• tacizci öğretmen'in mahkeme seçimi başlığından hatırlanan, hizbullah kökenli tacizciye yapılan ceza indirimi.

    "karar duruşmasında, bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki görüşünü tekrarlayan savcı, hakkında 'cinsel taciz' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan a.b.'nin 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

    mahkeme heyeti, sanık a.b.'yi 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan, önce iki kez ceza artırımı yaparak 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

    mahkeme heyeti, sanığın geçmişi, yargılama sürecinde gösterdiği davranışı ve cezanın geleceği üzerindeki etkisini dikkate alarak, iyi hal indirimi yapıp, cezayı 4 yıl 8 ay 7 güne indirdi. kaynak"
  • olmaması gereken indirim.

    sanığın geçmişi zaten boktan yargıya gelme nedeni çocuk istismarı/tacizi daha başka bir şey aramaya gerek var mı geçmişte? kaldık ki yargıya yansıyan dışında başka tacizleri olmadığı ne malum bu şahsın?

    yargılamada ceketini ilikleyip, mahkemede masum masum oturması mı iyi davranış?
    sen sanığı mahkemede nasıl davrandığı ile değil hangi nedenle onüne geldiğinle değerlendir.

    ceza hukukunun en saçma sistemi iyi hal indirimi. bazı suçlarda kesinlikle uygulanmaması gerekiyor. toplum vicdanı yaralanıyor. adam mahkemeye saygı gösterdi diye alacağı cezada indirim olmamalı.
  • iyi hal derken, adamın hali savcı ve hakime iyi gelmiş demek.
    beğenmişler bu hali.
    ellerinden geleni yapmışlar bu halini beğendikleri adam için.

    ama adaletin ve hukukun hali hiç iyi değil onu da söyliyeyim.
  • artık kim bu mahkeme heyeti, açıklansın kamuoyuna hesap versinler dedirten haber. başka ülkede olsa bu kararı veren hakim ve savcı aylarca sorgulanır.

    kim lan bu duruşmaya bile gelmeyen hizbullahçıya iyi hal indirimi veren gerizekalılar?
  • farklı iki davada çocuk istismarcılarına verilen ceza bozulmuştur.

    --- haber alıntı ---

    diyarbakır'da, 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan sanıklardan m.ç.'ye verilen 30 yıl, ile a.t.'ye verilen 17,5 yıl hapis cezası, gaziantep bölge adliye mahkemesi 4'üncü ceza dairesi tarafından bozuldu.

    kaynak

    --- haber alıntı ---
hesabın var mı? giriş yap