• kurtuluş'ta faaliyet gösteren veteriner kliniği.
    http://www.cizmelikedi.net/
  • (bkz: petsipariş) *
  • bütün hayvanseverle adına yargılamaktan öte sorulması ve ilgililerce cevaplanması gereken bir soru var? bu klinik kendisine emanet edilen hayvanlara ne yapıyor...

    hayvansever olduklarını söyleyen birçoklarının veteriner kliniklerine pansiyoner gibi bıraktıkları bir çok hayvan dostlarımızı aylarca sormadıkarı ve hatta 10-20 tl gibi bıraktıkları süre zarfınca mama masraflarını bile karşılamayan ücretlerle kaderine terkettiklerini biliyorum...

    bazen bu tür hayvanların gerçek hayvanseverlerce eve alınıp, mama, aşı vs masraflarını karşılanması 1 haftalık geçici bir süre de olsa özellikle tedavisi varsa en azından 100 ytl olabiliyor... hayvanseverlik onu işinin ehli bir veterinere terketmekten ziyade üstüne alıp her türlü durumunu sahiplenmektir...

    patron da çalışan da olsanız himayenize aldığınız bir hayvanı geçici de olsa her türlü masraflarıyla üstlenip, sahiplendirirken masrafsız bir şekilde sahiplendirmeye çalışın ki , sahiplenen onun sağlıklı davranışlarını hemen görsün ve kendine yakınlığını hissetsin.. çünkü hasta ve mutsuz hayvan bulunduğu evde istenmeyebilir... onlara bunu yapmaya hiçbirimizin hakkı yok!

    ama bu haklılıkla da olsa bella nerde? cevabını verebilen bir insan, bir muhatap olmalı!!

    edit: nyneve uyardı. bu isimde iki klinik var, bahsi geçen klinik ümraniye'deki "vet-çizmeli kedi veteriner polikliniği"dir. dedi. ama olayın kurtuluş'ta geçtiği bilinmektedir. yine de hiçbir kurum ya da şahsı zan altında bırakmak istemem. ilgili kliniğin yaptığı açıklamaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz!

    https://www.facebook.com/….php?note_id=397983282569
  • 1997'den bu yana hizmet veren ve kurtuluşta faaliyet gösteren mükemmel klinik. içeri girer girmez vet. hekim selçuk çömlek'in deneyimi ve sıcak ilgisiyle karşılaşırsınız. kedi köpeğiniz hasta girer zımba gibi çıkar.
    ha bir de, evcil hayvanınız varsa ve bir de üstüne benim gibi işti okuldu koşturuyorsanız, mama/kum alacağım diye bütçe ve nasıl taşıyacağım hesapları yapıyorsanız, http://www.petsiparis.com/ diye bir siteleri de var. cillop gibi valla, hem indirimli oluyor hem de eve getiriyorlar.

    hayvan haklarını istismar eden bahsi geçen yerin adı ise vet-çizmeli kedi polikliniği (trajik bir isim benzerliği) ve anadolu yakasında:http://www.mihav.com/…oliklinigi-istanbul-280v.html
  • sonuçta petsiparis sitesi üzerinden spam yapıyor mu? yapıyor. bu yüzden avrupa yakası'ndakinden de uzak durmakta fayda görüyorum.
  • müşterileri olmamama rağmen, 4. kattan atlayan kedimle ilgili olaydan hemen sonra online olarak bilgilendirme ve yönlendirme konusunda fazlasıyla yardımcı olan, gerçekten hayvansever insanların kliniği.
  • muhabbet kuşuna bakıyor musunuz sorusuna hayır cevabı vermesi gereken veteriner kliniği. normal bir kuş sahibinden daha bilgili değiller malesef zaten herhangi bir topa da girmiyorlar.

    şu muhabbeti yaşadık kendileriyle.

    evet gözü farklı gerçekten. sizce nedir sorun?

    - bilmiyorum işte, o yüzden getirdim. mantar falan olabilir mi acaba?

    mantar mı sizce?

