• prof dr şengül hablemitoğlu'nun resmi twitter sayfasından pedofiller hakkında yaptığı önemli tespitlerdir. tüm türkiye'ye bu tespitlerin yayılması gerekir. aşağıdaki maddeler ne kadar yayılırsa ve bundan sonra bu hastalıklı insanlar(!) karşısında daha dikkatli olunursa, çocuklarımız daha çok güvence altında olur. çünkü sayın hablemitoğlu'nun da dediği gibi, pedofiller çocuklara yaptıklarının doğru olduğunu sanırlar ve asla ve asla yanlış olduğunu düşünmezler.

    madde madde okuyalım;

    1) pedofilleri diğer çocuk cinsel istismarcılarından ayıran en önemli özellikleri çocuklara karşı hissettikleri cinsel dürtülerin ve bu dürtüler doğrultusunda çocuklara yaptıklarının yanlış olduğunu düşünmemeleridir. ayrıca bu dürtülerini ve davranışlarını, engellenemez, istem dışı olarak değerlendirmektedirler. böylece kendilerini kurban olarak algıladıkları için, yaptıklarından pişmanlık duymazlar.

    2) pedofiller yaptıklarının toplum ve yasalar tarafından reddedileceğini bilirler. resmi makamlar karşısında yaptıklarını kabul etmezler.hapse düşmemek için suçlamaları yalanlayarak, suçları kanıtlansa bile, çeşitli delüzyonlarla durumu yönetirler. örneğin; zarar vermediklerini, çocuğun yanlış anladığını, çocuğun durumu provoke ettiğini, çocuğu eğitmeye, sevmeye çalıştıklarını, ilgi gösterdiklerini iddia ederler. hatta temel savunma argümanlarının; inkar (sarılmak suç mu? gibi), küçümseme (tek seferdi gibi), mantıklı göstermek (erkeklerden hoşlandığını söylemek gibi) kılıf uydurma (çocuğun kendisinin sevilmeyi istediği gibi), karşı atak yapma (reddederek suçlama yapanlara saldırıda bulunma doktor, çocuğun ailesi ya da adli makamlara...) pedofili, aniden ya da duygusal bir rahatsızlık olarak gelişmez. pedofiller çoğunlukla çocuklara karşı cinsel düşüncelerinin ergenlik dönemlerinde oluştuğunu kendileri söylemektedirler.

    3) pedofiller istismar ettikleri çocuklara farklı yaklaşımlar gösterebilirler. bunlar, çocukların önünde soyunmak (exhibitionism), çocuğu soyarak izlemek (voyerism), çocuğun yanında görebilmesi için mastürbasyon yapmak gibi çocuğa doğrudan yönelmeyen dolaylı cinsel eylemler yaparlar.

    4) pedofiller bütün bunları çocuklara zor kullanarak yapmazlar. alıştırarak ve çocuğu duyarsızlaştırarak normalleştirmesini manipüle ederek yaparlar.

    5) çocukların sır saklayabilecek olanlarını seçerler. bunun için çocukların güvenini kazanırlar. çocuklar sır sakladığı sürece ödüllendirerek önemsediklerini, sevdiklerini gösterirler. bütün bunların dışında erkek çocukları seçerler.

    6) pedofiller belirli bir plan yaparak, tasarlayarak davranırlar. tesadüfen değildir istismar davranışı.

    7) pedofiller cinsel istismar sırasında penetrasyondan kaçınırlar. çünkü çocuğun canını yakarak korkutmaktan ve kaçırmaktan çekinirler.

    8) kurbanlarını seçerken, özellikle savunmasız küçük çocukları, ailesinin ihmal ettiği, ebeveynleri boşanmış ya da vefat etmiş çocuklarla ayrılmış, sevgiye muhtaç çocuklar olmasına dikkat ederler.

    9) ceza verilen pedofillerin, tedbirsiz topluma dönmeleri ile aynı istismarı tekrarladıkları da bilinmektedir.

    10) pedofili diğer çocuk istismarlarından özellikle bireyin olaydan önce yaşadığı çeşitli dış faktörlere bağlı olarak gelişmemesidir. işsizlik, alkol, stres gibi. tanı koymada, bireyin madde kullanımı ya da şizofreni mani gibi psikiyatrik rahatsızlıkta pedofililerin eylemlerinden önceki cinsel tercihleri dikkate alınmalıdır.

