• olmasaydı olmazdım
  • ani kesilmesi halinde yan etkilerinin tümü ortaya çıkıyor. gerçekten çok enteresan. manasızca baş dönmesi, vivid rüyalar, sersemlik, elektriksel şok, bulantı. yarın hemen tekrar başlıyorum.
  • "içini tarifsiz bir korku kaplıyor, olduğu yerde ter içinde kalıyordu. selimi düşünen turgut'tan başka bütün turgutlar, birdenbire onu yalnız bırakıyordu. bir çocuk gibi çaresiz ve savunmasız kalıyordu. üzülme turgut, bunu karşındaki bilmiyor turgut, biraz gülümse turgut, anlıyormuş gibi bak turgut; kimse o kadar akıllı değildir, kimse seninle korktuğun kadar ilgili değildir turgut, diye kendine cesaret vermeye çalışıyordu. gerçekten de, çevresinin kendisiyle o kadar ilgili olmadığını anladı kısa zamanda. yarıda kalan bir sözün peşinden kimse gitmiyordu. yanlış anladığı bir sözü hemen tekrar ediyorlardı. demek, diyordu turgut, kendi kendine, bugüne kadar gereğinden fazla vermişim. almadıkları bir sürü turgut vermişim onlara"

    yukarıdaki paragrafta anlatılan 'kimsenin aslında sizinle o kadar da ilgili olmadığı' olgusunu hissetmenizi ve kabullenmenizi sağlayan, bu nedenle de sizi rahat bırakan, hassaslığınızı bir nebze alan, insanlara almadıkları bir sürü turgut veren bir turgut olmamanızı, yarıda kalan bir sözünüzün peşinden gidilmediğinde bozulmamanızı sağlayan bence faydalı bir ilaç.
  • anneannemin ilaçları arasında buldum 5mg lıktan aldım bi tane sırf merak. içeli 3 saat oldu. beklentim kafa yapması, her boka gülme isteği, gereksiz mutluluk vermesi idi. bakalım hâlâ umutla beklemekteyim.
  • anksiyete için yaklaşık 1 küsür senedir kullandığım ilaçlardan birtanesi,yan etkileri oldukça az olmakla birlikte etkileri de öyle aham şaham vur patlasın,çal oynasın havasında değildir,asla olmaz.sadece normal insan seviyelerine yaklaştırır ve uzun süreli kullanımı sayesinde de o seviyede kalmanıza yardımcı olur.yardımcı olur dedim,çünkü iş kendinizde bitiyor,sen her gün stres yapıp,kavga edersen bu ilacı 1gr'da kullansan hiçbirşeye yaramaz.sonucta bir nevi sakinleştirici ve sana yardımcı olmak için reçete edilen bir kimyasal.başlangıç olarak 5mg ile sezonu açtık,10 mg'a 1 haftada ulaştık ve 8 ayın sonunda 20mg ile yolumuza dur duraksız devam ediyoruz.başarılı mı ? evet.
  • migren tedavisi icin 5 mg olarak topamax 25mg ile birlikte basladigim ilac. allahini seven anlatsin gerginlik tipi migren deyip beni citoles'e ikna etti doktorum, doz da cok dusuk ama bu ikisi birlikte insani rahatlatacagina daha gergin ve mutsuz ve hayattan bezmis yapar mi?
    ay tutulmasindan mi bunlar? baslayali 10 gun oldu son 2 gundur bana bir haller oldu konsantre olup calisamiyorum, fena tatsizim, birakayim mi bekleyeyim alisir miyim bir bilen beri gelsin!
  • atipik fasyal nevralji teşhisinden sonra kullanmaya başladığım, doktorun baş ağrılarımı azaltacağını söylediği ilaç.yaklaşık altı aydır kullanıyorum ve diğer ilaçlarla birlikte baş ağrımda ciddi bir azalma sağladığını söyleyebilirim.ancak ruh halim üzerinde çok da bir değişiklik yaratmadı. bu ara kendimi pek iyi hissetmediğimden bugün itibariyle 2x1 almaya başladım.bakalım daha iyi hissettirecek mi...
  • henüz 1 ayı aşkındır anksiyete bozukluğu tedavisi için kullandığım ilaç.

    bende ilk 2 hafta gösterdiği yan etkiler; aşırı esneme ve uyuşukluk hali oldu, bunlara eyvallah derim de, cinsel isteksizlik yapmasını kaldıramadım 2 hafta boyunca. bu ilaç yüzünden hayatımda ilk defa sabah ereksiyonu olmadan kalktığımı hatırlıyorum.

