• sinirimden aklımı başımdan alan anne babalardır. bazısı ön koltukta otururken çocuğu kucağında götürür (ama emniyet kemeri bile bağlı değildir), daha aşırı durumlarda çocuk hareket halindeki araçta ön koltukta ayağa kalkmış ön panelin üzerinden dışarısını seyrediyor veya açık camdan kolunu çıkartıyordur.

    gördüğüm en absürd örnek ise şehir içi yolda çocuğunu kucağında oturtmuş araba kullanan babadır.

    (bkz: bilinçsiz ebeveynler)
  • ebeveyn olmak konusunda zerre bilgiye sahip olamamak bir yana sike sürülecek de aklı olmayan ebeveyndir bu kişi.
  • - otur len otur.
    - baba kimin bu araba ya ?
    - lan olm otur allah allaaah
    - baba kimin bu araba ühühü
    - ya otur öbür kapıyı aç bana hadi
    - ühühüh
  • her türlü güvenlik tedbirinin (çocuk koltuğu) erişilebilir olduğu ve önerildiği, ön koltuğa doğru patlayan hava yastıklarının çocuk kafası kopardığı, çevre yollarında araçların 100 kmden yavaş gitmedikleri günümüz araç teknolojisinde bunların farkında ve bilincinde olmadan yaşayan ebeveynlerdir. bundan 30 sene öncesinde yollar ıssız ve tenha, araçlar yavaş, sürücüler daha efendi iken ebeveynlerimiz bizi (veya sizi) ön koltuğa oturtmuşlarsa bu onların suçu değildir elbet. ama şans eseri bu satırları yazdığımızın da göstergesidir
  • ulke olarak daha gelisemedigimizi bize hatirlatan , cocuklarin 12 yasina kadar arka koltukta oturmalari gerektigini hatirlatan " benim yerim arka koltuk" sloganli reklami izlememis ebeveyn cesididir, ayrica araba koltugu gibi bir icattan da haberleri yoktur, ozellikle erkek cocuklarini kucaklarina alip direksiyonu cevirdikce cok marifetmis gibi koltuklarinin altinda ki karpuzlarin sistigini gorursunuz, halbuki ne kadar tehlikeli bir is yaptiklarindan haberleri yoktur
    (bkz: trafik kurallarina uyalim uymayanlari uyaralim)
  • nüfus planlamasını tamamen yanlış anlamış kişidir...
  • çocuklarını mutlu etmek adına ya da sırf zırlamasın diye ani bir kaza sonucu parçalarını yollardan toplayacak, sonra da ağlayıp dövünüp hayatı kararacak anne-baba modeli. malesef "bana birşey olmaz", "benim başıma gelmez" diyen yurdum insanı örnekleridir. bu kadar trafik kazasında ölen insanın yaşadığı bir ülkede yuh yani, pes dedirten durum.
  • bazı anneler vardır ki,sanki çocuğu büyüyünceye kadar arka koltukta otursa incileri dökülürmüşcesine çocuğunu da kucağına alarak ön koltukta oturur.bir anne hiç mi düşünmez,araba ani bir fren yapsa çocuğum en başta zarar görecek diye.aklım almıyor böyle insanları.(bkz: pes)
  • bu ebeveynlere örnek olarak , düğüne sırf çocuklarını piste salıp da ölümlerine neden olmak isteyenleri , sabahın köründe sokağa salanları verebilirim.
  • yillar once boyle bir ebeveyn cocugunu emniyet kemersiz on koltuga oturtmus, kaza yapmis (agaca girmis) ve airbag ve cocugun momentumu birlesince cocugun kafasinin boynundan nerdeyse ayrilmasina yol acmisti. zamanin show tvsi goruntuleri kesmeden vermisti. adamin acisi cok buyuktu ancak son pismanlik fayda getirmiyor. mercedes kullanyordu beyefendi, kendini usta bir sofer olduguna inandirdigina eminim.
hesabın var mı? giriş yap