• bana çok mantıksız gelen olay. uzaya araba göndermek için harcanan paranın ve eforun yarısı ile dünyadaki açlık bitirilebilir ama adamların tek umrunda olan biz büyüğüz diye şov yapmak.
  • dünyadaki tüm parayı ve imkanları bütün insanlara eşit olarak dağıtsan, 1 yıl sonra herkes eski haline geri döner. zengin yine zengin. fakir yine fakir. korkak yine korkak. güçlü yine güçlü olur. uzaya giden yine gider. bazı kişiler içinse, hamilelerin sokağa çıkması yine olay olur 'bazı yerlerde'.
  • (bkz: tok açın halinden anlamaz) derler ya.

    bilim olmasın mı? olsun tabi
    teknoloji ilerlemesin mi? ilerlesin tabi.
    bu tarz şeylere para ayrılmasın mı? ayrılsın tabi.

    ancak; dünya üzerindeki milyarlarca aç insanı doyuramayan;

    bilmin deeee
    teknolojinin deee
    paranın daaa
    zenginin deeee

    teeeeee........

    bir tane bile çocuk açlıktan ölüyorsa şu dünyada kimse bana bilimden, ilimden, fenden, teknolojiden, medeniyetten, insandan, insanlıktan bahsetmesin.

    teknolojik gelişmeler gözünüzü boyamasın. dünya sürekli daha iğrençleşiyor. şimdi benimki de laf işte, ne yani kıyamet kopmasın mı?

    edit: yine zengin haklı olmuş. sen doyur çocukları diyen, besleyemiyorsan çocuk yapma diyen... şimdi açıp baksam profillerine sosyalisttirler. eminim kadın erkek eşitliği için bile kıçlarını yırtan entry'ler girmiştirler. bir tanesinin profilinde "ben kapitalizmin kölesiyim" ifadesi bulamazsınız.

    adam aç lan aç. kendini zor zor besliyor. afrika dedeğin yer bu dünya üzerinde bir kıta, huuuuuuuu. başka bir gezegende değil. kendini doyuramıyor, eşini doyuramıyor, çocuğunu doyuramıyor...

    "açsan üreme ve sessizce öl" cesedin de kokmasın, rahatsız etme bizi. teknoloji eğer dünya üzerindeki açlığın giderilmesine fayda etmiyorsa, neye yarıyor? neye yarayacak amk kızdırıyorsunuz adamı, cebinde para olana yarayacak, onu alacak insana yarayacak, zenginin daha iyi bir hayat sürmesine yarayacak. apple teknojide çığır açtı. lan salak afrikadaki aç nasıl alsın telefonu. adamın elektriği bile yok.

    size ev ödevi?

    dünyanın kaçta kaçının elektriği yok?

    kaçta kaçının temiz içme suyu yok?

    kaçta kaçının interneti yok?

    kaçta kaçı günlük 1 dolardan az parayı yemeğe harcıyor?

    edit 2: olayı daha geniş çerçeveden eleştirdim ben. ancak biriniz şu duruma yalan desin lütfen:

    elon musk'ın uzay çalışmalarının amacı nedir? neden uzuya taktı bu manyak? ben söyleyeyim, çünkü dünyanın bu gidişle yaşanmaz bir hal alacağına inanıyor. görünen de o. hatta bu yüzden yenilenibilir enerji üzerinde çalışıyor. elektrikli araçlar üretiyor ve bunların bütün tasarımlarını açık kaynak olarak yayınlıyor. "patentli ürünlerinin tasarımlarını neden paylaştığı" sorulduğunda; "bir yangını önlemek için bir kova tasarladığınızda bunu herkesle paylaşmaz mısınız?" tarzı karşı soru ile cevap veriyor. yapay zekanın dünyayı insanlardan ele geçirebileceğini ve bu yüzden marsta alternatif bir yaşam kurmayı istediğini söylüyor.

    e peki bre andavallar; elon musk'ı dünyanın geleceği hakkında bu kadar karamsarlığa iten şeyin temelde kaynağı nedir? ne olacak mk: teknoloji. kabul etmek lazım ki insanoğlu teknolojinin kısmi faydalarını elde etmek ve bundan para kazanmak için büyük yan etkilerini görmezden geldi. dünya daha kirli, hava daha kirli, toprak daha kirli, su daha kirli ozon delik, insanlar daha fakir, insanlar daha aç........ ama teknoloji çok ilerde maşallah. insanlığı kurtarabilir bu çalışmalar.
  • şimdi aç çocukları doyurursun ancak bir sene sonra herşey eski haline döner. bilime yatırılan tüm para insanlara yatırılırsa yakın bi gelecekte tüm insanlık tehdit altında olabilir çünkü sonsuz bir kaynak yok ortada.

    bir de asıl merak ettiğim konu, bu başlıklar altında çocuk ölürse bu nası insanlık, bilime yatırmayın insanları doyurun vs vs yazan insanlardan kaç tanesi aç çocukları doyurmak için bir yardım yapıyor?
  • normal bir durum. genele gitmeye gerek yok, mahallende aç fakir çocuklar dolanırken sen internete telefona ayda 100+ lira döşeyip çocuklara 1 lira bile destek olmuyorsan senin de bir farkın yok. aç insan var diye bilim de yapmasınlar oldu amk.
  • kabalasicam

    kendi karnını doyuramiyorsan çocuk yapma. kimse zorla yaptirmiyor o çocuğu.

    savaşma uyanık ol kandirilma. çalış çabala. sadece dua ile olmaz emek ver. çalma caldirtma

    ek edit: uzaya araba yollamanın maliyetine takan ergen zihin sigarayı, alkolü, iddiayı bırakırsa en azından 1 çocuğu kurtarabilir. hodri meydan.
  • insanların savaşmaya paraları var ancak söz konusu açlık olduğunda paraları yok maalesef.
    " insanlar açlıktan kırılırken savaşa girmek "
    " insanlar uzaya araç gönderirken beraber türkü dinleyip ağlaştığın adamlarla savaşa girmek "
  • adam insanlığı ilerletecek büyük ve tarihi bir olaya imza atıyor. başlık yazarının yorumuna bak.

    eğer birilerini eleştirmek isterseniz suudi arabistan olabilir. adamlar kraliyet sistemi içinde dünya’yı sömürüyorlar, tüm kaynakları kendileri için kullanıyorlar.

    insanlık, bilim, medeniyet çok güzel şeyler. oturduğumuz yerden üretmediğimiz için bu haldeyiz zaten.
  • falcon heavy için konuştuğumuzu düşünecek olursak dünyadaki çocukları açlıktan kurtarmak için 90 milyon dolar yetmeyeceği için saçma gelen öneridir.

    peki başkasının cüzdanındaki paradan bize ne? mesela bunun alternatifi olarak birisi şöyle bir şey dese ekşi'de entry yazacağına gidip gönüllü çalışıp çocukların karnını doyursan.

    yok illa ben bir şey yapmayım ama hep başkaları yapsın lale soğanı kafası işte. ulan adam alternatif yaşanabilir gezegen yaratma çabasında sen diyorsun ki, çocuklar aç. onu da sen doyur paşam. az ye biraz, bir işin ucundan da sen tut.
  • insanlığa fayda için uygulanırsa gelecekte daha az çocuğun açlıktan ölmesine engel olacak eylem
hesabın var mı? giriş yap