• film veya dizi seyretme keyfinin tamamen canına okuyan, sigara örteceğim derken işin bokunu çıkartan keskin bir sivri zekalılık örneği. blur olayına hadi yatıyorduk ama beyaz çerçeve içinde çicekler.... yuh artık cnbce... bu mudur yayıncılık kafası...
  • insanı çileden çıkaran, sigara yerine rengarenk çiçekler koyularak yapılan sansür çeşidi. "sigaranın tütününün değil bilumum otların dumanını çekin" mesajı veriyordur.

    (bkz: bıyık altından gülmek)
  • hiç olmamış. en azından buğu ya da adı her neyse bu kadar dikkat çekici değildi. filmin içine ediyor.
  • ben bunu ilk gördüğümde -prisoner imiş sonradan öğrendim- iki adam, tam da sigara üzerine konuşuyorlardı. yok bana sigara verirsin vermezsin, yok sigara zararlı falan gibilerinden.. sigara karşıtı reklam sandım, slogan nerde girecek diye bekledim öyle. paketin içinden bir sigara çekiyor adam, paket çiçeğinden yeni küçük bir çiçek peydah oluyor, adamın ağzına doğru süzülüyor falan. her yer çiçek oldu. böyle film mi izlenir? delirdiniz herhalde! bunu yapan eleman geldi gözümün önüne. yazık öyle de güzel uğraşmış ki, zerre sekmiyor, kuğu gölü balesi izler gibi izledim.

    çiçeğe laf eden sansürü kabullenmiştir falan.. sansürü, yasağı içselleştirdim, yedim yuttum, bayrak taşıyıcısı oldum adeta. blur'un hastasıyım. cnbc-e bu yola baş koymuş da biraz ayarını kaçırmış, azıcık amacından saptırmış. böyle hiç izlenmiyor, iyi oldu. kendi aramızda tepki, kendi aramızda dalga.
  • televizyonda sigara sahnelerine yapılan sansüre alışmaya başladığımızın göstergesi.

    çevremde "ne o öle çiçekli felan, buğulu cam daha iyi, filmin amına koymuyor" gibi düşünen adamlar var.

    televizyon izlemeyi severim ama bilgisayardı, ps3' tü falan derken özellikle de bu sansür muhabbetlerinden sonra televizyon neredeyse hiç izlemez oldum. arada bir maç izliyorum o kadar. nadir zamanlarda da bir müzik kanalı açık olur takılır öyle kendisi. ancak şundan 10-15 yıl öncesi geliyor aklıma, bir hababam sınıfı ya da her hangi bir kemal sunal filmi izlemek ne büyük keyifti benim için, şaban her "eşşolueşek" dediğinde kendimi kaybedercesine güler, öbür gün okulda arkadaşlarla heyecanla bahsederdik birbirimize. şimdi bana ve arkadaşlarıma bakıyorum, hemen hemen hiç birimizin kötü bir işe bulaşmışlığı yok, üniversiteleri bitirdik, bazılarımız çalışıyor, bazılarımız işsiz. çalışanların bazıları devlet için çalışan düzgün insanlar oldular falan. bu adamlar, küçükken, televizyonda sigarayı da gördüler, amına koyyimi de duydular. bildiğim kadarıyla psikolojilerinde derin bir yara açmadı

    gerçekten merak ettiğim tek bir şey var, eşşolueşek' ten ne istediniz? bu kadar topluma mal olmuş - küfür demeyi geçin, düşünmek bile komik geliyor - laf öbeği, kelime vs.. nasıl olur da yasaklarsınız?

    ve biz bir ekrana bakıyoruz, ekranda ses, küfür var diye kesiliyor, görüntü de sigara var, kan var, reklam var diye buzlanıyor. bir anda fight club' daki edward norton dayak yedikten sonraki sahnenin atv coverı aklıma geliyor. surat kan olduğu için, buzlu, ağızda sigara olduğu için buzlu, eleman küfür ettiği için, bip sesi bile değil, boşluk var. bir an televizyona bakarken üçüncü şahıs açısından gödüm kendimi. tam bir gerzeğe benziyorum. özel sembollerle ve özel seslerle anlatılmaya çalışan bir şeyi çözmeye çalışırken kendimi tam bir gerizekalı olarak görüyorum uzaktan. üzülüyorum. evet bunu düşünmek salakılık olabilir ama en azından küfür, sigara, alkol varken şu mal alet biraz daha samimi geliyordu bana.

    outro:

    irock uzaklara bakarak çiçek içmektedir. bir nefes çeker, lan bu da 7 lira oldu bakışı attıktan sonra nefesi verirken "hepinizin (boşluk) der.
  • bütün filmlerde red kit görmemizi sağlayan olay.
  • (bkz: fırat)
    (bkz: götüm gibi)
  • bir yerde okuduguma gore ki sanirim twitter hesaplarindaydi, mozaik vs gibi onlemler oyuncunun yuzunu kapattigi icin cicek bocek olayina girmisler. iyi fikir ama bazi filmlerin atmosferine oyle renk renk pek iyi olmuyor sanki.
  • kanalın kendisi de sansürle dalga geçmek için yapıldığını belirtse de, tablonun o kadar da gurur verici olmadığını düşündüğüm rezalet. ne olursa olsun hiç yapmamak çok daha iyi bir yoldur bence sansürcülerle mücadele için.

    edit: evet, sansür uygulamamak yaptırımlara neden olacaktır belki, ama bunu neden göstermek, çiçek böcek koymak gibi saçma sapan bir uygulamanın akla yatkınlığını kanıtlama şekli olamaz.
  • holy smoke u izlerken farkettiğim olaydır.oldukça itici ve komik görünüyordu.üstelik o kadar iyi bir filmi sırf o çiçek yüzünden yarım bırakmak zorunda kalmıştım.dalga geçmek yerine daha iyi bir çözüm bulmalılar.
hesabın var mı? giriş yap