• bazı saftirik türk solcularına göre sevgi kelebeği çipras'ın uç-uç'lara binmesi olayı. veya olayın gerçek boyutuyla ifade edersek, türkiye'ye gözdağıdır. belki de yıllarca yunanistan'a komşu, komşu diye yalakalanlara nazire olarak, biz pkk ile savaşırken yunanistan da batı'dan bize saldırıcak. arkadaşlar durum vahim ayıkın!

    http://www.hurriyet.com.tr/…ile-egede-uctu-40608471
  • çiprasın yalçın küçük gibi, orducu sosyalist gelenekten geldiğini gösterir.
  • adalarıda nasıl aldım bi güzel uçarım gülüşüde yapmış ..
  • hangi ege denizi balıklarındı?

    çipras maalesef koca bir balon çıktı, önce (bkz: yanis varufakis) i harcadı. sonra referandum yaptı "hayır" çıktı ama "evet" çıkmış gibi davrandı.

    yolun açık olsun çipras reis, umuttun ama olmadı.
  • öncelikle şunu net olarak ortaya koyalım: çipras denilen zat rte'nin lacivertidir. dileyen yunanistan'da yayınlanan muhalif yazıları ve görüşleri ( ünv'den mezuniyeti tartışması, yakınlarını danışman yapması, ab ile durmadan sürtüşmesi, hamaset edebiyatı vb) okuyabilir.

    ikinci konu yunanistan ile komşuluk durumu. ulan gerizekalı bir politikacı artığı nedeniyle bin senelik komşumuza komşu demeyi mi bırakalım sığır? insanlar arasındaki dostluk ne zamandan beri yalakalık oldu? rte ya da bir başka politikacının her saçma açıklaması nedeniyle birileri bize düşman olsa dünyada dostumuz kalmazdı. dileyen che guevara hakkında yapılan talihsiz açıklamalar sonrası küba tarafından türk toplumu hakkında yapılan sağduyulu açıklamalara bakabilir. devlet adamlığı bambaşka bir iştir.

    gelelim konuya. olay tamamen çipras'ın yunan milliyetçisi kesime yönelik iç siyaset hamlesidir. çipras iktidar olsa da yunanistan'da halen tam anlamıyla muktedir değil.

    nasıl ki rte bugün almanya ve abd'ye gözdağı verirken asıl zararlı çıkacak tarafın türkiye olacağını biliyorsa, çipras da zararlı çıkacak tarafın yunanistan olacağını bile bile türkiye'ye gözdağı veriyor.

    bunlar sığ politik manevralar. yiyen var yemeyen var.

    ha siz yine gidip yunanistan büyükelçiliği önünde tabak kırarak protesto edin tabi, aklınız o kadar çalışır ama bunu da bir kenara yazın.

    not: umarım türkiye'nin yanıtı net ve akılcı olur. aksi halde çipras malının çekmeye çalıştığı tuzağa düşeriz.
  • ulan adam ülkesinin herhangi bir yerinde uçuş yapsa ege de uçmuş oluyor zaten. yunanistan dediğin ege de bir yarım ada..
  • (bkz: artiz)
  • [https://turkey.liveuamap.com/ https://turkey.liveuamap.com/]
    ege üzerine zoom yaptığınızda da görebileceğiniz üzere,ege bir yunan gölüdür,adamda istediği gibi uçar...
hesabın var mı? giriş yap