• ilkokuldayken sira arkadasima "mars'ta su bulundu" diye yazmistim. kiz "hemen ogretmene soylemeliyim, bu cok onemli bi haber" deyince, "ama cok az bulunmus" gibi sacmasapan bahanelerle durumu kontrol altina alip rezil olmaktan kurtulmustum.
  • ilkokul yillarinda eve gitmek isteyince, siranin uzerine yatip kollari kavusturarak surati kapayip, derin nefesler alip, yanaklarin ates icinde yanmasini saglayip, ogretmen ilgi gosterince " cok hastayiiim" yalani ile numara cekip eve yollanmak. (hic sasmazdi:)
  • -benim gözlerim kapalıydı,vazoyu kim kırdı görmedim!
  • bunların bazıları aslında "birbirinden habersiz kitleler arası veri transferi"dir.

    zaman: orta-1,sabah 07:30
    yer:servis

    - olum dün star'da batman vardı izlediniz mi lan? böyle hatun uyurken hani batman başaşağı sallanıyodu ya.süperdi di mi?

    depeyi : yok abi izlemedim ben (anne depeyi'yi bilmiyosun tabi. 9'da yatırıyo beni,daha geçen ay olacak o kadar'da keto taklidini kaçırdık mn skyim bi de batman çıktı başımıza şimdi. bir ay da bunu konuşursunuz siz. anne,hep senin yüzünden bak içime kapanık olucam,kız bulamayıp kendimi sikicem o olucak ha. o anıl denen yavşak nası böyle keto taklidi yapıp yapıp güldürdü ya gökçeyi aşkolsun sana)

    - olum esas batmobili gördün mü sen? yanlarından yağ döktü de arkadakiler kaydı ya

    depeyi : (sonra gitti anıl'ın yanına oturdu. adamda numara bitmiyo ki! voltran'lı kalem kutusu varmış ibnenin, küt oraya basıyo silgi çıkıyo küt buraya basıyo bant çıkıyo. bende ne var? çantamdaki en nefis şey 7 ortalı harita metod defteri. sağ tarafı kaymak gibi böyle.dönem ortasına gelmeden gösterdim gösterdim,yoksa o da bi boka benzemicek)

    - annem kıyafetinden alcak bana, bi de el feneriyle batman işareti yaptı babam. bu gece apartmana yansıtıcam bak izleyin.

    depeyi : (neymiş "anıl kravatın ne güzel senin"miş...lan düz lacivert kravat işte. o da alıyo yenikaramürselden,ben de alıyorum ordan. hayır okulun girişindeki o dolapta gösterilen yönetmelikteki kravat arkadaş bu! ben süveterini de giyiyorum üstelik arada, böyle göğsünde armalı falan. o göt soğuk olunca kırmızı külotlu yün çorap giyiyo içine onu bilmiyosun tabi gökçe hanım. onlar görülmüyo hiç!)

    ***okula gelinir, depeyi bir kez daha keto faciasına uğramamak, gökçe hatunu anıl deyyusunun elinden kurtarmak için nefis bir plan yapar. birdenbire ışık çakmıştır gözlerinde, sınıfta batman'in konuşulacağı kesindir. depeyi, birbirinden habersiz kitleler arası veri transferi aracılığıyla serviste dinlediklerini yaşamışcasına aktaracak, gökçe'nin gözünde adeta bi batman olacaktır***

