• çin’in belirli bölgelerinde halihazır da uygulanmakta olan sistem. 2020 yılında çin’in tamamında uygulanması planlanıyor. amaç topluma daha kaliteli vatandaş kazandırmakmış.

    şuan yerel birimlerde uygulanan puanlı vatandaşlık sisteminde maksimum puanı görmüş bir eleman var. bu eleman puanları şunları yaparak toplamış;1 litre kan vererek,500 saat gönüllü çalışarak,ailesini ziyaret ederek ve kredi borçlarını ödeyerek toplamış. puanın ne kadar çoksa devletin kaynaklarından o kadar çok yararlanabiliyorsun.
    mesela,otobüse indirimli binmek için 65 yaşında değil de iyi vatandaş olmak.

    edit:aysun kayacı’nın kulaklarını çınlatıyor bu çinliler.aysun kayacı’nın aslında iyi bir sosyolog olabileceği.

    http://www.trthaber.com/…ws_id=362748&category_id=4 kaynak]

    edit2:havuz medyasına alternatif link çaylak `@velhasil kelami sahane` havuz medyası para kazanmasın diye böyle bir çalışma yapmış. havuza girmek istemeyenler buna girsinler.
  • devlet politikalarinin hayata bu kadar dogrudan etkisinin olmasiyla distopik, sonu bayagi kotu bir yere gidebilecek sistem. bunun devami vatandasin hangi pozisyonlarda seks yapabileceginin kanunlarla belirtilmesidir.
    zaten bu bakinizi anlamayan birkac kisi asagiya hemen black mirror diye yazmis bile (bkz: nosedive)
  • yemin ediyorum benim aklıma gelmişti. güzel bir yönetim ile şahane sonuçlar alınabilir. puanı eksiye düşene basacaksın vatandaşlıktan çıkartmayı, takımdan ayrı düz koşu yapacak. işin içine zamanla iq testini de ekleyip doğal seleksiyona el vereceksin. adamsın çin. çekik gözlüsün bir kere.
  • akıllara (bkz: black mirror) dizisini getirmiştir
  • istismar edilmedikçe dünyanın en mantıklı hareketi olabilir.
  • güzel bir uygulama!
    seçim sisteminde benzer bir puan sistemine geçilmeli biran evvel (bkz: #75603073)
  • black mirrorda da vardı özgürce düşünen ve karar veren insan modelinin sonunu getirecek onun bunun şak şakçılığını yapan insanların sayısını arttıracak sistem. evlerden uzak :)
  • oglum çin'de eksisozluk bile engelli. neyin saçmalığıni konuşuyorsunuz.

    ımza: çinspor

    edit: baya mesaj geldi. bildigin engelli iste. cinde google, facebook, whatsapp, ınstagram hatta japon/taylandlinin kullandigi line bile engelli. bazisi tr de de engelliydi eksi dedi.
    arkadaşlar olay turkiye de türkçe bir sitenin engellenmiş olması degil. olay puanli sistemi getiren bu manyak hükümetin, ulkesinde dili konuşulmayan siteleri bile engellemesi.
  • teoride güzel bir fikir olsa da büyük ölçekteki bir toplulukta uygulanmaya kalkıldığında birçok problemi de beraberinde getirebilecek olan sistem.

    (bkz: fikir güzel mekan güzel ama yemezler)
  • kaliteli vatandaş =eğitilmiş köle
hesabın var mı? giriş yap