • çin mutfağı tamamen uygarlıklarının gelişimiyle paralel olarak oluşmuş bir mutfaktır. mutfaklarının ve uygarlık tarihlerinin pirincin bulunmasıyla başladığı rivayet edilir, bu kalori değeri yüksek besini tüketmeye başladıkları andan itibaren çinliler bölünerek çoğalma moduna geçmiş, geometrik bir artışla taaa ming hanedanlığı zamanında muazzam bir popülasyon biyokütlesine sahip olmuşlardır. nüfus artışından dolayıda pratik az pişmiş envai çeşit besini protein ve karbonhidrat kaynağı olarak tüketmeye başlamışlardır,örneğin kırlangıc yuvası, çovçov köpekleri, bebek cenini vs.. hatta o kadar besin gereksinimi olmuştur ki insanlığın kadim dostu köpekleri felan tüketecek konuma gelmişlerdir. zamanla mutfaklarını zenginleşip bünyelerini ve sindirim sistemlerini yemekte masa dışında herşeyi yiyecek hale geltirmişlerdir. bunun sonucunda geniş bir mutfak kültürü oluşmuştur.
  • evrimini cok eskilerde tamalayip bitirmis buyuk bir mutfak...tutucu da bir mutfaktir kendisi ayrica....misal yemek icin amerikanya kitasinin kesfedilmesini beklememiz gereken domates ve patates tum dunyadaki o kadar yaygin kullanimina karsin cin mutfagindaki hakli yerini almamistir...neden cunku bu mutfak tutucudur...
hesabın var mı? giriş yap