• yeni civilization vi ek paketinin ismi. 14 şubat 2019 tarihinde çıkması bekleniyor. tanıtım videosu buradan izlenebilir.
  • civilization serisinin son oyununun yeni ek paketi. su anda tanitilan yenilikler agiz sulandiriyor. civilization v'i birakip yeni oyuna gecemeyen benim gibi bunyeler icin bir motivasyon kaynagi olabilir.

    simdilik duyurulan yenilikler su sekilde:

    cevresel etkenler: volkanlar, firtinalar (kar ve kum firtinalari, tornadolar), iklim degisiklikleri, sel ve kuraklik.

    enerji kaynaklari: komur ve petrol gibi stratejik kaynaklar artik elektrik uretmek icin tuketilebilecek. yenilenebilir kaynaklar ilerleyen caglarda kullanima acilacak. oyuncunun kaynak tuketimleri dunya sicakligi ve deniz seviyesinin yukselmesinde etkili olacak. *

    muhendislik projeleri*: iki denizi birlestirmek icin yapilabilecek kanallar, yukselen su seviyesinden sehirlerinizi korumak icin yapilabilecek setler, barajlar, daglarin icinden gececek tuneller, demiryollari gibi bir cok yeni yapi eklenecegi soyleniyor.

    dunya kongresi: civilization v brave new world ek paketiyle eklenen sisteme benzeyecek bir yapi gibi gorunuyor simdilik, cok detay yok henuz.

    21. yuzyil icin yeni teknolojiler ve civicler: teknoloji agacina eklenecek yeni bir cag ve buna bagli gelecek yeni mekanikler.

    yeni liderler ve uygarliklar: dokuz yeni lider, sekiz yeni uygarlik icin gelecegi soyleniyor.

    su an dedikodu olarak konusulanlar su sekilde: sweden(kristina), hungary(matthias corvinus), ınca(pachacuti), ottomans(suleyman), mali(mansa musa), maori(kupe), phoenicia(dido), canada(laurier) ve fransa/ıngilitere icin alternatif lider eleanor.

    dokuz yeni unit, 4 yeni yapi, 3 yeni iyilestirme*, 2 yeni district ve yeni bir governor oyuna gelen yeni icerikler.

    bunlara ek olarak yeni dogal ve dunya harikalari da eklenecegi duyurulanlar arasinda.

    yeni senaryo: the black death & war machine
  • ek paket ile gelecek olan medeniyetler şunlar;

    macaristan
    maori
    kanada
    inka
    mali
    isveç
    osmanlı
    fenike
    ingiltere/fransa

    son eklediğim ingiltere/fransa olayı, her iki medeniyet için de kullanılabilir bir lider geliyor.

    not: güncellenecektir.
  • iklim değişikliğinin etkilerinin görüleceği civ 6 paketi. sadece diğer milletlerle değil çevreyle de mücadele edilecek. oyundan bazı başlıklar;

    - world congress geri dönüyor.
    - world climate haritasından iklim değişikliklerini takip edebileceksiniz.
    - diplomatic favor ve diplomatic victory var.
    - nehirlerin, çöllerin, volkanik dağların isimleri gözükecek.
    - fosil yakıtları çok kullandığınızda ya da diğer devletler kullandıklarında sonuçları herkesi etkileyecek (su baskınlarının artması gibi).
    - su baskınları, deprem, volkanik patlamalar olduğunda dünya kongresini toplayıp yardım isteyebileceksiniz. afetlerden etkilenip yardım isteyenlere de yardım ettiğinizde diplomacy favor kazanabileceksiniz.
    - su baskını ilk başta zarar verse de sonra toprağın verimliliğini arttırıyor. ayrıca nehirde baraj kurabileceksiniz. ileride de barajlar hydroelectric power plant olabilecek.
    - fırtınalar var. çöle yakın yerde iseniz kum fırtınalarından etkileniyorsunuz. karlı alanda ise kar fırtınaları olacak.
    - rusya'ya özel: rus topraklarına saldırdığınızda askerleriniz kar fırtınasından etkilenecek (ama rus askerleri etkilenmiyor).
    - afetler şehrinize çok yakın olduğunda şehrinize ya da ünitelerinize zarar verebilecekler. yaralı askerleriniz su baskına denk geldiğinde ölebilir ya da misyonerleriniz volkanik patlamada ölebilir. bu olayları world climate haritasından takip edebileceksiniz..
    - wonder'lar afetlerden etkilenmiyor.
    - afetlerin seviyeleri var. seçebiliyorsunuz.
  • an itibariyle ön sipariş verdiğim ek paket. bu ek paketle birlikte oyunumuz, uçuşa kaldığı yerden devam edecek. oyun mekaniğine ekledikleri ve yeni civ’ler ile mükemmel olacak.

    14 şubat günü oynanabilir olacak olması bir mesaj mı acaba ? *
  • içinde muhteşem bir ey büt-i nev eda ve yelkenler biçilecek karması düzenleme barındıran eklenti paketi. işin üzücü tarafı bizim daha böyle bir düzenlemeyi bırak yapmayı, yapmanın kıyısından bile geçmemiş olmamız. adamlar resmen bizim müziğimizi bizden iyi yapıyorlar.

    kalyonlar çekilecek!
  • yeni oyun mekanikleri videosu

    gel ulan 14 şubat, gel artık geeel !
  • malum yerlere düşmüş olan ek paket.
  • geldi iki, üç, dört, beş gözümün çiçeği !

    malum ortamlardan indirme gibi bir ihanet içerisinde olamam bu seriye. şaaaaak bi 120-140 ateşlerim sid amcama, yetmedi şaaaak bi 200...*

    iniyor şimdi, 20 dakika yazıyor...canım...canım...ühü...*
  • mansa musa ile paranın afedersiniz anasını şey yapabileceğiniz mükemmel eklenti paketi.

    bununla yiyecek ve housing sıkıntısı çekmeyeceğiniz desert tile dolu her yere çöküyorsunuz.

    para kesiyorsunuz, para paraaa ! millet bilim, kültür kasayım diye kıçını yırtadursun, siz o eşek ölüsü kadar para ve governor reyna ile şaaak diye districtleri satın alıyorsunuz. şak şaaaak diye bitiyorsunuz işi. para bitmiyor anuna goyim bitmiyor.

    bu ne lan ? paradan soğudum ya.

    amına kodumun şişko zengini, sevdim seni ;p
hesabın var mı? giriş yap