• öz abimin tüm ısrarlarımıza rağmen yaptığıdır. ısrar ettiğimiz konu ise şu;

    yeğenim, henüz 13 yaşında olmasına rağmen, oynadığı yaş kategorisinde(u14), orta saha olmasına rağmen gol krallığını az bir farkla kaçıran bir çocuk, üstelik solak!!!! abim biraz psikopat olduğu için 4 yaşından beri yaz kurslarında tenis, basketbol, yüzme ve hentbol sporuyla ilgileniyor yeğenim. boyu genetik olarak yaşıtlarına göre çok ama çok uzun. kemalpaşa'daki hentbol hocası göztepe'ye transfer olunca, bizimki de onunla birlikte futbol antrenmanlarından fırsat bulduğunda gitmek koşuluyla göztepe hentbola geçiyor. gel zaman git zaman, kendi yaş kategorisindeki kaleci takımı bırakıyor ve yeğenimin boyu uzun olduğu için, bunu kaleye geçiriyor hentbol hocaları. ip de burada kopuyor zaten. vücudunu iyi kullanabilmesi için gittiği hentbol'da geleceği olduğunu söylüyor hocaları ki aralarında milli takım antrenörlüğü yapanlar da var.

    burada hentbol kısmını bir kenara bırakıp futboldan devam ediyorum;

    yeğenim altyapısında olduğu futbol takımına(altay) kaleci olmak istediğini söylüyor abimden gizli. hocaları abimi arayıp;

    "altınordu başta olmak üzere, bursaspor ve antalyaspor çocuğu transfer etmek istiyorken sizinki kaleci olmak istediğini söylüyor.

    diyorlar. abim önce bir köpürüyor duruma. oğlunun sırtında 10 numaralı forma varken, birden 0'ının silmesini hangi babanın içi kaldırır ki? o da biraz fevri davranıp biraz kızıyor yeğenime. sonraları 10 numara pozisyonunda oynamaya devam ediyor çocuk, fakat hocaları formunun çok kötü olduğunu söyleyedursunlar, çocuk maçlarda da çok kötü oynamaya başlıyor ve unutmayacağım o konuşmayı gerçekleştiriyorlar;

    - oğlum bir problemin mi var anlatabilirsin bana?
    + baba ben kaleci olmak istiyorum.
    - hala çıkmadı di mi aklından?
    + hayır çıkmadı, kaleci olmak istiyorum.

    yeğenim bu aşamada kafayı ciddi manada kırmış durumda tabii. herkes messi videoları izlerken, kendisi "best saves" videoları izliyor, oynadığı playstation oyunlarında bile antrenman modunu açıp kaleciyle bire bir yapıyor!

    bizim birader bakıyor böyle olmayacak, aklına dahiyene bir fikir geliyor geliyor. yılmaz güney hayranı olan biraderim yine hiç unutmayacağım o sözü söylüyor ve harekete geçiyoruz;

    kaleci olacaksa okumuş ka... değil tabii.

    "kaleci olacaksa galatasaray'da kaleci olsun, bir eray işçan, ismail çipe, aykut erçetin, fevzi elmas, ufuk ceylan olsa, hayatı kurtulur. diğer türlü cafercan vol2 olur 2.lig'te dolanır durursun. evet, galatasaray'ın seçmelerine gidiyoruz!!!"

    haziranın başında, sonucun ne olacağını önemsemeden, belki de sırf yeğenimin aklından kaleciliği çıkarmak için gittiğimiz seçmelerden 1 gün sonra telefonumuz çaldı. seçmeler esnasında herkes bizim yeğeni zaten elle gösteriyordu ama kaleci olduğu için ben çok da şans vermiyordum açıkçası. telefondaki kişi galatasaray akademisi başkanı olduğu söyleyen, ismini ilk kez duyduğum, savaş çam isminde biriymiş. biradere ne iş yaptığını sorup, yeğenimin yetenekli olduğunu ve üzerine düşülmesi gerektiğini söyleyip telefonu kapatmış.

    ertesi gün aynı numara tekrar çalmış ve bu sefer konuşma daha kısa sürmüş;

    - istanbul'da çalışabileceğin bir banka şubesi bulabiliriz, xxx de antrenmanlara daha rahat gidip gelir.
    + teşekkürler efendim, bir biraz düşünelim.

    birader 1 ay düşündü, taşındı, zaten bankacılıkta gelebileceği en üst nokta olan müdürlüğü almış biri olduğu için "hadi gidelim" diyerek çocuğunun hayallerinin peşinden koşmayı tercih etti. yeğenim zaten 14 yaşına girecek, önünde de kerem isminde yine çok yetenekli bir çocuk varmış, bir iki seneye kimin kimden daha başarılı olup olmayacağı ortaya çıkar diye düşündük ve bu kararı aldık.

    bense kafamdan açık açık şunu geçiriyorum;

    bir eray işcan ya da daha yakışıklı modülü olan ufuk ceylan olsa fena mı olur? vücut yapar, saçlara briyantin sürüp çeşme'deki beachlerde caka satar, antrenmanlarda o günün muslera'sını ısındırır, kupa ve hazırlık maçlarında sağından solundan kaleye giden toplarda hep ters ayakta yakalanıp kalakalır falan... üstelik maçlara bedava bilet de ayarlar, biraz da biz yeriz galatasaray'ın mamasını. temiz iş olur.
hesabın var mı? giriş yap