• 1984 konami yapımı arcade oyunu. 1986'da nintendo nes'e uyarlandı. oyun bir sirkte geçiyor ve biz palyaçoyu kontrol ediyoruz. nes versiyonunda 5 bölüm vardı:
    bölüm 1: aslanın üzerinde ilerlerken yanan çemberlerin içinden atlıyoruz.
    bölüm 2: ip üstünde yürüyoruz ve bize doğru gelen maymunların üzerinden atlıyoruz.
    bölüm 3: büyük bir topun üzerinde düşmeden ilerliyoruz, bir toptan diğer topa geçiyoruz.
    bölüm 4: at koşarken üzerinde ayakta duruyoruz ve önümüze çıkan engellerin üzerinden zıplıyoruz.
    bölüm 5: belkide en zor bölümdü. trapezci oluyoruz.
  • çocukluk yıllarının konami yapımı efsane atari oyunudur. ilk üç bölüm rahat sayılır cinsten olmasına karşın midilli üzerinde zıplama bölümü ve trapez bölümlerini geçmek için az uğraşmazdık. oynarken arkada çalan sirk müziğini mırıldanırdık bir de.

    ayrıca şu yanma sahnesini hafızalara kazımıştır

    http://ui22.gamespot.com/…365/circuscharlie1a_2.png
  • hata yaptiginiz zaman cikan ses efekti bile mukemmel olan oyundur. ayrica oyunun adi yazildigi gibi okunur. cocuklar arasinda charlie kismi bilinmez, sadece circus denir.
  • android cep telefonlarında oynanabilen eski süper atari oyunu.
    (bkz: https://market.android.com/…s&feature=search_result)
  • sirklerden nefret ettirme kapasitesi yüksek, seksenli-doksanlı yıllara ait gıcık oyun. çarli bebesinin aslanıyla beraber hayatın ateş çemberlerinden geçtiği sırada arka fonda çalan müzik, değme korku filmlerine ait soundtracklardan daha fazla tüylerimin diken diken olmasına sebep oluyor hala.
  • en zor bölümü 5. bölümdü çünkü o bölüme gelene kadar genelde çok can kalmaz, olan 1-2 can da çözene kadar heba edilir, doğru düzgün çözemeden biterdi.
  • oyun genellikle çok kolaydır ama genellikle de sonu getirilemez. böyle ilginç, sinir bozucu ama bir o kadar da güzel bir oyundur.
  • yaklaşık 15 yıl sonra 5. bölümünü geçebildiğim oyun. gerçi bilgisayardan sınırsız canla oynadım ama şuanki hislerimi anlatamam gözlerim doldu resmen.
  • bir zamanlar organizasyonlardaki sahne ismimin* ilham kaynağı olan 1984 konami yapımı arcade oyunudur efenim. şahsi fikrimce pennywise bana daha uygun bir isim olurdu fakat charlie kulağa hem daha az creepy geliyordu hem de telaffuzu daha kolaydı.

    ayrıca bu oyunun meşhur atlı bölümü o dönemki çocuklar gibi beni de sinirden atari kolu kablosuyla kendimi asma noktasına getitmişti. mahalle veletleriyle bu oyunu tek deneyişte bitirmek için yarışırdık ama başarılı olanımız çıkmadı malesef :/
hesabın var mı? giriş yap