cinsiyetçi
-
cinsiyet ayrımı yapan zat.
-
cinsiyet ayirimi yapan ozel ve tuzel kisilere verilen sifatlardir.(bazi buyuk $irketlerde sik sik rastlanir: sekreterin female muhendisin male olaniini alirlar i$e* ` :igreannc`)
-
sözlükte bir şahsiyete "cinsiyetçi'sin sen" derseniz, tck'ya göre hakeret sayılabilirmiş. dikkat etmek gerekiyor!
benzer bir durum:
(bkz: ırkçı/#19072215)
(bkz: faşist/#19072247) -
penguen'in cinsiyetçi kapağında güzel bir örneği görülebilir bu kavramın.
-
müzik camıasından bir örneği için (bkz: #25477582)
-
kadın ve erkek ayrımını hayatın her noktasında yapan, yaptıran insan..
sol frame'e bakılınca genel olarak açılan başlıklardan sözlükçülerin hangisinin bu tip insan olabileceğini anında görebileceğiniz bir durum söz konusudur..
(bkz: çirkin kızların genellikle çok duygusal olması)
(bkz: hem güzel hem seksi hem de sevimli kadın) -
ozellikle bazi feminist kizlarimiz bu yaftayi yapistirmakta cok basarili. farkliliklari gormezden gelmek zorunda birakilmak, insani gercek cinsiyetciye donusturen en buyuk sey.
- istersen ben aliyim. agirdir simdi o
+ neden? kadinim diye mi?
- yok essegin sikinden dolayi -
türk dil kurumu'na göre, tıpkı seksist gibi, türkçe'de olmayan bir kelime. ben yine de ingilizce'deki sexist kelimesinin türkçe'ye birebir çevrilmiş halinin cinsiyetçi olduğunu düşünüyorum. "cinsiyetçi" kelimesi yaygın şekilde kullanılıyor üstelik. tdk, bu kelimeyi daha sonra kabul eder belki.
-
bir kadın allame i cihan olsa, başarısını bilmem kimin metresi olmaya bağlayandır mesela.
en sevdiği konu insanların özel yaşamı hakkinda atıp tutmak olan bir sığır olma ihtimali de yüksektir.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap