• reklam kampanyasında mini ve fiat 500'ü direkt rakip alarak onları zayıf olduğunu düşündüğü noktadan vurmaya çalışmış. filmlerin birinde john lennon retro modasının anlamsızlığını anlatırken diğerinde marilyn monroe nostaljiye takılmanın gereksizliğinden dem vuruyor.

    http://www.bigumigu.com/haber.asp?hid=5254
  • slogani icin (bkz: anti retro)
  • bir marc llyod tasarımı...
  • tasarımını bir ayrıntısı dışında hiç fena bulmadığım makina. o ayrıntı da aracın klasik tasarımlardaki gibi tavana çıkmayan, köpekbalığı yüzgeci şeklindeki b sütunu. tamam aracın tasarımında amaç farklı gözükmek, diğerlerinden farklı olmak; ancak iyi göründüğünü söyleyemem bu sütunun. mini cooper'lardaki gibi kesintisiz cam olsaydı yanda, tasarım daha hoş olacaktı.
  • (bkz: nintendo 3ds)
  • b segmenti bir araç için anlamsız pahalıdır. o paraya (dizeli için 43 bin lira) otomatik polo alınıyor ki polo'nun performans olarak da ds3'ten bi farkı yok.
  • belki abartmış olacağım ama mini cooper ile yanyana durduğunda ondan daha güzel duran bir araba. bu tabi benim şahsi fikrim. ancak türkiye'de citroen markasını getiren firma hangi firma ise bu işi kesinlikle bilmiyorlar.

    bayisine gidip allanmış pullanmış broşürlerine bakıyoruz, her türlü araç renk, kombinasyon, iç döşemeyi görebiliyoruz. broşürde bir de şöyle yazıyor: "kendi ds3'ünüzü kendiniz yaratın". ve broşürün son sayfasında da ds3'ün 40-50 arası renk kombinasyonu verilmiş. bir de türkçe internet sitesi yapmışlar ds3 için. orada "yarat" bölümünde her türlü değişikliği yapabiliyoruz araç üstünde.

    buraya kadar her şey çok güzel ancak gelin görün ki iş satın almaya gelince bir anda her şey değişiyor. satan arkadaşlar önce broşürün arkasında bulunan kombinasyonlardan birini seçmemizi istiyor. tamam diyoruz zaten bizim beğendiğimiz birkaç renk orada mevcut diyoruz. bu sefer otomatik viteste tek seçenek olan 1.6 motor 120hp seçeneğinin o renkleri kapsamadığını öğreniyoruz. bizim beğendiğimiz gri ve beyaz gövde renklerinden apayrı cart bir mavide yada sıradan bembeyaz bir modelde olduğunu ve kırmızı yada mavi tavan aksine klasik siyah tavanla yetinmemiz isteniyor. eğer 1.6 sport seçeneğini seçersek onda da sadece zevksiz siyah renk mevcut.

    hayır anlayamıyorum bu arabanın bu kadar güzel renk seçenekleri varken neden bu zevksiz renklerle yetinmek zorunda kalıyoruz? yoksa türkiye pazarında o renklerin satmayacağı düşünülerek getirtilmiyor mu bilemiyoruz. ancak birşey var ki istediğiniz renk, motor seçeneğini alamıyorsunuz. e o zaman o kadar broşüre, internet sitesine ne gerek vardı değil mi? böyle deyince de henüz belli olmayan bir tarihte bize seçim yapabilceğimiz söyleniyor. yine ne varsa almanlarda var diyoruz ve çıkıyoruz (bkz: mini).
  • bu aracın rakipleri mini cooper, audi a1, fiat 500 gibi araçlar olduğundan fiyat politikası pek yanlış değildir. bunun dışında son derece şık bir araba. ayrıca anti-retro olması da rakiplerinin bir kısmından tarz olarak ayrılmasını ve kendi müşteri kitlesini yaratmasını sağlayacaktır.
  • iç güzelliğe önem verenlerin işi zor. zira citroen ds3 ve mini cooper aynı bmw motorunu kullanıyorlar.
  • john lennon'un o güzel sözlerini hatırlatan reklamı ile duygulandırmış, bunu yapmalarındaki tek amacın para kazanmak olması ile mide bulandırmış araba.
hesabın var mı? giriş yap