• hayvansever biri olarak o çocuk benimki olsa elime geçen ilk taş kaya bank ya da ne bulursam kafasına geçirmiştim. sonra oradan sektirip iki tane de sahibine geçirirdim tabii. amk lavukları.
  • 5 kişinin üzerine çullandığı köpek. o kadar adam hayvanı tutuyor ama köpek çocuğu yerde sürüklemeye devam ediyor. kimsenin aklına burnuna vurmak gelmemiş. sahibi bile çenesini tutup ayırmaya çalışıyor. böyle köpek beslenmez. köpek besleyen adam bunu da bilmelidir.

    köpek bazen saldırabilir. bunun köpeğin yetiştirilmesiyle ilgisi var. mesela insan durduk yere neden bir çocuğa tecavüz ediyorsa bir köpek de bir çocuğa saldırabilir. çocuk tacizcisi olmanın da yetiştirilmeyle ilgisi var. şimdi biz aramızda çocuk tacizcisi var diye bütün insan ırkını sokaklardan toplatıp dev fırınlarda yakmalı mıyız?

    hacipsilo özel mesajla köpeğin burnuna vurma meselesini açmamı, benzer durumlara maruz kalabilecek herkesin bu bilgiyi bilmesi gerektiği konusunda uyardı. aklıma gelmeyen bu detay için kendisine teşekkür ediyorum.

    köpeklerin burunları hassastır. onlar için bazı konularda hayati önem taşır. eğitilirken bile yapmasını istemediğiniz bazı hareketleri hayvan tam yaparken burnuna hafifçe vurarak engelleyebilir ve öğretebilirsiniz. köpeğin kilitlenmiş çenesini açmanın en etkili yöntemi de hayvanın burnuna vurmaktır. elbette ağzını burnunu dağıtacak şekilde değil. orta sertlikte bir yumruk bile işinizi görür. aşırıya kaçmazsanız hem siz hayvanın ağzından kurtulmuş olacaksınız hem de hayvan müdahaleyi birkaç kez hapşırarak atlatmış olacak. bu aşamadan sonrasında hayvan halen saldırganlık gösteriyorsa engellemenin en tehlikesiz ve etkili yolu boynuna sarılmak ya da boynundan tutup yere yatırmaktır. köpekler kavga ederlerken önce birbirlerinin boyunlarına saldırırlar. bu her hayvanın (insan dahil) içindeki doğal öldürme içgüdüsüyle alakalıdır. bazı köpeklere çivili tasma takılmasının sebebi budur. öte yandan hayvan boynundan beklemediği bir saldırıyla yere yatırıldığında teslimiyeti kabul edecek ve belli bir ölçüde sakinleşecektir.
  • görüntülerdeki en dikkat çekici nokta köpeğin sahibinin olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi köpeğiyle beraber oradan uzaklaşması.

    o çok güçlü köpeğinin tasmasına sahip olamamış, hayvanı bir çocuğun bacağından yakalamış, kaç kişi zor kurtarmışlar çocuğu ve dahası o çocuk o anı hayatı boyunca unutamayacak, belki de bunun verdiği psikolojik hasarı hep taşıyacak, ama bu it oğlu it gayet rahat!

    maalesef hem masstif köpek besleyip, hem de yasalar bunu mecbur tutmasına rağmen köpeğinin ağzına ağızlık takmayı kendi 3 gramlık egosu için uygun görmeyen bütün orospu çocukları bu şekilde! köpekleri doğalarından gelen bir uyarıyla (evet, sadece yetiştirmeyle de alakalı değil bu!) küçük bir çocuğa saldırsın, çoğu zaman yüzüne gözüne kalıcı zararlar versin, ama bu süzme orospu çocukları çevreye hava atamayacaklar diye köpeklerine bir ağızlık bile takmasın!

    orospu çocuğu demiş miydim size?

    tekrar söyleyeyim, orospu çocuğusunuz.

    (bkz: köpeğine ağızlık tak)

    not: köpeksiz sokak falan da istemiyorum. sokaklardaki o ahı gitmiş vahı kalmış gariplerin hangisinin böyle bir şey yaptığını gördünüz?
  • tüm anatomik özellikleri ile istediği takdirde tam bir ölüm makinesine dönüşebilen canlıları "eğitilirse çok tatlı, ay ben kaç tane besledim hiç böyle değildi, her şey eğitim onlar dünyanın en tatlı köpekleri" şeklinde savunan modelleri tekrar gün yüzüne çıkarmış köpektir.