    11) pedofilik bireylerin cinsel ilgileri,yaşamları boyunca yetişkinlere olup sonradan çocuklara yönelmezler. yetişkinlere yönelen cinsel ilgileri olmayan, çocuklara yönelik ilgileri daimi olan bireylerdir.yaşadıkları topluma aykırı düşmemek için evlenir, çocuk sahibi olurlar.

    bir diğer konu için:

    yasaklı başlık: (bkz: pedofillerin kamufle olmak için evlenmeleri)
    yasaklı olmayan başlık: (bkz: sapıkların kamufle olmak için evlenmeleri)

    alınan kaynaklar:

    https://www.cnnturk.com/…le-olmak-icin-evleniyorlar

    https://twitter.com/…oglu/status/964882435430330370
  • çocukken kendilerinin de cinsel istismara uğramış olmaları kuvvetle muhtemeldir.
    atasından anasından ne görürse onu yapar bu tipler. her zaman derim bu şerefsizleri yetiştiren kimse asıl suçlu odur.
  • bu konuda meslek gereği üniversite döneminde oldukça fazla akademik araştırma yapmış biri olarak söyleyebilirim ki bu mahlukatların büyük bir kısmının zeka düzeyi ortalamanın üstünde hatta daha fazladır. çoğunun teknoloji ile arası iyidir. özellikle kurban aramak için farklı hesapları vardır. çoğu çocuk pornosu zincirinin bir parçasıdır. bu seneple pedofiler birbirini tanır. bu mahlukatlar genellikle toplumda saygı gören, kalıplaşmış toplum normlarına uyan bir imaj çizerler, kurbanlarını yakın çevrelerinden veyahut kendi ailerinden seçtikleri için dikkat çekmezler. bu sebeple çoğu kendi gizlemeyi başarır.

    @the prince of heaven’nın da girdisinde belirttiği gibi çoğu pedofili hastalıklı saplantılarını gerçekleştirmek için oldukça planlı ve programlı hareket eder. kurbanlarını manipüle edenilecekleri, maddi/manevi yoksunluk çeken çocuklardan seçerler. daha sonra “grooming” evresi başlar. ana istismar eylemine geçmeden uzun süre kurbanın güvenini kazanmaya, onunla bağ kurmaya çalışırlar. onlarla arkadaşlık kurup, güvenlerini kazanırlar. istismarcı tüm bu süreci kurbanın çevresinden gizli tutmaya özen gösterir.kurbanın güveni kazanan istismarcı periyodik olarak istismar evresine geçer. istismarcı tarafından manipüle edilmiş kurban ise maruz kaldığı kötülükleri sevgi gösterisi olarak algılar. istismarcı böylelikle istismarı kurban için normalleştirmiş olur. işin korkuncu kayda geçen istismar vakalarında yukarıda bahsettiğim sürecin aileler tarafından çok geç farkedilmesidir.
  • neden belirtilmemiş anlamadım.
    en önemli ortak nokta asosyal olmalarıdır. burada söylediğim şey, evli olmamak, çocuk sahibi olmamak değil, asosyal olmak.
    düşünülenin aksine çocuklarla arası çok da iyi olmaz. genelde bir kişi üzerine yoğunlaşır ve plan yaparlar. ani saldırı çok nadirdir.
    cinsel sorunları vardır, sağlıklı seks yapamazlar.
    edit : daha önce kendilerinin de istismara uğramış olmaları. zeka seviyesi kesinlikle ortak özellik değildir.
  • detayları şuradan görülebilir: (bkz: #70716370)

    dipnot: 26 şubat'ta aladağ davasının duruşması var. bir önceki duruşmada 11 çocuk 1 görevlinin ölümünden sorumlu 4 kişi tahliye edildi, davada şu an sadece iki tutuklu kaldı.

    (bkz: 29 kasım 2016 adana öğrenci yurdu yangını)

    (bkz: aladağ yangını davasında yöneticilere tahliye)
  • arkadaşlar merhaba linç etmezseniz bişey söyleyeceğim. tecavüzcülerin facebook profillerine baktığımda genel olarak gördüğüm şey türk bayraklı vatanperver fotoğraflar ve paylaşımlar. dini paylaşımlardan çok gerçekten ben bunları görüyorum. hatta tecavüzcülerin dışında örneğin dün haberini aldığımız kız isteme evini pompalı tüfekle basan katilin profilinde de benzer şekilde paylaşımlara rastladım. yanlışım varsa düzeltin.
  • edit: video bu çocuklarınıza sahip çıkın.. herkesin pedofili olduğunu anlamayabilirsiniz; fakat çocuğunuza bunun eğitimini başta kendiniz verin.. kendisini korumayı ve konuşmayı öğrensin.. korkmasın size söylemekten.. lütfen düzelin, düzeltin.. çabalayın..

    çocukları sevme numarası yaparken kucağına almaları..
    bunu özellikle yapan birini tanıdım çalıştığım yerde.. bu ailelerin kusura bakilmasın çok gerizekalı iyimser olanları var.. senin çocuğunu elin adamı nasıl kucağına alır? aniden aldı diyelim, sen bunu görünce nasıl müdahale etmezsin?

    yaşlı falan demeyin kardeşim, kimse kimsenin çocuğunu kucağına oturtup sevemez!

    aamir khan'in bununla ilgili çok güzel bir yayını vardi bulunca ekleyecegim..
    çocukların mahremiyetini anlatan ve onlara öğreten, yaptığı programın bir bölümü.. aileler öğrensin artık.. cahil geldiniz cahil gitmeyin.. kör iyi olmayın, artık öyle bir dünyada yaşamıyoruz!
  • yukarıdaki birileri tarafından korunup kollanmaları.
hesabın var mı? giriş yap