• çok ucuzdu ve fiyatına göre çok lezzetliydi...
    param oldukça alıp yediğim enerji kaynağım , çikolata kaplamalı meyveli çubuk tatlı'm (bkz: çikolata bar)
  • minik boylarının adı "cimi" olan portakallı fondan.
  • (bkz: ciko)*
  • böyle vapurlarda filan satılan balon içine doldurulmuş alçı tozundan yapılmış surat. şekilden şekle giren oyun hamuru gibin birşey ucuza eğlence kaynağı işte....
    (bkz: bilen bilir)
  • ankara yüzüncüyıl da arka sokaktaki bir kırtasiyede (sensin mal kırtasiye diyoz işte yalanmı söyliyceez) gördüğüm ilk başta hiçbir anlam veremeyip sonra yumulmaya başladığım çikolata. nerde üretilir dağıtımını kim yapar bunun. yılda kaç tane satar ki cino. götürsem yeğenlerime kinder süpriz götürdüğüm zamanki sevinçlerinin yüzde birini yaşarlarmı acaba yoksa ulan amcamızda iyice zırtlan oldu diye mi düşünürler. naaptın kırtasiyeci ya ne güzel bütün final notlarını toplamış birazdan ful konsantrasyon çalışmaya başlıycaktım sırasımı şimdi çocukluğa dönmenin. neyse ya bide yanında leblebi tozu ikram etseydi elvan gazozu eşliğinde.
  • yeni bir altinci nesil yazar.
  • hiç beklemediğim anda hayatıma yeniden dahil olmuş lezzet harikası. eskidendi, bakkala gidip ucuz olduğu için bir seferde 10 - 15 tane alırdım bu çikolatadan. hayatımın bir dönemine damgasını vurmuştu. sırf bu çikolata yüzünden az mı yemek yemediğim oldu? ama sonraları taşındık başka yerlere. küçük bakkalların yerini süpermarketler aldı. küçük cinomun yerini de çeşitli ve pahalı çikolatalar. süpermarketlerde bulamıyordum cinoyu. zaman geçtikçe önce adını sonra varlığını bile unutmuştum. bugün sevgilim büfeden çikolata aldı ve bana da ikram etti. ilk bakışta boyutlarının küçüklüğünden zihnimde bir şeyler canlanmaya başladı. tattığımda ise anladım yıllar önce kaybettiğim lezzeti bulduğumu.

    (uzun zaman sonra okuyunca neler düşündüm editi: bu yazımla bana ortaokul kompozisyon yarışmasında ödül vermediler be sözlük! )
  • ilkokulda günde 5 tane yemeden rahat edemedigim sonraki yillarda piyasadan kalktigini sanip üzüldügüm minik , portakalli , mütevazi çikolata. yakin zamanda yeniden karsima çiktigi icin mutluyum.
  • çaylak olan adam. eşşek gibi pişman olan adam. aklı başına gelen adam. bir an önce çaylaklıktan çıkmayı bekleyen adam. **
hesabın var mı? giriş yap