    - bilmiyorum, başka bir şeydir çok da mantara benzemiyor.

    ne peki?

    neyse o zaman deyip çıktım, self servis gibi biraz muhabbet kuşu sahipleri için.
  • günlerdir kusan kedimi eve yakın oluşundan dolayı panikle götürdüm kendilerine (kurtuluş caddesi). kısa bir muayenenin ardından kan tahlili ve röntgen çekmek gerekiyor dediler. 500 tl ödeme yaptım kendilerine. 1 saat sonra geldiğimde karaciğerinde bir değerin yüksek olduğunu ve serum tedavisi uygulayacaklarını söylediler. en az 3-4 gün daha kedimi kendilerine getirmem gerektiğini söylediler. eyvallah dedim. serum tedavisi bitince kedimi aldım eve döndüm.

    ertesi günü tekrar kedimi kendilerine götürdüm ve serum tedavisi için bıraktım. 2 saat süre verdiler. 2 saat sonunda gittim ve kedimi bana teslim ettiler. yalnız biraz kaka yapmış dediler. baktığımda her tarafı kaka içerisindeydi. her gün serum tedavisi göreceği için ön patisindeki damar yolu açıktı. tıbbi terimi vs bilmiyorum işte plastik bir şey takılı, kolu sargılı. kendilerine bunu temizleyemez misiniz dediğimde hayır dediler. kolundaki bandajdan dolayı diyorum bir şey kapmasın diye söylüyorum dedim. biz temizleyeme çalışırsak çok hırçınlaşır her tarafına bulaşır dediler. ben konuyu ve insaniyetlerini anladığım için ben hallederim diyerek kedimi aldım ve çıktım.

    ben kedim silme kaka içerisinde olsa onu temizlerim. o bir yandan ben bir yandan oturur günler sürse de temizleriz. yapmadığım şey değil, yapmadığı şey değil. hiç sorun etmem. ama insaf. insaf kere insaf. enfeksiyon diye bir şey var. size can emanet ediyoruz. belli ki çocuk çoktan yapmış kakasını ve onca zaman kaka içerisinde beklemiş. kolu sargılı ve damarı açık. utanmadan, akşam oldu bizi uğraştırma yaaaaaa dercesine takılıp bin bir yalan uyduruyorlar. 575 lira para almışsın, gram sorgulamamışım. 575 lira aldın, bu kakayı temizleyeceksin de demiyorum. bu halde kalması mesleğinin ne kadar sınırları dahilindedir diyorum. sadece can diyorum. sana emanet ettiğimiz bir can.
  • kurtuluş'takinden bahsetmek gerekirse, dikkatli olunması gereken mekandır. üç sene önceye kadar kedileri aşı için burada götürürdük. ama hiç hasta olduğu zaman götürmemiştik, sadece parazit aşısı vs. sonra erkek kedimiz bas bas bağırıp çişini yapamamaya başladı bir gün ve hemen gene buraya götürdük, götürmez olaydık.

    bir haftaya yakın bir süre boyunca, idrar yolları tıkalı olan kediye her gün antibiyotik iğne yapıp, dışarıdan mesanesini sıkarak basınçla işetmeye çalıştılar. kedi her gün bir öncekinden daha kötüye gidiyordu, en son gece gözlerini açamamaya, yemek yememeye, tepki vermemeye başlayınca bir terslik olduğunu anladık. ama adamlar bu esnada hala antibiyotik ve elle sıkma yöntemlerini uygulamaya çalışıyorlardı.

    internetten iyice bir araştırma yapıp cihangir'de kurtarıcı bir veteriner bulduk. atladık götürdük ve kanındaki üre durumunun tavan yaptığını, hayvanın ölmek üzere olduğunu öğrendik. mesanesi patlamak üzereymiş. idrar yolu tıkalı olduğu için mesane duvarı genişlermiş, elle sıkma durumunda mesane patladığı takdirde hayvanın yaşaması imkansızmış ve bu sebeple katiyen mesane sıkılmamalıymış.

    hayvancağız 1.5 ay boyunca, sondalarla, mesanesine verilip geri alınan sularla, serumlarla, veterinerde gecelemelerle ancak kurtuldu ve normale döndü. kedinin çektiği eziyet, bizim kahrolmamız, geç müdaheleden dolayı harcanan uzun tedavi süresi, verilen tonla para ise çizmeli kedinin bize "hediyesi" oldu.

    bu arada bu bir hafta boyunca, diğer gelen giden hayvanlara bakış açılarını da görme fırsatımız oldu. özellikle kuşlara, tedavisi zor, direkt uyutun geçin gibi bir yaklaşımları var. tavsiyem hayvanlarınıza eziyet çektirmeyin, doğru düzgün araştırın gideceğiniz veterineri. insanların hayvanlarına olan sevgisini sömürmeyi kendine gelir yapmış çok veteriner var istanbul'da.
  • yakın oturdugunuz icin tercih etmemeniz gereken bi veteriner, acil durumlarda dahi taksiye binip baska bi veterinere gitmenizde fayda var. hayvani tedavi etmek disinda her seyi dusunen bir ticarethane, kapansa cok daha kurtarici olurdu.
hesabın var mı? giriş yap