*

  • "web programclıları dinamik web programlama yapıyorlar, gelin bu geliştirme ortamlarını da web arayüzüne alalım" denip ortaya çıkmış online yazılım geliştirme ortamı.

    http://cloud9ide.com/ ya da http://c9.io/ adresinden erişilebilecek olan sistemin ücretli ve ücretsiz* sürümleri mevcut.

    özellikle javascript geliştiricileri için çok güzel bir ortam olacağına emin olduğum, projelerde gerçek zamanlı hata ayıklama yapabilen, kodları çevrimiçi saklayan; böylece her yerde proje kodlarına erişilebilecek olan, ayrıca google wavede yazar gibi aynı anda birden fazla kişinin dosyaya müdahele etmesine, ve de köşeden chat yapmalarına izin veren sistem.

    gelecekten gelen edit: sistem aslında ücretsiz, fiyatlandırma githubın barındırma fiyatı üzerinden. verileri var sayılan olarak github üzerinde bulundurduğundan github üzerinde açık kaynak olmayan bir proje barındırmak ne kadarsa cloud9 için de o kadar.

    ayrıca neden kullanılması gerektiği hakkında güzel bir makale için tıklayın.
  • az önce kayıt olduğum; javascript, coffeescript php, css, ruby, html, text, python, svg uzantılarını ve de dillerini desteklemekte olan ide.
  • git, mercurial ve ftp destegi olan, bu listeye yakin zamanda dropbox'i da alacagi duyurulmus ortam.
  • (bkz: koding)
  • yaklasik bir aydir python ile orta olcekli program yazmak icin kullaniyorum, sunu soyleyebilirimki bekledigimin cok ustunde performans aldim. online olmayan bir ide'den bir iki eksik yani olsa bile gonul rahatligiyla kodunuzu emanet ederek verimli program yazabileceginiz bir ortam. hani benim gibi biraz orada burada heryerde kod yazmayi seviyorsaniz son derece basarili. henuz daha ortak gelistirme opsiyonunu denemedim tek basima yaziyorum ama onun da extra yararli olacagini dusunuyorum.
  • bayıldım bir iki ayar ile laravel proje açmak da mümkün.

    merak eden varsa burada
  • amazon tarafindan satin alinmis.
  • biraz okul sagolsun, biraz da benim vizyonsuzlukla karismis dangalakligimdan stajimin ilk gunlerinde ortamimi hazirlarken ne kullansam diye kafa patlatirken canim mentorumun onerisi ve yardimi ile kurdugum, kullanici dostu arayuzu ve sevimli kisayollari ile visual studiodan sonra hızırgibi yetisen ve o anki kosullar ile ufkumu biraz olsun genisletmis ve teorik bilgimi pratikte cok da kullanmadigimi, kendimi super sanarken aslinda hic gelistirmedigimi fark etmemi saglayan kod yazma seyi *

    not: bir sdk *nasil oldu da ufkunu acti diye soran olursa, baska bir entarinin* konusu
hesabın var mı? giriş yap