    arkadaşım madem uysal, sevimli, canayakın, evinde ve dışarıda huzur içinde besleyebileceğin bir köpek sahibi olmak niyetin, gider buna uygun milyon tane köpek cinsinden birini alırsın. iki dakika samimi olup itiraf edemiyorsunuz asıl gerçeği. böyle kas yığını, çenesini kaya parçalamakta kullanabileceğiniz köpekleri elinizde hayvani tasmalarla gezdirmek hoşunuza gidiyor, insanların size hayranlıkla baktığını, sizden çekinip saygı duyduğunu falan zannediyorsunuz. sokakta bu tip köpekleri gezdirenlerin alayında bu "poz" var çünkü. çok büyük çoğunluğu da aynı zamanda sporla, vücut geliştirmeyle uğraşan tipler ki böyle köpekleri normal güce sahip bir insanın zaptedebilmesi zaten mümkün değil.

    adam mantığı, izanı olmayan ve çok rahat biçimde öldürme kabiliyetine sahip bir "hayvan"ı eğittiğinden bahisle içimizin tamamen rahat olması gerektiğini iddia ediyor. gidip tüm parasını lamborghini'ye, ferrari'ye yatıran adamın "abi bu arabayla basmazsan hız yapmıyorsun zaten; ben de hızı, gösterişi, dikkat çekmeyi seven adam değilim, konforu için biniyorum bu arabaya" demesi kadar ikiyüzlü şu tavırlarınız.

    iki dakika lan sadece iki dakika dürüst olun.

    edit: tamam sakinim dedikten sonra bir iki agresif kelimeyi törpüleme ihtiyacı hissettim, bu arada entry'i başlıktaki entry'lere fiziksel referans içeriyor gerekçesiyle ispiyonlayan arkadaş kimse en fizikselinden öpüyorum kendisini böyle kafaları ben de yaşabilsem keşkem.
  • bu şekilde gezdirilmemesi gereken saldırgan bir canlıdır
    köpeksiz sokak falana gelince ise,
    köpeklerin tümünün saldırma oranı yine her zaman insanlarınkinden azdır
  • sahibinin veya gezdiren elemanin kurbani olan kopektir.

    hayatinda hep kopekler olmus, son 30 senedir de rotweillerlarla yasayan birisi olarak bir kisim hissiyatimi paylasmak isterim meseleye dair;

    kopekler; normal sartlar altinda olum silahi falan degildir. bazi kopekler, soylari itibari ile, daha sert ve agresif mizacli olabilirler, ama bu ozellikle bebeklik egitiminde cozumlenebilen bir sey.

    benim videodan anladigim, o kopegi gezdiren eleman sahibi degil; baska bi kopek olsa cok fazla konusamayabilirim ama, rotweillerlar icin sahibinin sozunu dinlememesi, cok basit bir egitimle bile saglanabildigi icin, sahibi gerizekali degilse, mumkun degildir nokta. rotweillerin pozu, klasik saldiri pozu degil, daha cok, akranlari ile oynadigi dovus oyunu pozunda, hirlamamasi, hic ses cikartmamasi, kuyrugunu sallamasi gibi seyler de bunu destekler nitelikte. bu muhtemelen, yetistirilirken ki sosyallestirilme eksikliginden kaynaklanan bir sorun olabilir. yoksa gercekten bir rotweiller saldirisindan o cocuk oyle yuruyerek oradan biraz zor ayrilir.

    amacim burada videoda olani eyyorlamak degil, ama, toplumda kopek yetistirmeye dahil cahiller ve bu cahillerin karsisinda agizlarindan salya akan baska cahiller oldugu surece bu isler cozulmez.

    ornegin ben kopegimden, kendimden daha fazla emin oldugum halde, agizliksiz sokaga cikartmiyorum. cunku en basiti, kopekten korkan birileri, agizligi gordugunde birazcik rahat ediyorlar. tasmasini, kopekler icin ayrilmis alanlar disinda cikartmam, yakinimizdan birileri gecerken benim yanimda, tasma payi olmadan yurur, 1 metreden uzun tasma ile gezdirmem vesaire vesaire. bunlar normal, akli basinda bir insanin zaten yaptigi ve yapacagi seylerdir. ama sirf hakkinda cikan sehir efsaneleri yuzunden, silah olarak, kopek, ozelinde rotweiller, pincher, pitbull, boxer, mastiff, akita, dogo gibi kopek besleyen, saldirgan olmasi icin doven, karanlikta tutan, sosyallesmesine izin vermeyen gerizekalilar yuzunden de butun kopekleri ayni kefeye koymak da baska bir gerizekaliliktir. bu isin ticaretini yapanlar da ayrica bu ise ayrica canak tutmaktadir. gel gor ki hic bi seyin duzgun olmadigi memleketimde, bu islerin duzgun olmasini beklemek de naifligin onde gidenidir.

    etrafinda bu tur kotu sahipleri gordugunde, usenme, polisi ara, bu tur gerizekalilari hep beraber ayiklayalim, sorun cozulsun. kotu kopek yoktur, kotu sahip vardir.

