• çocuğunun bulaşıcı hastalıklara yakalanması yüzünden ortaya çıkacak masrafları sigorta tarafından ödenmeyecek ve çocuğunun yakalanabileceği komplikasyonlarda doğacak sonuçların sorumlusu olan evebeyn.

    ülkemizde hızla yayılmakta olan bu evebeynlerin tek yapabildikleri aile hekimlerine 200 ila 4000 lira arasında maaş kesintisi cezası aldırmak.
  • (bkz: sike sürülecek aklı olmamak) bilim adamları falan zaten yüzyıllardır hep boşuna uğraşmış aşı falan geliştirmeye de izledikleri iki tv haberindeki komplo teorilerinden herşeyin en iyisini bildiğini zannediyor bu tipler.hadi kendi vucuduna istediğin gibi davran hatta virüs kap tez zamanda panzehirini almadan geber de o küçücük bebeğin üzerinde hangi bamya aklınla deney yapıyosun!
  • (bkz: bizi kısırlaştırıyorlar diye aşı yaptırmamak)
    (bkz: aşı yapılmasının kanunen zorunlu olması) en sevdiğim buydu.
    (bkz: grip aşısı yaptırmanın zorunlu olması)
    (bkz: gereksiz aşı)
    (bkz: özel aşı)
    (bkz: yeni doğan bebeğe aşı yaptırmamak/@mutruki)

    bunca yazıyı yazma sebebim; çocuğuna aşı yaptırmayan ebeveynler çoklar ve giderek çoğalıyorlar, bu da ürkütücü. sanmayın ki zararları sadece kendilerine. zararları sana bana, bizim çocuklarımıza ve torunlarımıza olacak. aşı konseptinin temel mantığı tüm toplumu aşılayıp hastalığı eradike etmektir. (çiçek hastalığı gibi ) aşılanmayan bireyler rezervuardır ve tüm o çabaları baltalarlar. sonra da döner seni vurur o rezervuardan yayılan salgın.
  • annem ve babamdır. aşısı yapılmayan çocuk ise ablamdır. garibim kaç yaşına geldi sürekli hasta olur.
    aşı yaptırmama sebebi cahillik ve yoksulluk tabi ki.
    yıllar sonra ben doğunca aynı hatayı tekrar yapmamışlar allahtan.
  • dünyada bir kendilerinde beyin var sananların çok yadırgadığı durum, çocuk benim tercih benim yaptırırım yaptırmam kimseyi alakadar etmez. o çok güvenilir sandığınız aşıların yarattığı riskleri göze almak yerine
    çocuğumun bulaşıcı hastalık geçirme riskini göze alıyorum.

    yıl 1983, amerika’da cocuklara 10 asi yapilirken, otizm orani 10.000 cocukta 1
    yıl 2008, amerika’da cocuklara 36 asi yapilirken, otizm orani 150 cocukta 1
    yıl 2013, amerika’da cocuklara 46 asi yapilirken, otizm orani 88 cocukta 1

    sizin sagliginiz, sizin aileniz, sizin seciminiz diyor nvıc (ulusal asi bilgilendirme merkezi)
  • otizm ile mmr aşısı arasında bir bağlantı bulunamamış olduğuna inanmak istemeyen, çocukluk çağı aşılarında halen civa olduğunu düşünen ebeveyndir. artan otizm sonuçlarına yeterince dikkat çekiliyor ama bu tip haberler sonucu düşen aşılama oranları sebebiyle başlayan salgınlar ve sonuçlarından pek bahsedilmiyor nedense.
    ama bunun yanında aşıların olabilecek yan etkilerinden korkuyor olabilir ya da yeni aşılara karşı hassasiyetle yaklaşıyor ve bu konuda ikilemde kalıyor da olabilir. bu noktada ebeveynleri doğru yönlendirme konusunda iş biraz da doktorlara kalıyor gibi.
  • en tabii insan hakkını kullanan ebeveyndir. kendisine bilimci diyen zorbaların, ve zorba yancısı olmaktan başka vasfı olmayan saldırgan sürünün bütün hakaret ve tehditlerine rağmen hakkını savunmaktadır.
  • şarlatanın birinin (bkz: andrew wakefield) resmen bir avuç çocuk üzerinde yürüttüğü bir "istatistiki" çalışma var bu konuda. (bkz: aşılama otizm ilişkisi)

    doktorlar yaptırmiii - benim tanıdığım çoğu doktor sigara içiyiii ?
hesabın var mı? giriş yap