• cinsel istismara uğramış küçücük bir çocuğun travmatik sözlerini “mizah” malzemesi yapacak kadar insanlığını kaybeden bir youtuber var, kanalının adı (bkz: porçay)

    olayın ayrıntılarını yazan twitter hesabı

    bu olaydan daha fazla fayda sağlamasın diye kanalın linkini vermiyorum, zaten tepki alınca videoları kaldırmış.

    bu vicdansızlığa katılan ve gülen tüm izleyicilerinin de dalga geçtiklerini yaşamadan ölmemelerini diliyorum. utanmaz herif uzun zamandır kullanıyormuş bunu videolarında bir de. eğer buraları okuyorsan ne kadar iğrenç bir insan olduğunu bil. küçücük bir çocuğun böylesine acı bir travmasından bile gülecek bir şeyler bulabiliyorsan insan müsveddesinden başka bir şey değilsin.
  • tipinde meymenet olmayan birinin öncülüğünde gerçekleşen iğrenç olay. bu şahsın ceza alması lazım. youtube büyük bir tehlike. bu tarz kanalların takipçilerinin geneli küçük bireyler. bu çok kötü bir durum. büyük bir kontrolsüzlük söz konusu. anne-baba çocuğunu kötü insanlara emanet etmez. fakat çocukları bu tarz şahıslara emanet olmuş durumda. bilseler duruma engel olurlar belki ama eminim geneli bilmiyordur.

    birebir etkileşim çok başka bir şey arkadaşlar. yani televizyon ile youtube bir değil. doğrudan bir kişiye abone olmak, o video yüklediği an bildirime tıklayıp anbean o kişinin videosunu izlemek; birebir etkileşim kurmak, o kişiyi özel hayatına dahil etmek demek. küçük birey o kişiyi bir aile ferdi kadar kendisine yakın bulabilir.

    bir başka tehlike de küçük bireylerin yetişkinlere özenip, video çekip youtuber'lık yapmaya çalışmaları. kötü niyetli kişilerin videonun altına yorum atarak o bireyleri taciz etmeleri kaçınılmaz.

    edit:
    porçay kim bilmem. ismine sözlükte birkaç kez denk gelmiştim. kimdir nedir bakmak için kanalına girip uzaktan videolarına baktım tipini de orada gördüm.
  • bunlar babadan oğula nesil herhalde. böyle engelleyerek,şikayet ederek,içeri atarak bitmiyor bitmeyecekte sanırım.her gün bir yenisi çıkıyor karşımıza.insanlığın sonunun gelmesi gerektiğini düşünüyorum artık dünyaya bir meteor çarpsın yer yarılsın bir şeyler olsunda bitip gidelim artık başka türlü olmayacak.kanalına girdim şikayet edeyim diye sağ üstteki üç noktaya basınca sadece engelle çıkıyor nasıl şikayet edeceğiz bilen varsa edelim kapatılırmı yasaklanırmı artık daha fazla ileriye gidemesin
  • bunu sözlüktr yukarı taşımak ne işe yarar bilemedim. aklımdan geçenlei ve söylediklerimi tabii ki buraya yazmayacağım. bunu yapanlara sözüm tek kelime ile iğrençsiniz. ilgili devlet kurumu nasıl olur da bunları görmez inanılır gibi değil. konunun kaynağının ve yayınlama cesareti gösterenlerin tez zamanda cezalandırılması dileğiyle...
    not : videoları izlemedim, twitterdan bir kaç mesaj okudum.
  • rezillik böyle konular mizah malzemesi olamaz bunu anlayacak beyin yaşı yok sanırım zaten twitter hesabına bakınca ne kadar boş ve gereksiz biri olduğunu anlaşılıyor
  • şimdi ben burada bu şahsa "orospu çocuğu" desem, hukuksal olarak yaptırımı oluyor değil mi? ya da ben bu "orospu çocuğu" demediğim (malum hukuksal yaptırım) adamı öldürsem, türk ceza kanunu üzerinden kasten adam öldürmekten ceza alıyorum. peki bu hukuksal nedenlerle "orospu çocuğu" demediğim insan yargılansa ne olacak? en fazla bir para cezası alacak. sinirim zıpladı. ama kendimi tutuyorum ve kendisine "orospu çocuğusun" demiyorum. malum hukuk durumları.
  • söz konusu cümleyi herkes biliyordur. "baba sütün çok acı" ben bu cümleyi ilk okuduğum zamanı hatırlıyorum. artık neredeyse her gün çıkan bu şekilde haberleri okumamaya çalışıyorum. çünkü gördükçe normalleştirmek, çaresizlik ve öfkeyle karşılaşır insan. suçların yetersizliği ile idam isteyen bir sürü insan görebilirsiniz bu haberlerin altındaki linklerde yorum olarak veya twitterda. hem ölüm isteyecek kadar şiddetle dolup hem de bilincinizin kirlenmesine neden olacaklar zamanla... eskiden de ve hâlâ türkiye'de ensest istismar, taciz oranlarının çok yüksek olduğu ve bunun haberlere yansıtılmadığı söyleniyor. gelgelelim yansıtılması ise artık sokakta bir çocuğun başını okşayamayacak bir seviyeye gelmekle insanlığınızdan utanmak arasında sıkıştırıyor sizi eğer vicdanınız varsa. çocukların saf dünyasında bunun bir karşılığı yoktur. o yüzden çocuk "baba, sütün çok acı" demiş. çoğu örnekte de istismara uğrayan, cinsel deneyim edinene kadar eğer bunu bir yetişkinle paylaşmazsa neyin ne olduğunu anlayamayacaktır. bir baba "ben senin göğsünü bile öpsem bir şey hissetmem" dediğinde ne hissedeceğini, babasına iftira atan kıza yaptırımın ne olacağını düşünürken insanlar; diyanet bakanlığı, 'babanın kızına şehvet duyması haram değil' diye fetva yayınlar.

    dibin dibinde yaşıyoruz, tamam. ama bunlarla ofansif mizah diyerek nasıl dalga geçiyorsunuz oçlar
  • bunu mizah konusu yapabilecek kadar aşağılık bir insanın eylemi.

    kesinlikle tedavi görmesi gerektiğini düşünüyorum. üstelik konuyla ilgili çektiği ilk ve tek video da bu değilmiş. bir cinsel istismar mağduruyla dalga geçebilecek kadar vicdan yoksunluğu, ciddi anlamda hastalıklı ve tehlikeli bir durum.
  • adına karma da diyebilirsiniz ilahi adalet de, inşallah-umarım bir gün gerçekleşir ve dalga geçen geçtiğinin konumuna düşer.
  • oha oha oha
    https://twitter.com/…tatus/1025364901550874624?s=21

    su videoya bakar misiniz? bu pisligin dalga gectigi seye bakar misiniz? dilim varmiyor anlatmaya, hatta dahasi da var cocuklardan da video istiyormus;
    https://twitter.com/…tatus/1025350040850718720?s=21

    yuh artik ya, uzun suredir bu kadar serefsize rastlamamistim internette. bu picin hapse atilmasi lazim acilen.
hesabın var mı? giriş yap