• klavsen diye biliniyormuş bazı illerde. general midi piyasasının 8 numaralı entsrümanıdır, "arap" parçalarda, arpej olarak iyi gider. 70'lerin funk müziklerinde bolca kullanılmıştır.
  • hohner'in üretmiş olduğu muhteşem alet. tuşlu bir elektronik enstrüman olan clavinet'in sesi klavsen'le moog'un bass tonları arasında bir yerdedir. 70'lerin pop, funk, jazz fusion gibi akımlarının değişmez enstrümanlarından biri olan clavinet'i herbie hancock, stevie wonder gibi üstadlar yıllarca yanlarından ayırmamış albümlerinde sıklıkla kullanmışlardır. ülkemizde ise yine 70'li yıllarda müzisyen osman işmen'in türk müziği eserlerini orkestrasıyla yorumladığı "diskomatik katibim" ve "disko madımak" gibi albümlerinde clavinet'i neredeyse her parçada duymak mümkündür.

    ayrıntılı bilgi için:
    http://www.clavinet.com/
  • klavsen diye bilinmez efendim bu alet. klavsen diye bilinenin ingilizcesi harpsichord'dur. clavinet nanesinin ise zannedersem türkçesi yoktur. kendisini ördek sesi çıkaran pianomsu elektronik alet diye özetleyebiliriz sanırım. (bkz: superstition)
  • clavinet denilen alet, clavichord (turkesi klavikord diyor tureng`in yalancisiyim) isimli ronesans, barok ve klasik donem muziklerinde kullanilmis, piyanoya benzer entsrumanin "electrically amplified" versiyonudur sanirim.
  • clav diye de kısaltılarak seslenilir yer yer.

    (bkz: stevie wonder)
    (bkz: alan hawkshaw)

    funk şarkılar mırıldanırken "da dap bap" şeklinde sesler ya da tavuk gibi "buck buck" sesleri çıkartıyorsak bu enstrümanın sesini taklit etmeye çalışıyor olma ihtimalimiz epeyce yüksektir. bazı set-up'larda bu aletin sesiyle wurlitzer ya da rhodes sesleri çakıştırılarak oluşturulmuş trackler duyarsınız enfestir. akıllıca bir formüldür.

    evet tavuk gibi
hesabın var mı? giriş yap