• istanbul, cağaloğlu'nda bulunan, yayınevleri için alışılmı$ın dı$ında farklı bir yöntemle herkesin kendi kitabını on gün içerisinde yayınlayabileceğini iddia eden yayınevi.

    açıklama olarak web sitelerinde; "yıllarınızı kitabınıza bir yayıncı bulmaya çalışarak harcamayın! cinius'la on gün içerisinde kitabı yayınlanmış bir yazar olabilirsiniz! profesyonel editörlerimizin ve yayın sektörünü tanıyan deneyimli yayıncı kadromuzun elinde, kitabınız çok kısa sürede hakkettiği yeri bulacaktır. kitabınız netkitap, kitapyurdu, ideefixe vb. sanal kitabevlerinde satılmakla kalmayacak, geniş dağıtım ağımız sayesinde ülkenin her köşesine ulaşacaktır. yaklaşık elli yıl önce başlayan kitapçılık ve yayıncılık deneyimimiz bize her tür kitabın, doğru adımlar atıldığı takdirde, bir okur kitlesi edinebileceğini gösterdi. biz sizin için ilk adımı atıyoruz ve kendinize koyduğunuz hedeflere ulaşmanız için her zaman yanınızda yer alıyoruz." yazıyor.

    http://www.ciniusyayinlari.com/

    ukteyi veren: cem (23.02.2007 12:13)
  • netkitap oluşumunun hizmeti,
    hizmet derken beleş meleş olanından, amme hizmeti olanından değil elbet,
    aslında öyle böyle tarif etmeye pek lüzum yok,
    diyelim kitap yazdınız, yazabildiniz, bastıracak yayınevi bulamıyorsunuz,
    burunlarından kıl aldırmıyorlar,
    sizde de para gani, maaşallah - allah daha çok versin -
    çalışıyorsunuz kapılarını, ben bir halt ettim ocağınıza düştüm diyorsunuz,
    kaç adet istediğinizi söylüyorsunuz, oturup kapak tasarımını detaylandırıyorsunuz sonra,
    redakte edip basıyorlar kitabınızı, bu kadar,
    ha burunlarından kıllarını almak için para - pul ödemeniz şart orası ayrı,
    yanlış bilmiyorsam dağıtımında bile yardımcı oluyorlar.
  • yazdığınız kitabı para karşılığı basan ve dağıtan bu yayınevinde 4 değişik paket seçeneği var.

    1nci paket: premius
    en kapsamlı paket buymuş. yazdığınız kitabı ve kaç adet basılmasını istiyorsanız buna karşılık gelen parayı gönderdikten sonra profesyonel editörlerden oluşmuş bir ekip kitabınızı titizlikle gözden geçirip bütün yazım ve gramer hatalarından arındırıyor. kurguda kopukluk yaptıysanız onu da size bildirip tavsiyede bulunuyorlar. sonra özel kapak ve iç sayfa tasarımı yapılıyor. pazarlaması yine profesyonelce yapılıyor, türkiye'nin dört bir yanına dağıtılıyor, tıpkı başka kitaplar gibi sizin kitabınız da kitabevlerinde satışa sunuluyor, reklamları yapılıyor, dergilerde tanıtım yazıları çıkıyor.

    2nci paket: maksimus
    bu paket kitabım olsun yeter anlayışındaki yazarlar için geliştirilmiş. amacınız yazdığınız kitabı eşe dosta dağıtmaksa bu paketi seçiyorsunuz. premius paketteki editoryal hizmet bu pakette yok. bu yüzden kitapçılara da dağıtılmıyor.

    3ncü paket: poetikus
    bu paket hakkında ayrıntılı bilgi verilmemiş. ama adından şiir kitabı yazmış şairlere yönelik olduğu anlaşılıyor.

    4ncü paket: kurumsal (kurumsalus daha uygun olabilirdi aslında)
    bu paket yine adından anlaşılabileceği gibi kurumlara yönelik. kurum içinde kullanılacak kitap ve kitapçıkları bastırmak için tercih ediliyor.

    aslında cinius yayınları yazarlar için 5nci bir paket daha üretse eminim epey rağbet görür.

    5nci paket: altına imzamı basarimius
    bu pakette siz kitap yazmakla uğraşmıyorsunuz. kitabınızın konusu, nasıl işlemek istediğiniz, kullanılacak dil, kaç sayfa olacağı gibi detayları cinius yetkililerine söylüyorsunuz. profesyonel yazım ekibi tam sizin istediğiniz gibi bir kitap yazıyor. size kalan sadece altına atacağınız bir imza. hayırlı uğurlu olsun yeni kitabınız.
  • (bkz: vanity press)
  • parayı veren düdüğü çalar felsefesiyle hizmet verir. yani parayla kitabınızı bastırabileceğiniz bir yayınevidir. bu konuda türkiye'de öncü olmuştur.

    fiyat listesi de sitelerinde mevcuttur.
    http://www.ciniusyayinlari.com/fiyatlar.asp
  • para karşılığı yazar yapacağını vadeden ama maalesef birkaç kitap bastırma heveslisinden başka kimsenin tenezzül etmediği yayınevimsi şey.
    parası ile rezil olmak isteyenlerin kapısını aşındırmasını boşverin, hiç bir adam akıllı kitapçı tezgahında bunlara ait 1 (yazıyla-bir) adet basılı materyal dahi bulunmazken, bütün kitap evleri ile anlaşmaları olduğunu bas bas bağıran edebiyat tüccarları. gönül isterdi ki avrupa ve amerikadaki muadillerinin onda biri kadar başarı sağlasınlar ama her alanda olduğu gibi bu işte de rezil kepaze bir durumdayız. anlaşman olabilir, bizim de ab ile gümrük birliği anlaşmamız var ama vizesiz gidip gezemiyoruz dimi?
  • samuel beckett gibilerin yayınevidir. üstadın "murphy" romanı tam 42 yayınevi tarafından reddedilmiş. götürsün cinius'a bassınlar. idefix'te de satılıyor üstelik. daha ne istiyorsunuz?
  • her kitabı basılmamışa, "olsun be abi öbür dünyada samuel beckett'sın, hadi koçum bastır parayı yaparsın" gazıyla yolunmuş kaza çeviren edebiyat tacirleri, kelime korsanları.
  • (bkz: doğa karataş)'ın ıslak adını verdiği kitabını basmış yayın evidir.
hesabın var mı? giriş yap