• kardeş ile okunduğunda daha zevk veren bilgi yarışına dönüşen bir aktivitedir.
    herkes sorumlu olduğu alanlarda en iyi olur, uzmanlaşma, iş bölümü ve tam rekabet piyasasını itici güçleri devreye girer.
    eğer daha da fazla okursanız,
    marslı dede ve esra gibi bir esere imza atıp, orda ki esra gibi astronot kıyafetiyle dolaşıp, marslı dedelere yardım edebilir, ve hatta yıldızlara bakarken bi takım olaylara gark olabilirsiniz.
  • hos bi duygudur, en resimlilerinden baslanir sonra meydan larousse a kadar yolu vardir. internet ciktiktan sonra vazgecilmistir bu uurastan.
  • dinler ansiklopedisi vardı süper resimli filan. yazıları eşşek kadardı. ben sürekli hıristiyanlık tarihni okur ve hislenirdim. hele de isanın çarmağa gerilişini okudukça böğürerek ağlardım. ay çok feci!!! elini filan çiviliyolar adamın.
    bi de walt disneyin ansiklopedisi vardı: goofy, donald duck filam. çizgi filmlerin nasıl meydana geldiğini bir çizgi filmi kaç kişinin yaptıını filam anlatırdı. bir sahnenin 24 kare den oluştuunu ilk o zaman idrak etmiştim."
  • 10 ciltlik walt disney bilgi ansiklopedisi vardı çocuklar için, 85-90ların çocukluğu onunla büyüdü. sarı kaplı tematik bişeydi.. her ciltte bir başka karakter anlatırdı olayları, en çok mini mouse'ın anlattığı mitoloji cildini sevmiştim
  • walt disney'in mitoloji, masallar ve o çeşit şeylerle ilgili olan cildi süperdi, baştan aşağı kaç kere okumuştum kimbilir..
    ama ansiklopedi olayında thema larousse ve diğer tematik ansiklopediler aşmıştır diyorum, öyle a, acur, aziz gibi alakasız gitmez başlıklar, konu başlıkları vardır, bütün ilgili şeyler birarada anlatılır, canımız hayvanlar alemini mi okumak istiyor ya da felsefe tarihi mi, oh sürüngenlerden memelilere, ya da platon'dan wittgenstein'a kadar sırayla bi güzel okuruz, deliririz zevkten.. (bağımlılık yaratır hem de)
  • temel britannica gerek resimleri, gerek boyut olarak bu işe en uygun ansiklopedilerden biriydi. genelde ünlü kişilerin anlatıldığı başlıkları okumazdım.
  • bir arkadaşımla aşağıdaki diyaloğun oluşmasına katkı sağlayan, ancak abartılmaması gereken bir bilgi edinme yolu:

    - abi, üç harfli g'yle başlayan bi hayvan söylesene (3 harfli guş, 4 harfli gurt, 5 gobra, 6 gaplan, 7 garınca, 8 gıl gurdu, 9 gara gobra diye devam edecek silsilenin ilk sorusu)
    - gnu
    - hööe??
    - afrika'da yaşayan bi antilop türü..
  • genelde resimlere bakilir. pek anla$ilmaz onun engin bi bilgi kaynagi oldugu.
hesabın var mı? giriş yap