• fotograf sanatiyla sadece fotografi ceken olarak degil bizzat kameranin onune gecerek poz veren ve hatta fotografin subjesi olarak ilgilenen 47 yasindaki new jersey dogumlu sanatci.
    maskeler takarak, kostumler giyerek fotograftaki ana ilgiyi "kendisinden baska yere" cekme cabasi icindedir, tabii burda asil amacinin bu cumlenin arkasina saklanarak kendi fotograflarini cekmek ve internetten chat yaptiklarina yollamak olup olmadigi sanat camiasinda bir tartisma konusudur. (kim tartisir bilinmez ama..)
  • fotograflarinda hayattaki guzelliklerden cok bazi irenchlikleri ve bunnarinda guzelikler kadar doğal olduguna inanan fotoğraf sanatcisi(çöplükler,kusmuk vs)
    bunun yaninda fotograflarindaki yarim kalmishlik hissi, hikayenin gerisini sizin tamamlamanizi saglatiyor.
    ornek olarak tecavuz edilmish bi kiz yerine otostop ceken bi kiz fotorafi gibi.
  • bir donem jean paul gaultier ile de calismis fotografci. hollywoodun b movie lerinden esinlenilmis untitled film stills serisinde kendisini kılıktan kılıga sokmustur. oyuncak bebekleri bol bol fotograflaması yanında kendini de oyuncak bebege donusturdugu resimleri mevcuttur. the cell filmindeki vitrin arkası bebeklerin cindy sherman in sembolize ettiklerine gonderme oldugu rivayet olunur.
  • untitled film stills (1977- 1980) haricindeki isimsiz calismalari bildigim kadariyla untitled abcd (1975), bus riders (1976), murder mystery people (1976), gleams and reflections (1980), centerfolds/ horizontals (1981), pink robes (1982), fashion (1983 - 1994), fairytale disasters (1985 - 1989), history portraits (1988 - 1990), civil war (1991) ve sex picture series & mannequins (1992) seklinde siniflandirilan, asmis fotograf sanatcisi*. bilhassa 25, 35, 39 ve 47 numarali isimsiz film kareleri ile centerfolds ve gleams and reflections isimli calismalari superdir. ote yandan oyle "moda" fotograflari ceker ki agziniz bir karis acik kalir.

    vakti zamaninda robert mapplethorpe'a gayet cool bir poz vermisligi de vardir cindy sherman'in..
  • genellikle kendi fotograflarını ceken ve cektigi fotograflarla film anlatmayı basarabilen fotograf sanatcisi. untitled film stills gibi cok basarılı bir seriye imza atmıstır ki bunlar en eski fotograflarıdır ayrıca.
    bazı fotografları icin http://www.masters-of-photography.com/…sherman.html
  • günümüzde deviantart kızlarımızın, kendilerini arka planı banyo fayansı olmak suretiyle görüntülemesinin "self portrait" olarak adlandırılmasıyla kemikleri sızım sızım sızlıyordur diye düşündüğüm, bir kadın olarak yaptıklarından ve fotoğrafa katkılarından, self portrenin hangi boyutlara gelebileceği konusunda sınırları zorlamasından gurur duydugum ve her insanın kendi kahramanına duyduğu gibi yakınlık duyduğum sanatçı.
  • çektiği self-portrait çalışmalarıyla okadar çok karakter ve kimlik yansıtmıştırki hangisi gerçek cindy sherman insanın kafasını karıştıran feminist fotoğrafçı. bilindik tarzda feminist foroğrafları da çeksede*, genelde kadının güçsüz kaldığı noktaları erkek gözüyle kareleyip kadınlara seslenmek gibi bir niyeti vardır.

    bu açıdan bakıldığında bazı fotoğraflarının kendince post-modernist bir tarafı olduğunu söyleyebiliriz.

    bu arada 'untitled film stills 122' adlı self-portraitinin gerçekten gerçek self-portraiti olduğu söylenir.

    (bkz: self-portrait)
  • kendini başka karakterlerde fotoğraflayan ve feminizm üzerine vurgu yapan amerikan fotoğraf sanatçısı. untitled film stills serisi çok başarılıdır, fotoğrafların her biri kendisinin oynadığı birbirinden farklı filmlerden alınmış birbirinden farklı karakterlerin fotoğrafları gibi algılanır. öte yandan sanat dünyasında fotoğrafları aslında öz benliğini yansıtmadığı ve cindy sherman her fotoğrafda karşımıza başka bir karakter olarak çıktığı için fotoğrafların self portrait olarak kabul edilmemesi gerektiğine dair de görüşler bulunmaktadır.
  • bir fotoğrafı yaklaşık 4 milyon dolara satılmış.

    http://gizmodo.com/…e-is-deserved?tag=cindy sherman
  • 26 subat - 11 haziran 2012 tarihleri arasinda moma'da sergisi olan cagdas sanatcidir. http://www.moma.org/…isit/calendar/exhibitions/1170 *
hesabın var mı? giriş yap