• çin'de yaşayan türk akademisyen kardeşimiz nurettin akcay tarafından çekilen görüntülerle doğruluğu ispatlanmıştır.

    tweet

    tweetinde dikkatimi çeken diğer bir şey saglikcilarin çoğunun covid aşısı olması...

    ayrıca çoğu kişi maske takmayı da bırakmış gibi görünüyor.

    ciddi ciddi virüsü çin 'in bilerek yaydigini düşünmeye başlayacağım artık.
  • insanları evlere kapadıkları yetmezmiş gibi kapılara tahta çakmışlardı. tam bir karantina uygulamışlardı. biter tabii.
    hafta sonu karantina, hafta içi mesai yapan ülkede mi bitecekti?
  • cin halk cumhuriyeti'ni sikeyim. o kadar acik soyluyorum.
  • kesinse yayılacak bilgidir
  • çin pasifikte sıkıştırıldikca bu tarz biyolojik silahlarla sahneye dalacaktir. ancak şuan dünyaya katkısı şu oldu artık aşı çalışmaları dinamizm kazandı ve kısa sürede aşı bulunabiliyor. bakalım sıradaki yumurtaları ne olacak.
  • beter olsun orospu çocukları, iki yakaları bir araya gelmesin amına koduğumun çocuklarının. 1 senedir hayatımı siktiler, maddiyatı siktir et psikolojim bozdular.

    (bkz: çin virüsü)

    edit: unutmuşum. eşeğin sikini yesin amına koduklarım.
  • bu adamlar turist kabul etmiyor mu? ya da her gelene karantina falan mı uyguluyorlar, nasıl bitiyor ki, ben anlamadı.
  • yok dsö'nün açıklamaları, yok ikinci dalga, yok şu kadar zamandan önce aşı imkansız, yok yeni tedbirler diye avrupa ve amerika umutsuz umutsuz takılırken, virüs halk cumhuriyeti ise dünyanın en temiz en elit en hijyenik besin konusunda en seçici ülkesiymiş gibi davranıyor. (videonun güncel ve doğru olduğunu kabul edersek)

    virüsü de diri diri yemişlerdir seddini siktiklerim. maske artık bizim için çorap, cüzdan, gözlük, çakmak gibi vazgeçilmez bir eşyamız olmuşken, bizi bu duruma düşürenlerin bizden rahat olması çok sinir bozucu.
  • dunyanin icine sicmanin doruguna ulasip, hala "acaba simdi hangi papaganin cukunu emsem??" diye dusunmelerinden dolayi bir turlu sevinemedigim hadise.
  • her ülkeyi türkiye gibi sınırları delik deşik yol geçen hanı sanan insanları şaşırtmış durum. çin, singapur, hong kong vs gibi ülkelere öyle uçağa atlayıp gidemezsiniz. öncelikle, uçağa binmeden negatif covid test sonucu ibraz etmeniz gerekir. oraya indiğiniz anda da tekrar hemen covid testine tabi tutulursunuz ve test sonucunu alana kadar havalimanından çıkamazsınız. test sonucu pozitifse zaten direkt karantina. test sonucu negatif çıksa bile 14 gün belirli bir adreste karantina altına girersiniz ve elektronik kelepçe ile de izlenirsiniz.
    kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'ne bile test yapılmadan (bildiğim kadarıyla hem burada uçağa binmeden, hem de orada ayak basında tekrarlanıyor) giremiyorsunuz.
    bizim gibi rusları, amerikalıları, avrupalıları en ufak bir teste tabi tutmadan almıyor bu ülkeler.
hesabın var mı? giriş yap