• bugün duyurulan civilization v expansion'ı. bu expansion ile birlikte din ve casusluk oyuna yenide dahil olmakta. yeni teknolojiler, birimler...vs ile birlikte 9 tane uygarlık eklenecektir (4 tanesi belli olmuştur bizans, keltler, mayalar, hollanda)
    çıkış tarihi olarak 2012 bahar sonu olarak verilmiştir.
  • kesinleşen özellikler şuradan takip edilebilir.
    http://forums.civfanatics.com/…wthread.php?t=454138
  • yeni eklenen dinlerden biri de gök tanrı dinidir.
  • civilization v'i adam edecek gibi duran eklenti paketi. civ 4'te olup çok sevilen din gibi özellikler geri geliyor. civ 5 eksik bir oyundu.
    http://en.wikipedia.org/…vilization_v:_gods_&_kings
  • steam'de 26.99 $'dan ön satışı başlamıştır.

    http://store.steampowered.com/app/16870/
  • bilgisayarı yenilememe sebep olabilecek eklentidir.
  • dört gözle kendini bekleten oyun. çıkar çıkmaz pastafaryanizm'i tüm hudutlara yaymakla işe başlayacağım.
  • amerika için piyasaya çıkmıştır ancak eski dünyadaki biz ölümlüler cuma gününü beklemek durumundayız.
  • olmuş arkadaş. bu oyun olmuş.

    her ne kadar nebukadnezar'ın deaktive edildiğine üzülsem de; attila ile, bizans kahpesi theodora ile oynamanın zevki de bir başka.

    oyuna yeni eklenen hususlardan espionage, oyuna çok muhkem gözükmüyor oynadıgım kadarıyla. şehir devletlerine kendi yancılarınızı atamak ve düşman başkentlerini gözetlemek, yaptığınız wonder'ınızı onlar da yapıyorsa tedbirinizi almak, icabında production artırmak gibi olanaklar sunuyor sizlere. bunun dışında kendi başkentinize sağlam bi spy koyarsanız, rakiplerin "bizim başkentimizdeki" spy'larını öldürerek ilginç olaylara neden olabiliyorsunuz. icabında size "abicim özür dileriz böyle bi durum olmuş, spy mpy, aman diyyim sen karışma" diye yalvarıyorlar. güzel güzel.

    bir başka husus, faith ve religion olayları. öncelikle islam, judaism, tengriism yalnızca isimler var. dininizin ismini değiştirip isterseniz sedatism de yapabilirsiniz. ancak dinin size sağladığı faydaları "great prophet" yardımıyla seçiyorsunuz. great engineer, great merchant gibi bir de great prophetimiz var yani. dininize alıp "4 inanan citizen başına 1 gold" upgrade'ini alıp dininizi yayarak bayağı yüksek gelir elde edebiliyorsunuz. prophet sizin veya düşmanın herhangi bir şehrindeki herkesi sizin dininizden yapabilir. ama bu özellik 4 kez kullanılabilir. sonra prophet consume oluyor.

    missionary ve inquisitor var bir de. missionary, dininizi 2 kerelik başka devletlerin kapısına gidip yaydırmacı. inquisitor de yabancı din girmiş şehirlerinizi temizlemeci.

    culture, gold gibi bir de faith eklenmiş işte. onla alıyorsunuz bu misyonermiş, camiymiş, katedralmiş. o işe yarıyor o da.

    yalnız arkadaş mısır wonder'larla alıp yürüyor ya...
  • espionage mevzusu geliştirilmeye fazlasıyla açık da religion müthiş olmuş. dinini yayma çabası, o çabayı gösterirken harcadığın turn ve gold'ların üstüne bir de dini yaydığında dinini seçerken seçtiğin bonuslardan kazandığın paranın / mutluluğun tarifi yok. oyun kesinlikle olmuş.

    civilization 5'i sevenler bunu daha çok sevecektir çünkü hem yeni ırklar geliyor ve ai dediğimiz oyun motoru acayip geliştirilmiş. prince'te osmanlı'yı aldım ceddin deden ceddin baban yardırıyorum map türü olarak large'ı seçtim; daha hiçbir ülkenin birbirine net bir üstünlük kurduğunu söyleyemem. japonlar ile zamanındaki ufak bir anlaşmazlık sonucunda 1000 yıldır savaşıyorum. ciddi ciddi he, sürekli asker yolluyor ben de asker yolluyorum falan. hala kazanan yok. ibne barış için 3 şehrimi ve bütün paramı istemese barışıcam da japonların map üzerindeki harika yayılımlarından dolayı ilerleyemiyorum üstlerine. ilerlersem götümden kan alıcaklar çünkü. bu yüzden 3 şehir ve tüm paramı istiyorlar zaten. osmanlı'da önceden barbar gemilerini yol üstündeyken kendi geminiz yapabiliyordunuz, artık o bütün gemiler olmuş bu ek paket ile ve şahane olmuş. yalan yok. janissary zaten oyunun en iyi özel ünitesi. osmanlı'yı seçmek size hem ayrı bir haz hem de gayet güzel bir oyun keyfi sunacaktır.

    edit: yalnız espionage'da ben mi beceremedim bilmiyorum ama japonların teknolojilerini çalmak için 86 turn beklemek zorunda kaldım. bu medeniyetten medeniyete değişiklik gösteren bir şey mi? 86 turn ne demek lan? bir de religion'daki gibi bonus falan da seçemiyorsun casuslar için. onlar öyle geliyorlar ve sen de bi şehire yolluyorsun.
hesabın var mı? giriş yap