    1 aydan fazla zaman geçti, hala cinsel isteksizlik problemi yaşatıyor zaman zaman. eğer bu şekilde devam edecekse, doktorumdan bu ilacı değiştirmesini isteyeceğim.
  • ibs teşhisiyle birlikte bu ilacı da verdi doktorum ve dün başladım kullanmaya. bağırsak sendromuyla çıktık, çiğ köfte yemezsem epey azalır herhalde sıkıntılar diye düşündük derken konu anksiyete(nasıl yazılıyor?), stresin bağırsağa yaptığı etki ve bağırsağın da strese yaptığı etkiye kadar geldi ve evet saat 8.12 itibarı ile..... uyusam mı ben şimdi şu an?
  • henüz birkaç gün önce hayatımda ilk kez biri tarafından "gamsız" olarak ifade edilmemin sebebi bu ilaç aslında. o ise bunu bilmiyor.

    diyemiyorsun ki, aslında fazla ve fazla "gam" yüzünden kullanmam gerekti...

    2,5 yıllık kullanım sonrası kişisel yorumdur:

    o büyük depresyon acısından, o bitmek bilmez kapkara dehlizlerden çıkıp soluk alabiliyorsan, bu ilacın faydası yadsınamaz.

    ilk günler çok zor. depresyonun tam ortasındaysan daha da zor. sabret. 1 hafta kadar.

    gerçek etkisini 5-6 ay sonra gösterir.

    duygusal edimlerinde önemli derecede azalma görülür. kabaca örnek verilirse; şiir okumaz, müzik dinlemez hale gelirsin.

    yazmayı seviyorsan ve hele işin yazmaksa seni verimli kılan önemli bir dayanağından yoksun kalırsın: hüzün. hüzün ne güzeldi...

    kilo aldırır.

    yaygın bilinenin aksine alkolle etkileşime girmez. aksine eğer irade koymazsan, suçluluk duygusunu ortadan kaldırdığı için daha çok içmene sebep olabilir.

    libidoyu yatıştırır. cinsel isteksizlik değilse bile önceki ve sonraki farkı belirgin şekilde hissedersin. ereksiyon sorunu değildir. bunu sevişmeye başladığında anlarsın. bazen ufak bir dokunuşta dahi. ancak eskisi gibi olmadığını bilirsin. tercih senin.

    günlük yaşam kaliten artar. sorunlarla başa çıkmak bir yana; seni oyalayabilecek ya da altedebilecek güçte bir sorun, kolay kolay yanına yaklaşamaz.

    mutlu etmez, mutsuz olmanı engeller. bu ise antidepresanların "hayata dair" olmadığının bir göstergesidir. öyle ki, mutluluk peşinden koşulacak bir olgu değildir. bunu hakketmez. mutluluk, mutsuzluk kadar doğal ve sıradandır. "mutlu eden" antidepresanlar o yüzden daha yanıltıcıdır. "mutsuzluğa da var mısın?" hesabı...

    hayatlarımızın kendi içinde toplamı, hüznün ta kendisinden başka bir şey değil midir? anne karnından ayrıldığımız anda başlayan trajediyi, ölüme değin doldurulamayacak olan o derin boşluğu tanımak ve anlamakla başlayabiliriz bazı şeylere.

    ancak bu serüvende bazen düşeriz. düşmek de değil; çıkmaya çalıştıkça, kurtulmak için çırpındıkça daha da içine gömüldüğün depresyon bataklığıdır bu. oradan çıkıp biraz bile olsun nefes almak istersin. o vakit önce terapiye, beraberinde antidepresanlara başvurabilirsin. bunu da reddetmemek lazım tabii.

    kaldığın yerden doğrulup, yeniden yürüyebilmek için...
hesabın var mı? giriş yap