• pek çok otoritenin de öngördüğü üzere nba'in geleceği en parlak takımlarından biri. önümüzdeki yıllarda yeni bir oklohoma city thunder izleyebiliriz. ayrıca lebron james hayalkırıklığını da üzerlerinden çabuk atabilmeleri onlar adına bir başka artı.

    - ellerinde kyrie irving gibi bir süperstar adayına sahipler. lebron james sonrası başlarına gelebilecek en güzel şey bu olabilirdi herhalde. pek çok takım sadece bu tarz bir oyun kurucu veya süperstar adayı bulamadığı için kaç yılını diplerde sürünmekle geçiriyor.

    - sadece kyrie irving ile kalmayıp çok iyi potansiyele sahip tamamlayıcı oyuncu kadrosuna da sahipler. dion waiters, tristan thompson, tyler zeller gibi muhtemel üç allstar yeteneğe sahipler. en azından o seviyede yetenekler. bu lebron james döneminde bile bulamadıkları tamamlayıcı roller. şu an için tek eksikleri biraz tecrübe.

    - ellerinde gelecek senelere ait en az 3 tane ilk tur draft hakkı var. tamamen yeni baştan kurulan bir organizyon için kyrie irving'in ardından bulunabilecek 2.mucize.

    eksi hanesine bakarsak;

    - en büyük problem şu an için kyrie irving'in sık sık sakatlanması. burada da en büyük şansları bunların kronik olabilecek sakatlıklar olmaması fakat gelecek seneden itibaren doğunun şu anki halini de göz önüne alırsak olası bir play off yarışında ve devamında problem yaratabilir.

    - şahsi kanaatim her ne kadar genç bir kadro da olsa, sakatlıklar fena halde can sıksa da bu sene doğudaki takımların durumunu görünce en azından bir play off yarışına katılmaları beklenebilirdi. bu kadar genç bir kadronun şu an en çok ihtiyacı olabilecek şey giremeseler bile bir play off yarışını tenefüs etmekti.

    - anderson varejao gibi elit sayılabilecek bir uzuna sahipler fakat onun da artık kronikleşmeye yüz tutan sakatlığının ardından takımın yapabilecekleri. şahsi kanaatim takas yolunu zorlayacakları. her iki ihtimalde de takıma yarar da sağlayabilir zarara da neden olabilir ama bu kadar genç bir çekirdeğin olduğu yerde iyi bir trade en mantıklısı gibi duruyor.

    - takımda ilerisi için çok da şey katamayacakları açık olan pek çok isim var. luke walton, shaun livingston, daniel gibson, cj miles gibi bence çok da gerekli olmayan parçaları temizlemeleri daha iyi olacaktır.
  • kyrie irving sakat ve oynamıyorsa savunulacak yanı olmayacak olan takım.

    edit: yanılıyorum lan. neden bilmiyorum lakin sonuna kadar savunuyorum bu takımı.
  • youtube'da dolanırken denk geldi, buraya da "tarihe not düşülsün" tadında ekleyelim. şu acayip kadroyla 2007'de final gördüler:

    http://www.youtube.com/watch?v=5v6lvlsn0l8

    gerçi o sezon doğu konferansı felaketti ama yine de nba finallerinin gördüğü en kötü kadro olabilir 2007 cavs.
  • bu seneki sakatliklar olmasa takim bu sene draft'ta dahi olmayabilirdi ama sans yuzlerine bir kez daha guldu ve son uc senede ikinci kez ilk siradan secim yapma hakki kazandilar. bu arada 2011 ve 2012'de bir de dorduncu siradan secim yaptiklarini unutmamak lazim. lebron terk etti sehri ama sans melekleri en azindan draftta yuzlerine gulmeye devam ediyor.
  • son 3 senedeki 2. ilk sıradan draft hakkını kazanan takım ve belkide nba'in en iyi draft scout'ına sahip takım önceki draftlarda kyrie irving gibi geleceğin yıldızını bünyelerine katmışlardı. bu sezonki draft'ın biraz daha sönük oyunculardan olması onların çok spektaküler bir şey yapmayacağını da bize şimdiden gösterdi. gelecek 5 sene içinde sağlam bir koçla doğunun bu yaşlanan takımlarına karşı sağlam yer edinecekmiş gibi görünen nba takımı.
  • lebron james'in ayrılışının ardından gelen süreci başarıyla yönetmiş ve önünü açmış olan takım. draft'lerde şanslarının yardımıyla hep iyi yerde oldular ve iyi seçimler yaptılar. kyrie irving, anthony bennett, tristan thompson, dion waiters ve tyler zeller gibi genç isimlerle yakın zamanda tekrar play-off'larda ilerleyecek bir kadro oluşturmuş durumdalar. ekstradan bynum da var eğer oynayabilecek duruma gelirse.
  • gelecek yaz lebron'un geri dönebilme olasılığı olan takım. çok yetenekli gençleri var. bir de lebron'u ekle. durdurulamazlar. ama daha erken konuşmaya. bununla ilgili yazılmış bir makale için buyrun:

    http://bleacherreport.com/…-james-back-to-cleveland
  • eğer lebron james'i kadrolarına katmak gibi bir amaçları yoksa, eğer cidden luol deng için ilk tur draft haklarını feda ettilerse bir an önce playoff takımı gibi oynamaya başlasalar iyi olur. deng cleveland'a kısa vadede pek çok şey katar fakat onların boyunu çok fazla uzatmayacaktır. orta ve uzun vadeli planlarını merak ediyorum açıkçası.

    "bir an önce playoff takımı gibi oynama"yı açmak gerekirse o koçu bir an evvel kovup lionel hollins tarzı bir koç getirmelerinden bahsediyor olabiliriz.
  • luol deng bu takima cok sey katar gibime geliyor. deng oyle ezilip buzulmeyen saglam topcu. takimin zaten potansiyeli yuksek. 19 sayi 7 ribaunt, 4 asist gibi ortalamasi var. savunmasi cok kuvvetli, hucumu vasatin ustunde. luol deng iste neyi anlatiyosam amk. cavs'a hayirli olsun.
  • luol deng hamlesinin uzerine bir de bennett'i verip omer+ilk tur draft hakkini alsalar rockets'dan tadindan yenmeyecek cok dengeli bir takim olurlar irving-waiters-deng-thompson-asik besiyle. kenardan da varejao ve jack gibi adamlar var cok buyuk katki verecek.

    bu sezon gelecek basari irving'i takimda tutmak icin cok onemli ve bence front office de o yuzden deng hamlesini yapti.
hesabın var mı? giriş yap