• ilk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (günlük alınması gereken şeker miktarının tamamı). fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

    20 dakika: kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. bu sadece bir kaç dakika içinde olur

    40 dakika: kafein absorbsiyonu tamamlanır. göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

    45 dakika: beyninizde dopamin salgısı artar. bu tıpkı eroinin vücutta yaptığı tepkimelere benzer.

    60 dakika: kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da suyla beraber dışarı atılması demek.

    bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak... (bkz: kısır döngü)

    yazının orijinali için: http://www.healthbolt.net/…-drink-a-coke-right-now/
  • (bkz: dis curugu)
  • coca cola'nın osmolaritesi oral rehidratasyon sıvısından bile daha yüksek olduğundan geyik muhabbeti olarak algılanmaması gereken tepkimelerdir. lakin osmolarite arttıkça kana partikül geçişi (gazlı içecekler çok şekerli olduğundan bu durumda bu partikül şeker oluyor) hızlanıyor.
  • özetle, 60 dakika içinde çok afedersin y.rrağı yer o vücut. ha neden coca cola, mesela neden pepsi değil? orasını karıştarmamak lazım bence. ayrıca zaten, coca cola'nın içine tükürüyolar yaparken, biraz da kulak kiri atıyolar. bunu biliyorum çünkü teyzemin elinde yüklü alacak senetleri var. bitircez o coca cola company'yi. donuna kadar alacaz.
  • algılama bozukluğu. zira vucutta'yı futbolcu ismi olarak algılamak ancak bu şekilde olabilir.**
  • patricia teyze cek alir, vucuda bir sey olmaz
  • oldukça anlamsız bir forward. hiç olmazsa bana baya bir anlamsız geldi

    neden;

    neden diyorum; çünkü bir koka kola ile bir pepsi kola denk mesela şeker bakımından. ya da bir kutu meyva suyu, ya da bir bardak nesquik li süt, bunların hepsinde aynı miktarda şeker var yaklaşık.

    aynı şekilde bir fincan kahvede de ~100 mg kafein var. bu da bir kutu koladaki kafein miktarından o kadar farklı değil.

    yani demek istediğim ne;

    oradaki dopamin in ne olduğunu bilmiyorum, ama onun dışındaki "etkiler" bu maili atanların çocuklarına içirmeye bayıldıkları nesquikli süt veya kendi sürekli içtikleri türk kahvesi ile de oluşan etkiler. ama sonra gelir de size "kola ne kadar zararlı" diye bu maili atarlar.

    kola zararlı değil mi, ben bilemem "bilimadamları" bilir. ama böyle komik bir tezle insanları salak yerine koymak biraz aşağılayıcı
  • beyni eritir burundan akmasına neden olur. sümüklü çocuklara sorun kokokola ister misin diye olumsuz cevap alamazsınız.
  • t2400e ileri difüzyon modüllerinde güç kaybına sebebiyet verir, güç kaybı nedeniyle oluşan kritik durumda yaşam destek sistemlerine enerji aktarılması için kalkanlar iner, uhura gelene kadar zor kalkar o kalkanlar*.
  • (bkz: pipin düşer)
hesabın var mı? giriş yap