• istanbul maslak'da volvo servisi.. merkezi kilitteki arızayı yarım saatte yapıp, antifrizimi kontrol edip tamamlayan ve üstüne hiç para almayan, istanbulda işim düşerse hep tercih edeceğim servis...
  • besiktasta bir bölge... bünyesinde saraylar* *, oteller * * *, liseler ` : kabataş erkek lisesi` ` : beşiktaş lisesi` *, üniversiteler * * * ve dik yokuşlar * ` :asariye caddesi` * bulundurur.
  • tabanı yıldız parkıyla serencebey yokuşu arasındaki çizgiden mütevellit, tepesi yıldız sarayına oturan üçgen biçimli beşiktaş mahallesi. üçgenin kenarlarını sahil caddesi ve sizleri debriyajzede ünvanı kazandıracak iki yokuş olan müvezzi caddesi ve serencebey yokuşu yapar. yıldız teknik, galatasaray üniversitesi öğrencilerinin konaklama, bahçeşehir üniversitesi öğrencilerinin ise park etme alanı olarak seçtiği bir mahalledir.

    beşiktaşın dibinde olması, yıldız parkından ve denizden gelen güzel havası, sessiz ve sakin yapısı, ve halen devam eden mahalle eşrafı ve komşuluk ilişkileri nedeniyle sevilesi, naif bir mahalledir.
  • bursada şahintaş a.ş. tarafından tescil ettirilen marka. bu nedenle beşiktaştaki çırağan mahallesinin 30 yıllık pastanesi ve birahanesi adını değiştirmek zorunda kalarak çırahan ve çırayan gibisinden isimlerle pazarda satılan sahte ayakkabı markası tadında isimlere sahip olmuştur
    (bkz: adisas)
    (bkz: rebeka)
  • beşiktaş merkezden sonra sığınılası, sayfiye havalı muhit.
  • bahçeleri meşale ve kandillerle aydınlatma işlemi. günümze osmanlıdan geldiğini zannetmekteyim.

    (bkz: yamuluyorsam düzeltin)
  • bursada bir cafe, utanmaz birde garaj gorevlisi vardır...mekanın otoparkından zorla ucret almaya kalkmıştır.hani orda bişey yazmıo deyincede bu supurge bedavaya alınmıyor diyerek sinirleri yıpratmıştır bu adam.
  • ilk bahar ve yaz gecelerinde boğazdaki mekanlardan atılan havai fişek showlarıyla (yazın, özellikle, gecede 7-8 tane) yaşayan beşiktaş semtidir. cıraganlıların sabah uyanma sebepleri martılar, gece gec yatma sebepleri merkeze cok yakın olan bir cok pub, bar, kafelere gitiyor olmalıdır.cırağan semti kedileri de sever. bu sebeple herköşe basında bir kase içinde tepeleme kedi maması ve su göze çarpar.
  • ondan 2 gün uzak kaldığınızda;
    kedilerini, köpeklerini, ıhlamur ağaçlarını, laz bakkallarını, deli halkını, dik yokuşlarını, yaşlılarını hatta ve hatta eski konaktaki hafif deli teyzenin yıllardır size sarfettiği aynı cümleleri dahi özleyebileceğiniz biricik mahalle.
hesabın var mı? giriş yap