• külleri plüton'a çok çok çok (bize göre çok) yaklaşmış olan astronom. biz bu anlamsız ülkede anlamsız tartışmaların içinde yaşarken, el-alem plüton'a da gitti.

    kendisi ayrıca lisede kendi teleskobumu yapmaya çalışmamdaki ilham kaynağıdır. parçalar tamamlanamadığından kalmıştı ama olsun, önemli olan girişimci ruh. *
  • olur da bir gün küllerini çok çok çok uzaktaki bir yıldız sistemine götürebilirse, kim bilir belki oradaki bilirkişi uzman süper teknolojik uzaylılar adamı küllerinden diriltebilir.
  • kendisi, pluto'yu kesfedecegi lowell gozlemevine sagi solu temizleyecek ucuz isci gucu olarak girmistir. astronomi alaninda bir diploma bir seyler almasi pluto'yu kesfettikten sonraki yasantisina denk gelir. bu zat elindeki imkanlarla tahta kasali teleskoplar yaparak baslamistir astronomik gozlemler yapmaya. insanin icinde bulundugu imkanlari kanirtmasi gerekecegi durumlarda hevesini yitirmemesi gerektigine yonelik en onemli orneklerden biridir. dogdugu kasabadaki kilisenin mozaikleri tombaugh'un hayatini yansitan ve gelecek nesillere ilham kaynagi olacak motifler barindirir. (kiliseden beklenmeyecek hareket) neil degrasse tyson, nova science kapsaminda cektigi belgesellerden birinde bu kasabaya gitmis, tombaugh'un ailesiyle tanismis, sohbetler etmistir. yukarida bahsi gecen el yapimi teleskoplar bu belgeselde gorulebilir. belgeselin ismi "the pluto flies", bu da linki.
  • (bkz: new horizons) (bkz: #8756916)
  • pluton'u keşfettikten sonra, "ulan bir tane daha bulursam ihya olurum" düşüncesiyle yaklaşık 10 yıl süreyle gezegen aramaya devam eden a.b.d'li astronom. gökyüzünün %70'lik haritasını çıkarmasına ve bu haritadaki 17. kadire kadar olan bütün cisimleri izlemesine rağmen bir sonuç alamamıştır..
  • 1930'da plüton'u keşfeden amerikalı astronom.
  • 1930’larda plüton’u keşfeden gökbilimci. vasiyeti üzerine külleri, 2006 yılında plüton’a giden uzay aracı ile oraya gönderilmiş.
hesabın var mı? giriş yap