• demokratik bir ülkede suç teşkil edecek diyanet işleri başkanı beyanı. beyefendiye kalsa resmi nikaha ne gerek var, imam nikahı neyimize yetmiyor.

    ayrıca tabiat müslümandır diye de bir cümle kurmuş. nasıl bir kafayı yaşıyorsa artık.
  • anadolu'daki anlayış ne yazık ki dini nikahı (çocuk yaşta) kıydıktan sonra zamanı gelince de resmi nikahını yaparsın. dini dedim çünkü pek çok din ve mezhepte yapıldığını biliyorum. adamlar ne de olsa allah katında günah değil artık fikriyle çocuk gelinlerle ilişkiye giriyor. eğer resmi nikah prosedürü ile din adamı nikah kıysa devlet memuru oldukları için suç işlemez demeye getiriyor. çocuk gelinlerin sorumlusu bizdeki çift başlılık, buna itirazı olan yoktur herhalde.

    tanım: klasik sözcü okuru coşması.

    edit: imam nikahında gelin ile damat vekalet verir vekalet verilen kişiler ve şahitler huzurunda dua edilir. duayı camii imamı yapmayabilir hatta. hacı ve dindar olan bir zat tarafından kıyılan resmi nikah sonrasında kıyılan dini nikahlar var. ham resmi hem dini nikahın tek bir uygulama çatısı altında tüm dinler için toplanması benim nazarımda mantıklı. dilerlerse ateistlerde avukatları aracılığıyla belge imzalasın hiçbir din görevlisiyle muhatap olmasın. anlatmak istediğim kimsenin kızı okula göndermek konusunda ikna edemediği babayı imamın ikna ettiği bir ülkede dini nikahı standarda oturtmanın herkes için daha iyi olabileceği.

    zayıf açıklama ne yazık ki sözcü gazetesinde daha da saptırılmış. siyasi görüşünüz ne olursa olsun sözcü gazetesinin fazla duygusal olduğunu inkar etmeyin gözünüzü seveyim.
  • "suç işlenmesinin sebebi yasaların olmasıdır." ayarında bir laf.

    (bkz: afferin çok güzel düşünmüşsün)
  • adam haklı, resmi nikah kıymazsanız, artık gelin demenize de gerek kalmaz, uydurursunuz bir şeyler olur gider.
  • (bkz: dincilerin ahlaksız olması)

    ısrarla bu gerçeği gözümüze sokuyorlar.
  • eee, alınan ödeneğin bir karşılığı olmalı değil mi? adamlar araştırmış, sana sunuyor. hayırsızlık yapmayın.
  • art niyetli bir haber başlığı. haberin içeriğinde ne yazıyor? "imam nikahının resmi olmamasının, başta çocuk gelinler olmak üzere pek çok kötü olayın sebebi olduğunu öne süren.."

    bu yalan mı? değil. "imam nikahı"na resmiyet vermek olmasını isteyeceğiniz bir şeydir güzel kardeşlerim.

    1- yaptırımı olmayan nikahın zaten dini bir hükmü yoktur. yaptırımı devlet uygular.
    2- dini nikahı resmi olarak tanımak, yanında resmi nikahın şartlarını, dini nikaha zorunlu olarak taşımayı gerektirir. resmi olarak evlenemeyecek kişiler dini olarak evlendirilemez, öyle bir şey olursa sorumluluk olur, bunun da bir karşılığı olur.

    böylece ekstra dolambaçlı yollardan geçmeden bir sürü işi çözmüş oluruz.

    bir imama başvurmadan aklınca dini evlilik yapanları bir kenara koyarsak, "nasıl olsa önemli olan imam nikahı" diyerek evlenmesinin önünde resmi bir mani olanları engelleriz. çocuk yaşta biriyle evliliği, kumayı ( gerçi bence bunun önünde bir engel olmamalı ya neyse ) önlemiş oluruz.

    evlenebilecek durumda olup resmi nikah yapmadan yalnızca dini nikah yapan erkeklerin sorumsuzluğunu frenler, hukuki yaptırımı evlilik üzerinden uygulayabilecek bir ortam elde ederiz. yani bir adam aklınca dini nikahla biriyle evlendi, sonra bıraktı gitti nafaka yok mal paylaşımı yok olmayacak.

    bunun içine bir de mihir gibi anlaşmaları resmi geçerliliği olan pre-nup olarak ekle. mis gibi oldu bitti işte.
  • o kadar saçma bir açıklama ki, adeta "zayıflamamızın sebebi çok yemek yememizdir" kadar anlamsız.

    çocuk gelin varsa sorun resmi nikahta değil, evlilik yaşını 18 olarak belirleyen kanunları gereği gibi uygulamayan hükümetinizdedir!

    kendi çocuğunu reşit olmadan önce evlendiren anne ve babaya 20.000 tl para cezası koyun ve uygulayın bakın bakalım o evlilikler nasıl bir anda bıçak gibi kesliyor.

    eğer islam evliliğine yani imam nikahına geçilirse 9 yaşındaki çocuklarla evlenmek mümkün olacağından çocuk evlilikleri adeta patlar, ne kadar sübyancı ve çocuk sapığı varsa zevkten 4 köşe olur.
hesabın var mı? giriş yap