• hamile olduğunu belirten ingiliz model emily ratajkowski‘nin toplumsal cinsiyet vurgulu açıklaması.

    model, vogue'un dijital kapağında, eşi sebastian bear-mcclard'la ilk çocuklarını beklediklerini söyledi.

    kapağa eşlik eden yazıda, 29 yaşındaki model ilk hamileliği hakkında konuştu ve bebeğin cinsiyetini açıklamayı planlamamasının nedenini anlattı.

    ratajkowski, "eşimle arkadaşlarımıza hamile olduğumu söylediğimizde, 'tebrikler'den sonra gelen ilk soru neredeyse her zaman 'ne istediğinizi biliyor musunuz?' oluyor" diye yazdı.

    bunu çocuğumuz 18 yaşına gelene kadar cinsiyetini bilmeyeceğimizi ve o zaman geldiğinde onun bizi bilgilendireceğini söyleyerek cevaplamayı seviyoruz.

    buna herkes gülüyor. yine de bu tutumumuzda bir doğruluk payı; çocuğumuzun birlikte doğduğu cinsel organ ne olursa olsun, bundan çok daha karmaşık olasılıklar olduğunu ima eden bir gerçek var: karnımın içinde neden ziyade kimin büyüdüğüne dair hiçbir fikrimizin olmadığı gerçeği.

    ratajkowski daha sonra "bu kişi kim olacak?" diye soruyor.

    nasıl bir kişinin ebeveynleri olacağız? hayatlarımızı ve kim olduğumuzu nasıl değiştirecek?

    model, "bu, bizi hem çaresiz hissettiren hem de onur duymamızı sağlayan harikulade ve korkutucu bir kavram" diye devam etti.

    oyuncu ayrıca "çocuğuna olabildiğince az toplumsal cinsiyet kalıbı dayatma" fikrini sevdiğini ama "fetüsün cinsiyetini öğrenme" istediğini anladığını söyledi.

    ratajkowski, "bedenim tuhaf ve alışılmadık şekillerde değişirken, yaklaşmakta olan şeyi daha gerçek hissettirebilecek bir bilgi edinmek rahatlatıcı" diye yazdı.

    yazıda model, kızı ya da oğlu olmasına dair duygularını ve yaşamdaki kaç tane deneyimin "cinsiyete göre belirlendiği" üzerine fikirlerini dile getiriyor.

    ratajkowski, "ama cinsiyete dayalı peşin hükümlerimizi, bırakın bebekleri, insanlara dayatmamızı sevmiyorum. çocuğumun bana kendini göstermesine izin veren bir ebeveyn olmak istiyorum" diye yazdı.

    ve yine de her ne kadar çocuğumun dünyadaki yerini kendisinin belirleyebileceğini umut etsem de, ne olursa olsun, daha konuşmadan, ne konuşması, daha doğmadan önce, inkar edilemez toplumsal cinsiyet yapıları ve kısıtlamalarıyla karşılaşacaklarının farkındayım.

    ratajkowski yazısını, "vücudum nasıl değişecek, çocuğum kim olacak" gibi hamileliğinin kontrol edemediği faktörlerinden "şaşırtıcı bir şekilde rahatsızlık duymadığını" söyleyerek bitirdi.

    korkmak yerine, yeni bir huzur duygusu hissediyorum. şimdiden vücudumun içindeki bu insandan bir şeyler öğreniyorum. merakla doluyum.

    model hamileliğini, yazının yanı sıra, vogue için lena dunham'ın yönettiği videoda da tartıştı.

    hamile karnını gösterdiğinin görülebildiği ınstagram videosunun altına, "bu videoyu hayatım boyu el üstünde tutacağım" diye yazdı.

    ratajkowski ve bear-mcclard, 2018'de new york şehrindeki belediye binası'nda sürpriz bir törenle evlenmişti.

    kaynak
    ablamızın 27 milyon takipçili instagramı hesabı(kamusal alanda açmayın)
  • medenileşmenin de bir yerlerde sınırı olması gerektiğini gösteren normal karşılanamayacak düşük iq'lu manken zırvası.
  • ağır gerizekalılık içeren beyan!
    ya rabbi neden böyle?
  • bu yazıyı anlayabilecek kapasite ekşi'de %3 flndır.
  • açıklamanın tümü okunduğunda, çok zekice ve çok mantıklı tespit ve önermeler içerdiği anlaşılacak bir cümle. sadece başlığa bakıp yorum yapılmamalıdır. hanımefendiyi ve eşini çok takdir ettim.

    edit: yazım hataları
  • boş bir duyardır. bebeğin cinsel organı onun cinsiyetini belirler zaten bu amaçla sorulur ha sonra çocuk memnun değildir gider kestirir ya da diktirir ona kalmış ama biyolojik olarak ya dişidir ya erkektir bitti. yok cinsiyeti 18 yaşında öğreneceğiz falan geçin bu duyarcılığı. overrated bir mankenin yurtdışında para ettiği için her bir sike politik doğrucu yaklaşmaya çalışması sonucu ortaya çıkan mallıktır.
  • yönelimi farklı olacaksa bu konuda bilinçli ve açık görüşlü bir aileye doğacağı için şanslı olacak çocuk...

    --- spoiler ---

    bunu çocuğumuz 18 yaşına gelene kadar cinsiyetini bilmeyeceğimizi ve o zaman geldiğinde onun bizi bilgilendireceğini söyleyerek cevaplamayı seviyoruz.

    buna herkes gülüyor. yine de bu tutumumuzda bir doğruluk payı; çocuğumuzun birlikte doğduğu cinsel organ ne olursa olsun, bundan çok daha karmaşık olasılıklar olduğunu ima eden bir gerçek var: karnımın içinde neden ziyade kimin büyüdüğüne dair hiçbir fikrimizin olmadığı gerçeği.

    --- spoiler ---
  • resmen mynet haberciliği ile başlık açılması olayı gerçekleri yansıtmıyor.
  • hahahahaha

    yazılanları okurken zevk aldığım açıklama.

    cinsiyeti cinsel organ belirlemez, kromozom ve hormonlar belirler yavrularım.
hesabın var mı? giriş yap