    eklenti: simdi bi arkadas demis ki neden bu tur kopekleri tercih ediyorsunuz, bunun icin verebilecegim gercekten rasyonel bi cevap yok. tipki ben neden barbunyayi yogurtla yerken bi baskasi bunu igrenc bulabiliyor sorusuna verebilecegim bi cevap olmadigi gibi. ha belki stereotiplere bi katkisi olur, hayatim boyunca body building falan yapmadim, cok sukur, kendime guvenim yerinde ve en son rotweillerim, annem ile birlikte yasiyor ve ozellikle annem, ziyadesi ile hayatindan memnun. belirtmeliyim ki, annem de hayati boyunca body building falan yapmadi.

    kisisel dusuncem, rotweillerlar cok zeki, egitime dogal yatkinligi olan, evi ve sahibini sonuna kadar benimseyen, soz dinleyen, ic gudusel olarak cocuklari seven ve koruyan yaratiklar. burada isin hikayesine girmeden soyleyebilecegim seyler bunlar.

    soyle dusunelim iki saniye, silah adam oldurmez, insan, adam oldurur, araba, normal sartlar altinda bir arizasi yoksa, kaza yapmaz, kullanan adam kaza yapar. alkol durup dururken bi sorun cikartmaz, ama agzi ile icmesini bilmeyenler icip sorun cikartir, su, hayat kaynagidir, 7 litre su ic bakalim nasil nallari dikiyorsun, ates guzeldir, ama kontrol etmezsen yakar vesaire. bu zihniyetle yola cikarsak, insanlarin araba sahibi olmasindan, cocuk sahibi olmasina kadar her seyi de kontrol etmek ve yasaklamak gerekmez mi? ofke ile gozunuz kararmadan mantikli olarak medeni bi sekilde konusabilelim allah askina bazi seyleri yahu
  • yılların eskitemediği köpektir. arada bir ısıtılır ve gelir gündeme.

    yineliyorum köpek cinslerini engelleyerek bir yere varılmaz bu gibi konularda. zira bilinçsiz bir sahibin elindeki kıçıkırık terrier cinsi köpek de pekala bir çocuk için hayati tehlike arzeder.

    şu hayvan sahiplenme işini bir ehliyete bağlamalı ve köpek sahibi olacak kimseler ciddi bir sınava tabi tutulmalıdır.

    he ama mesele bağcı dövmek olduğundan "köpeğine ağızlık tak", "köpeksiz sokaklar isterük" falan diye hötörötlükte sınır tanımaz yurdum denyoları, ayrı mesele.
  • sohobo koto kopok oyo onsonlordo cocok oldoroyor onsonlor doho toklokolo.

    ortada bir çocuk var küçük bir çocuk bacağı kopabilir ciddi yara alabilir.

    hangi ülkeyse medeni bir ülke sanırım kafasına kaldırım taşı,sopa,çekiç indirilip beyni dağıtılması gereken köpek var ortada. etrafta polis veya silahlı askeri çalışanda mı yok amk sıkmıyor kafasına bir tane bizim apartmandaki emekli albay olacaktı köpeği ortadan ikiye bölerdi sizden iyi olmasın çok sinirli adam normal insana bile sikecek gibi bakıyor. hiç olmadı kimsede bıçak yok amk tak bıçağı boğazına. başlatmayın sahibinin eğitimine ortada bir çocuk var lan çocuk

    oradaki çocuk benim çocuğum kardeşim veya akrabam veya hiç tanımadığım bir çocuk bile olsa o köpek canlı çıkmazdı dağ bayır motosiklet kullandığımdan önlemlerim sağlam köy yolunda önümü kesen 5 kurt köpeğinin dersini vermiştim.

    köpek iç güdüsel sadırıyorsa bende iç güdüsel savunuyorum keyfimden avcı gibi vurmuyorum hayvanları kurusıkı kaçırıyor hepsini kurtlar vs hepsi kaçar kaçmadığı yerde vurmaktan çekinmem kimse kusura bakmasın.
  • her defasında "insanların da kötüsü var napalım bütün insanları öldürelim mi" gibi abuk ötesi bir argümanla savunulan köpek cinslerinden biri.

    haklısın arkadaşım benim de evimde beslediğim ve yapısı itibariyle saldırganlıkları ve insanları öldürebilmeleri ile meşhur ırka sahip insanım var iki tane. ama onların eğitimini verdim ben saldırmıyorlar kimseye görenler "ay ne tatlı bunlar" diye başlarını okşuyor. her şey eğitim çünkü. istese kendisini seven kişileri 3 metre boyları ve sahip oldukları devasa kolları ile havaya kaldırıp spagetti kırar gibi belini kırabilir ama yapmıyor. çünkü eğittim ben onları. ama yapmaya kalkışsa yapabilecek bir şeyim de yok kocaman yaratığa nasıl sahip çıkabilirim ki.

    ne yazık ki yarım metre boya sahip cılız insanlardan beslemeyi sevmiyorum ben. çok sevimli ve itaatkar oluyorlar ama dikkat çekmiyorlar. asil değiller bir de.
hesabın var mı? giriş yap