    zaman : 08:30
    yer : sınıf önü koridor

    depeyi : ehehe günaydın gökçe,günaydın anıl (ibnetoooor seni)
    gökçe : günaydın depeyi (anıl'a çok yakışıyo bu kravat)
    anıl : günaydın. neyse gökçe işte sonra batman oluyo bu,mahzene iniyo (geldi gene bu it)
    depeyi : aaaa izlediniz mi siz de? süpperdi valla. annem yatırmaya çalıştı ama izledim ben de (bu sefer değil anıl! bu sefer değil!!)
    gökçe : ay gerçekten çok güzeldi ya. kız da çok güzeldi ama...ben sonunu izleyemedim bitek (lay lay lay anıl'ın kravatı çok güzel!)
    depeyi : ya kız güzeldi de böyle başaşağı yatınca saçları bi tuhaf oldu onun di mi? ehehe cadı gibi (hadi gökçe,gökçem benim,bir tebessüm hadi...)
    gökçe : nası ya ne zaman başaşağı yattı? batman diilmiydi o? (lay lay ne güzel bağlamış kravatı valla,eşkenar üçgen yapmış tam)
    anıl : (ahahah salak)
    depeyi : yok ben batman gözüyle baktım böyle, o şekilde olunca kız tersmiş gibi oluyo eheheh (hay sikiim lan doğru dinlemedik ki servistekileri)
    gökçe : ay hadi anlat anıl,çok merak ettim (yeni ütülemiş annesi belli,ucu falan dümdüz)
    anıl : sonra işte batman mahzenden çıktı böyle joker'i arıyo ama çok karanlık. (bittin olum sen depeyi!)
    depeyi : orda dedim ben de ya el fenerini yaksa keşke diye (hadi lan bu sefer bari...hadi...bi gülümseme...)
    anıl: ???
    gökçe : ?? (yenikaramürselden almış kesin,nası güzel kumaşı)
    depeyi : ya varya hani batfener,böyle basınca yağ fışkırtıyo arkadakilere.(allaaam alaaam bu da olmuyo galiba)
    anıl : batmobil mi diyosun? (finish him...)
    depeyi : hnngg hmmff ooyy hadi geçiyim ben sınıfa neyse. harita metod defterim var benim 7 ortalı ona dokunucam. ay bi fena oldum
    gökçe : (ay yok ben de kravata dokunucam dayanamıyorum valla pamuklu pamuklu)
    depeyi : (bi daha doğru dinnicem olum serviste doğru dinnicem böhüüü...hatun da kumaş manyağı çıktı, tekstil mühendisliği yazmazsam tek tercih adam değilim.böhüü)

    doğru uygulayın metodu, madara olmayın, valla o zaman tutacak.
  • -benim konuşan,şarkı soyleyen ,zıplayıp ,dans eden ,herbişeyi yapabilen bir bebegim vaaaaaarrrr.
    -yaaaa ,bakiiimmmmm
    -olmas saklıyor annem onu...
    -hmmmmm
  • "karnım ağrıyor "
    "öğretmen yazılıyı daha okumadı."
    "öğretmen ödev vermedi."
    "elektrikler kesikti ,yapamadım öğretmenim."
  • özellikle büyüklere söyleniyorsa, çocuğun kendince son derece inandırıcı olduğunu zannederek sarfettiği yalanlardır. seneler sonra hatırlanınca "hay salak ben; rezil olmuşum kim inanır ki buna yaaa" diye hayıflanılır için için.
    hele ki benim ilkokul dörde giderken okul servisinde, tatilde yunusların sırtına binerek denizde eğlendiğim safsatası vardır ki hala hatırladıkça içim tuhaf olur. yunusları hakkaten marmara denizi'nde birkaç defa görmüşlüğüm vardır o kadar.
  • hayal gücüyle umudun mükemmel karışımı olabilen yalanlardır. jules vernein toprağı bol olsun; onun sayesinde yıllarca uzaya gideceğimi söyleyip, galaksi fotoğraflarına bakmış gençler yetişmiştir.*
  • a- kızım bu kirli havlu ne boyle ortalıkta?
    j- anneh sey. hani tezcan var ya. o geldi elini yıkadı.
    a- tezcan ın evi yok mu yavrucugum.
    j- yokmus anne. cok kirliydi yıkadık.
    a- ne yaptınız?!
    j- kedi vardı bitane. valla cok kirliydi anne tezcan la kıyamadık...
    a- eve kedi mi aldınız?!!
    j- yok annesi de vardı... *
hesabın var mı? giriş yap