• bu başlık ukte olarak verilmiş. dolduralım o halde. yaz geldi çocuklarımıza bisiklet alacağız. ama nasıl bir çocuğa nasıl bir bisiklet?

    çocuklarınıza cicili bicili süslü bir bisiklet almak yerine, onun yaşına fiziğine ve güvenliğine uygun bir bisiklet almanız daha doğru olacaktır.

    yaşlara göre tavsiye edilen tekerlek büyüklüğü (jant) ölçüleri:

    2-3 yaş : 12 jant
    3-5 yaş : 14 jant
    4-5 yaş : 16 jant
    5-7 yaş : 20 jant
    6-9 yaş : 24 jant
    10 + yaş : 26 jant / 27,5 jant / 28 jant /29 jant

    ayrıca:
    her şeyden önce güvenlik için kask ve eldiven kullanılmalı.
    bisiklet ne kadar hafif olursa çocuğun öğrenme aşaması o kadar zevkli olur.
    ağır bisiklet çocuğu bıktırır.
    çocuk seleye oturduğunda ayakları yere basabilmelidir.
    ayaklarını pedala koyduğunda ise dizleri direksiyon elciklerine (gidon) değmemelidir.
    direksiyon çocuğun kol ölçülerine uygun olmalı ve rahat kullanılabilmelidir.
  • kullanacak çocukların yaşı ve boyuna göre seçim yapılmalıdır. piyasada 12 jant olanların çoğu dolgu tekerlek olanlar. 3-4 yaş için uygundur. bu başlıkta önemli bir bilgi vermek için özellikle yazıyorum. 14 jant bisiklet almayın. bir ara marketlerde satılmış, hesaplı gibi görünüyordu piyasaya göre. 16 jant alın, çünkü parçaları piyasada kıyamet gibi. fakat 14 jant bisikletin iç ve dış lastiğini yenilemek isterseniz bulamayabilirsiniz. mahalle arası bisiklet tamircisinden tutun, parçacılarda dahi yok iç dış 14 jant bisiklet lastiği. büyük şehirlerde büyük parçacılarda bulursunuz. oysa 16 jant iç dış lastiği herhangi bir bisiklet tamircisinden 50 birime alabilirken, 14 jant olanı bulursanız 150 birime alırsınız. sonradan öğrendim ki bu bisiklet tekerlekleri yurtdışından getiriliyormuş ve ithalatçısı bir iki firmaymış. adamlar getirirse lastik bulursunuz. kısacası 14 jant çocuk bisikleti almayın.
hesabın var mı? giriş yap